• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2023. gada 17. augusta saistošie noteikumi Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2023., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2023/166.30

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 23-10

Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 23-3 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības budžets 2023. gadam"

Vēl šajā numurā

29.08.2023., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 17.08.2023.

OP numurs: 2023/166.30

2023/166.30
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 11

2023. gada 17. augustā (prot. Nr. 18, 68. §)

Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2023. gada 17. augusta lēmumu Nr. 537

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.ˡ daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka līdzfinansējuma maksu, tās apmēru un samaksas kārtību par izglītības ieguvi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs (turpmāk – sporta skola).

2. Līdzfinansējuma apmērs mēnesī sastāda:

Nr.p.k. Sporta veids Summa
1. Futbols 20,00
2. Interešu izglītības programma "Futbols" 20,00
3. Hokejs 20,00
4. Daiļslidošana 20,00
5. Mākslas vingrošana 20,00
6. Sporta vingrošana 20,00
7. Volejbols 15,00
8. Basketbols 15,00
9. Airēšana 15,00
10. Biatlons 20,00
11. Ložu šaušana 20,00
12. Peldēšana 20,00
13. Vieglatlētika 15,00
14. Svarcelšana 15,00
15. Paukošana 20,00
16. Bokss 15,00
17. Brīvā cīņa 15,00
18. Grieķu – romiešu cīņa 15,00
19. Smaiļošana un kanoe 15,00

3. Līdzfinansējumu maksā par 10 kalendārajiem mēnešiem gadā.

4. Līdzfinansējumu maksā likumiskie pārstāvji, kuru bērni sporta skolā apgūst profesionālās ievirzes sporta izglītības un interešu izglītības programmas.

5. Pamatojoties uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, no līdzfinansējuma maksas attiecīgajā mācību gadā tiek atbrīvoti:

5.1. izglītojamie ar invaliditāti;

5.2. izglītojamie, kuri atrodas aizbildnībā vai ievietoti audžuģimenē;

5.3. izglītojamie no trūcīgām vai maznodrošinātām mājsaimniecībām;

5.4. bāreņi;

5.5. izglītojamie, kas ir iekļauti Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku sarakstā individuālajos sporta veidos un Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā komandu sporta veidos, sākot no U-15 grupas;

5.6. sākuma sagatavošanas grupas izglītojamie pirmos četrus mēnešus.

5.7. izglītojamie, kas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē apgūst interešu izglītības programmu "Sporta meistarības pilnveidošana".

6. Pamatojoties uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumu, atvieglojumi tiek piemēroti attiecīgajā mācību gadā izglītojamajiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Daugavpilī:

6.1. 50 % apmērā, par katru izglītojamo no daudzbērnu ģimenes;

6.2. 25 % par katru izglītojamo, ja izglītības programmu apgūst divi bērni no vienas ģimenes.

7. Ja izglītojamais sakarā ar slimību nav apmeklējis treniņus ilgāk par divām nedēļām, par kavēto laika periodu līdzfinansējuma maksu neaprēķina, pamatojoties uz likumiskā pārstāvja iesniegumu un ārsta izziņu, kurš ir iesniegts ne vēlāk, kā divas nedēļas pēc ārsta izziņas saņemšanas.

8. Lēmumu par atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas, atvieglojumu piešķiršanu vai atteikumu, atskaitīšanu no sporta skolas pieņem sporta skolas direktors, pamatojoties uz pedagoģiskās padomes lēmumu.

9. Līdzfinansējumu maksā uz sporta skolas norādīto norēķinu kontu, pamatojoties uz sporta skolas izrakstīto rēķinu.

10. Rēķins par iepriekšējo mēnesi tiek izrakstīts līdz kārtējā mēneša 15. datumam, un līdzfinansējums par iepriekšējo mēnesi atbilstoši rēķinam samaksājams līdz kārtējā mēneša beigām.

11. Līdzfinansējuma maksu par visu mācību gadu var veikt avansā. Ja izglītojamais izstājas no sporta skolas, avansā iemaksātais līdzfinansējums tiek atmaksāts likumiskajam pārstāvim.

12. Līdzfinansējuma maksa tiek izlietota mācību procesa nodrošināšanai un izglītības iestādes pedagogu mēneša darba algas likmes palielināšanai.

13. Ja vairāk nekā 3 mēnešus nav veikta līdzfinansējuma maksa, izglītojamais tiek atskaitīts no sporta skolas.

14. Ja treniņi nav notikuši ārkārtējās situācijas vai valstī noteikto ierobežojumu dēļ, vai pedagoga prombūtnes laikā, par attiecīgo periodu līdzfinansējuma maksa netiek aprēķināta.

15. Direktora lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt pašvaldības iestādē "Jaunatnes lietu un sporta pārvalde" (turpmāk – Pārvalde).

16. Pārvaldes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils domes 2021. gada 14. oktobra saistošos noteikumus Nr. 54 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 209).

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 17. augusta saistošo noteikumu Nr. 11 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības izglītības iestādēs, kuras īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmas"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saskaņā ar Izglītības likuma 12. panta 2.1 daļu, kas noteic, ka pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, Daugavpils dome 2021. gada 14. oktobra izdeva saistošos noteikumus Nr. 54 (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 54), paredzot līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs. Ar šiem saistošajiem noteikumiem noteikts, ka vecāku līdzfinansējums profesionālās ievirzes programmas apguvei ir 10,00 euro/mēnesī.

Ņemot vērā, ka pašlaik profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē realizējamā programma "Futbols" apstiprinātā kā interešu izglītības programma, saistošo noteikumu projektā noteikts vecāku līdzmaksājuma apmērs par interešu izglītības programmas apguvi.

Izpildot Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktā noteikto, ka pašvaldības domei jāizvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstība šim likumam un jāizdod jauni saistošie noteikumi atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam, ir izstrādāti jauni saistošie noteikumi par līdzfinansējumu izglītības ieguvei profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās pašvaldības dibinātās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

Ņemot vērā, ka pašlaik profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādē "Daugavpils Futbola skola" realizējamā programma "Futbols" apstiprināta kā interešu izglītības programma, saistošo noteikumu projektā iekļauts vecāku līdzfinansējums gan par profesionālās ievirzes izglītības programmu apgūšanu, gan par minēto interešu izglītības programmu apgūšanu.

Ar šo minēto saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Saistošie noteikumi Nr. 54.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu projekts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības budžetu tieši neietekmē.

Saskaņā ar Saistošajiem noteikumiem Nr. 54, 2022. gadā līdzfinansējamo profesionālās ievirzes izglītības programmu apguva 2827 izglītojamie.

Profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās kopā:

– 422 izglītojamie tika atbrīvoti no līdzfinansējuma maksas;

– 628 izglītojamajiem līdzfinansējuma maksas tika samazināta;

– saņemtais līdzfinansējums – 123081 euro.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu projekts maina līdzšinējo kārtību, iekļaujot saistošajos noteikumos līdzfinansējumu par interešu izglītības apguvi un nosaka diferencēto maksu par profesionālās izglītības ieguvi katram sporta veidam.

Likumisko pārstāvju (vecāku) līdzfinansējums palielināts, jo plānots, ka līdzfinansējuma daļa tiks izmantota mācību – treniņu procesa nodrošināšanai, t.sk.: papildus komandējuma braucieniem, inventāra un ekipējuma iegādei.

Saistošo noteikumu piemērošanā persona var vērsties Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes dibinātas profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Administratīva procedūra nemainās.

Likumisko pārstāvju (vecāku) līdzfinansējums par interešu izglītības apgūšanu ir noteikta lielāka, jo interešu izglītības programmām nav piešķirts valsts nodrošinātais finansējums. Saistošo noteikumu piemērošanā persona var vērsties Daugavpils valstspilsētas dibinātās profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu projekta īstenošanā netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, veidotas jaunas darba vietas u.tml. 
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu projekta izpildi organizēs un nodrošinās Daugavpils valstspilsētas dibināto profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu direktori.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai. Vecāku līdzfinansējums tiks novirzīts:

1. mācību procesa nodrošināšanai;

2. izglītības iestādes pedagogu mēneša darba algas likmes palielināšanai

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu, saistošo noteikumu projektu un tam pievienoto paskaidrojuma rakstu publicē pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un saistošo noteikumu paskaidrojuma rakstā norāda projekta izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai – no 2023. gada 20. jūlija līdz 2023. gada 4. augustam.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!