• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eirofakultātes līdzšinējās un turpmākās rosmes Baltijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1995., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dokumentiem

Vēl šajā numurā

30.03.1995., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eirofakultātes līdzšinējās un turpmākās rosmes Baltijā

Otrdien, 28. martā, Rīgā notika Ārlietu ministrijas organizēta Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) Vecāko amatpersonu komitejas un Eirofakultātes Vadības komitejas kopīga sanāksme. Sanāksmes mērķis bija izvērtēt Eirofakultātes līdzšinējās aktivitātes trijās Baltijas valstīs, kā arī apspriest darbības stratēģiju tuvākajā un tālākajā nākotnē, tajā skaitā iespējamo Eirofakultātes darbības ģeogrāfisku paplašināšanu.

Eirofakultātes Vadības komitejas jaunievēlētais priekšsēdētājs Nikolajs Petersens (Orhūsas Universitāte, Dānija) informēja klātesošos par Vadības komitejas sanāksmē 27. martā pieņemtajiem lēmumiem un priekšlikumiem, to skaitā par Eirofakultātes ziņojumu un stratēģijas plāna gatavošanu BJVP 4. ārlietu ministru sesijai. Vēl sanāksmē tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Eirofakultātes juridiskā statusa nostiprināšanu un šīs institūcijas finansēšanu.

Eirofakultāte tika nodibināta 1993.gada martā BJVP 2. ārlietu ministru sesijā Helsinkos un praktisko darbību uzsāka 1993.gada vasarā. 1994.gada rudenī Rīgā tika atklāts Eirofakultātes birojs ar filiālēm Tartu un Viļņas universitātēs. Kopš Eirofakultātes dibināšanas šī ir pirmā reize, kad kopīgi tikās BJVP Vecāko amatpersonu komiteja (BJVP lēmējorgāns ārlietu ministru sesiju starplaikā) un Eirofakultātes Vadības komiteja, lai izvērtētu līdz šim paveikto un apspriestu nākotnes perspektīvas Eirofakultātei. Latvijai šis pasākums bija īpaši nozīmīgs, jo 16.martā BJVP Vecāko amatpersonu komiteja apstiprināja Latvijas kandidatūru BJVP prezidēšanai 1996./1997. gadā.

 

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!