• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2023. gada 24. augusta saistošie noteikumi Nr. 14 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību Liepājas valstspilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2023., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/op/2023/168.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 81

Grozījumi Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2023. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 76 "Augšdaugavas novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

31.08.2023., Nr. 168

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 24.08.2023.

OP numurs: 2023/168.33

2023/168.33
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 14

Liepājā 2023. gada 24. augustā (prot. Nr. 9, 19. §)

Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību Liepājas valstspilsētas pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta 21 daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā tiek iekasēta līdzfinansējuma maksa par izglītības ieguvi Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs (turpmāk – sporta skola).

2. Līdzfinansējuma samaksas kārtība attiecināma uz sporta skolu izglītojamo vecāku, aizbildņa vai personu, kas viņus aizstāj, (turpmāk – likumiskie pārstāvji) daļējām iemaksām līdzfinansējumam par profesionālās ievirzes sporta programmu apguvi.

3. Līdzfinansējuma apmērs noteikts noteikumu pielikumā "Līdzfinansējuma maksa pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs".

II. Līdzfinansējuma noteikšanas kārtība

4. Līdzfinansējumu maksā likumiskie pārstāvji, kuru bērni sporta skolā apgūst profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas atbilstoši sporta skolu nolikumiem un kuru bērniem mācību (treniņu) nodarbības (turpmāk – treniņi) organizē un nodrošina sporta skolas.

5. No līdzfinansējuma maksas, pamatojoties uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, attiecīgajā mācību gadā atbrīvo, ja:

5.1. izglītojamais ir persona ar invaliditāti;

5.2. izglītojamais atrodas aizbildnībā vai ievietots audžuģimenē;

5.3. izglītojamais ir no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss;

5.4. izglītojamais iekļauts Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā, sākot no U14 (14 gadu vecuma) izlasē;

5.5. izglītojamais vienlaikus ir arī Murjāņu sporta ģimnāzijas vai citas sporta izglītības iestādes izglītojamais, kurš sacensībās pārstāv Liepājas valstspilsētu;

5.6. izglītojamā likumiskajam pārstāvim piešķirts patvēruma meklētāja, bēgļa vai alternatīvais statuss.

6. Ja izglītojamais attaisnoti (iesniedzot ārsta izziņu sporta skolā) nav apmeklējis treniņus un kavējuma periods ir ilgāks par divām kalendārajām nedēļām, pamatojoties uz likumiskā pārstāvja iesniegumu, par kavēto laika periodu līdzfinansējuma maksa nav jāmaksā. Ārsta izziņa kopā ar iesniegumu izglītojamā likumiskajam pārstāvim sporta skolā jāiesniedz 10 darba dienu laikā no ārsta izziņas izsniegšanas datuma.

7. Ģimenei, kurā kopā dzīvo trīs vai vairāk bērni, līdzfinansējuma maksa par katru izglītojamo mēnesī tiek samazināta par 50 procentiem.

8. Līdzfinansējuma maksa mēnesī tiek samazināta par 50 procentiem izglītojamajam, kurš ir Ukrainas civiliedzīvotājs, kurš izceļo no Ukrainas vai kurš nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ šā bruņotā konflikta norises laikā.

9. Pamatojoties uz sporta skolas direktora rīkojumu, kurš saskaņots ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas Domes Sporta pārvalde" (turpmāk – Sporta pārvalde) vadītāju, izglītojamajiem no treniņu grupām, kurām profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas tiek īstenotas neatbilstošās telpās, līdzfinansējuma maksa var tikt samazināta līdz 50 procentiem.

10. Izglītojamo uz likumiskā pārstāvja iesnieguma, kam pievienots faktu apliecinošs dokuments, pamata var atbrīvot no līdzfinansējuma maksas, ja izglītojamais noslēdzis darba līgumu pasākuma "Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros uz minētā darba līguma darbības laiku.

11. Pamatojoties uz sporta skolas direktora rīkojumu, kurš saskaņots ar Sporta pārvaldes vadītāju, izglītojamo var atbrīvot no līdzfinansējuma maksas uz laiku līdz trīs mēnešiem, ja izglītojamā ģimenē ir radušās īslaicīgas finansiālas vai cita rakstura problēmas un ja sporta skolā ir iesniegts iesniegums, kam pievienots attiecīgo faktu pamatojošs dokuments.

12. Ārkārtējās situācijas vai valstī noteikto ierobežojumu laikā, kad netiek nodrošināts apmācību process pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas, sporta skolas direktors, izdodot rīkojumu, tajā norādot tiesisko pamatojumu, var noteikt, ka vecāku dalības maksa netiek iekasēta vai tiek iekasēta daļēji atkarībā no treniņu procesa norises.

III. Līdzfinansējuma iemaksas kārtība

13. Līdzfinansējuma apmaksa likumiskajiem pārstāvjiem jāveic līdz kārtējā mēneša 30. datumam pārskaitījuma veidā, pamatojoties uz Sporta pārvaldes grāmatvedības izdotajiem rēķiniem.

14. Līdzfinansējuma maksu var veikt avansā. Avansā pārmaksātā līdzfinansējuma summa pāriet uz nākamo samaksas periodu. Ja izglītojamais tiek atskaitīts no sporta skolas, pamatojoties uz likumiskā pārstāvja iesniegumu, avansā iemaksātais līdzfinansējums tiek atmaksāts likumiskajam pārstāvim.

15. Šo noteikumu ievērošanas un līdzfinansējuma iemaksas izpildes kontroli organizē un nodrošina sporta skolas direktors.

16. Līdzfinansējuma maksa tiek ieskaitīta attiecīgās sporta skolas maksas pakalpojumu budžeta kontā un izmantota sporta skolas mācību procesa nodrošināšanai.

IV. Noslēguma jautājumi

17. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. septembrī.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošos noteikumus Nr. 9 "SAISTOŠIE NOTEIKUMI PAR LĪDZFINANSĒJUMA SAMAKSAS KĀRTĪBU PAŠVALDĪBAS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS, KURAS ĪSTENO PROFESIONĀLĀS IEVIRZES UN INTEREŠU IZGLĪTĪBAS SPORTA PROGRAMMAS".

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Pielikums
Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes
2023. gada 24. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. 14

Līdzfinansējuma maksa pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs

Sporta izglītības iestāde

Maksa mēnesī
EUR

LIEPĀJAS SPORTA SPĒĻU SKOLA  
Basketbols  
SSG – ASM

35,00

Vieglatlētika  
SSG – ASM

35,00

Volejbols  
SSG – ASM

35,00

Hokejs  
SSG – ASM

65,00

LIEPĀJAS KOMPLEKSĀ SPORTA SKOLA  
Bokss  
SSG – ASM

30,00

Brīvā cīņa un sieviešu cīņa  
SSG – ASM

30,00

Grieķu – romiešu cīņa  
SSG – ASM

30,00

Džudo cīņa  
SSG – ASM

30,00

Šahs  
SSG – ASM

30,00

Galda teniss  
SSG – ASM

30,00

Peldēšana  
SSG – ASM

30,00

Mākslas vingrošana  
SSG – ASM

30,00

Sporta vingrošana  
SSG – ASM

30,00

LIEPĀJAS TENISA SPORTA SKOLA  
SSG – ASM

40,00

LIEPĀJAS FUTBOLA SKOLA  
SSG – ASM

35,00

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Izglītības likuma 12. panta 21 daļa noteic, ka pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

Šobrīd ir spēkā Liepājas pilsētas domes 2011. gada 7. jūlija saistošie noteikumi Nr. 9 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr. 9).

Izstrādāto saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs" (turpmāk – saistošie noteikumi) mērķis ir noteikt līdzfinansējuma maksas apmēru un kārtību, kādā tiek iekasēta līdzfinansējuma maksa par izglītības ieguvi Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

Saistošie noteikumi izstrādāti, lai veiktu izmaiņas līdzfinansējuma maksās, ņemot vērā vispārējo pakalpojumu sadārdzinājumu, pedagogu un tehniskā personāla atalgojuma pieaugumu un pašvaldības nodrošināto pakalpojumu kvalitāti – sporta infrastruktūras attīstību, medicīnas pakalpojumu nodrošināšanu, sacensību braucienu skaita pieaugumu, kā arī lai izlīdzinātu līdzfinansējuma maksas Liepājas valstspilsētas pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

Atšķirībā no šobrīd spēkā esošajiem saistošajiem noteikumiem Nr. 9, izstrādātie saistošie noteikumi papildus paredz iespēju, ka izglītojamo var atbrīvot no līdzfinansējuma maksas, ja izglītojamais ir noslēdzis darba līgumu pasākuma "Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā, personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs" vai ģimenē radušās īslaicīgas finansiālas vai cita rakstura problēmas.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošos noteikumos noteiktā līdzfinansējuma maksa 10 mēnešos palielinās pašvaldības budžetu par 183 472 euro, kas tiks novirzīti profesionālas ievirzes sporta izglītības iestāžu izglītības procesu nodrošināšanai un attīstībai.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi rada sociālu ietekmi pašvaldības teritorijā, jo veicinās Liepājas iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu, labsajūtu kopumā. Īstenojot veselīgu dzīvesveidu, Liepājas iedzīvotāju veselība uzlabosies.

Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi pašvaldības teritorijā.

Saistošo noteikumu īstenošana veicinās veselīgu dzīvesveidu bērnu un jauniešu vidū, tādējādi uzlabojot Liepājas iedzīvotāju labsajūtu un veselību kopumā, kas radīs pozitīvu ietekmi uz iedzīvotāju veselības vidi. Saistošajos noteikumos ieviestā atlaižu sistēma nodrošina vienlīdzīgu sporta pieejamību viesiem sociālajiem slāņiem.

Saistošie noteikumi neietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

Saistošo noteikumu regulējums nerada ietekmi uz konkurenci pašvaldības teritorijā.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Jautājumos, kas skar saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Liepājas pilsētas Domes Sporta pārvaldē.

Saistošajos noteikumos saglabāta līdzšinējā līdzfinansējuma samaksas kārtība, veicot samaksu pārskaitījuma veidā, pamatojoties uz Liepājas pilsētas Domes Sporta pārvaldes grāmatvedības izdotajiem rēķiniem. Saistošie noteikumi paredz, ka līdzfinansējums par kārtējo mēnesi atbilstoši izdotajiem rēķiniem samaksājams līdz kārtējā mēneša 30. datumam.

Saistošie noteikumi paredz, ka no līdzfinansējuma maksas, pamatojoties uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, attiecīgajā mācību gadā atbrīvo, ja:

– izglītojamais ir persona ar invaliditāti;

– izglītojamais atrodas aizbildnībā vai ievietots audžuģimenē;

– izglītojamais ir no ģimenes, kurai piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss;

– izglītojamais iekļauts Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā, sākot no U14 (14 gadu vecuma) izlasē;

– izglītojamais vienlaikus ir arī Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis, kurš sacensībās pārstāv Liepājas pilsētu;

– izglītojamā likumiskajam pārstāvim piešķirts patvēruma meklētāja, bēgļa vai alternatīvais statuss.

Izglītojamā likumiskajam pārstāvim jāiesniedz iesniegums izglītības iestādē un faktu apliecinoši dokumenti, saistošajos noteikumos noteiktajos gadījumos, lai sporta skolas direktors, izdodot attiecīgu rīkojumu, atbrīvotu izglītojamo no līdzfinansējuma maksas samaksas.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas valstspilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā "Katram Liepājniekam" un tīmekļa vietnē www.liepaja.lv, iepriekš nosūtot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai atzinuma sniegšanai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izdoti, īstenojot Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktu, kas paredz gādāt par iedzīvotāju izglītību, tai skaitā nodrošināt profesionālās ievirzes un interešu izglītības pieejamību.

Izglītības likuma 12. panta 21 daļa noteic, ka pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai papildu cilvēkresursu piesaiste.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas – pārraugošā iestāde Liepājas pilsētas Domes Sporta pārvalde un Liepājas Kompleksā sporta skola, Liepājas Sporta spēļu skola, Liepājas Tenisa sporta skola, Liepājas Futbola skola.

Izpildes nodrošināšanai nav nepieciešami papildu resursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Saistošo noteikumu prasības un to izpilde neradīs papildu izmaksas pašvaldībai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša normatīvajiem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, laika posmā no š.g. 31. jūlija līdz 14. augustam sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un priekšlikumu iesniegšanai, saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.liepaja.lv Noteiktā termiņa ietvaros priekšlikumi par saistošo noteikumu projekta redakciju nav saņemti.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!