• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1995. gada 9. marta likums "Grozījumi likumā "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.1995., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr 55

Noteikumi par piemaksas apmēra noteikšanu diplomātiskajā un konsulārajā dienestā esošajām personām

Vēl šajā numurā

28.03.1995., Nr. 47

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 09.03.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi
un Valsts prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā"

 

Izdarīt likumā "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 46.nr.; 1993, 10./11.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 13.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.pantu šādā redakcijā:

"1. Ārvalstu ieguldītāji ir tiesīgi veikt uzņēmējdarbību, nodibinot sabiedrības ar ierobežotu atbildību vai akciju sabiedrības, arī bez Latvijas uzņēmēju līdzdalības, vai iesaistoties šādās sabiedrībās.

2. Uzņēmumam ar ārvalstu ieguldījumiem vienīgais dibinātājs var būt arī ārvalstu uzņēmējsabiedrība.

3. Ārvalstu uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) var atvērt pārstāvniecības, kuras nav tiesīgas veikt uzņēmējdarbību Latvijas Republikas teritorijā.

4. Uzņēmējdarbības veikšanai ārvalstu uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) var izmantot to pastāvīgās pārstāvniecības (filiāles, nodaļas) Latvijā. Šajos gadījumos ārvalstu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) pastāvīgās pārstāvniecības (filiāles, nodaļas) jāreģistrē kā patstāvīgas nodokļu maksātājas Latvijas Republikā, kā arī tās jāreģistrē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā, iesniedzot šā likuma 4.pielikumā norādītos datus."

2. Papildināt 3.panta pirmo daļu pēc vārdiem "izložu un azartspēļu organizēšanā un uzturēšanā" ar rindkopu šādā redakcijā:

" —starpniecības darījumos ar nekustamiem īpašumiem;".

3. Papildināt 7.pantu pēc vārdiem "likumu "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru"" ar vārdiem "un saskaņā ar šo likumu".

4. Izslēgt 10.pantu.

5. Papildināt likumu ar 4.pielikumu šādā redakcijā:

"Latvijas Republikas 1991.gada 5.novembra likuma "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā" 4.pielikums

Dati, kas jāiesniedz Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistram, reģistrējot ārvalstu uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pastāvīgo pārstāvniecību (filiāli, nodaļu)

1. Ārvalstu uzņēmuma nosaukums.

2. Valsts, kuras rezidents ir šis uzņēmums; uzņēmuma adrese, telefons, telefakss.

3. Pastāvīgās pārstāvniecības (filiāles, nodaļas) nolikums, kurā jāuzrāda tās dibināšanas pamatojums, statuss, veicamās operācijas, adrese, organizatoriskā struktūra un likvidācijas kārtība.

4. Attiecīgās ārvalsts kompetentu iestāžu izziņa, kas apliecina, ka uzņēmums ir tās rezidents.

5. Ārvalstu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) apstiprinoši dokumenti (statūti, inkorporācijas (reģistrācijas) apliecība).

6. Pastāvīgās pārstāvniecības (filiāles, nodaļas) vadītāja (pārstāvja) vārds, uzvārds, pilsonība un adrese.

7. Pastāvīgās pārstāvniecības (filiāles, nodaļas) vadītājam (pārstāvim) izsniegtā pilnvara rīkoties uzņēmuma vārdā.

8. Latvijas Republikā atvērtās pastāvīgās pārstāvniecības adresi apstiprinošs dokuments.

9. Speciālās atļaujas (licences) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai, ja paredzēts veikt uzņēmējdarbību, kurai nepieciešama šāda speciāla atļauja (licence)."

 

Pārejas noteikumi

1. Uzņēmumi ar ārvalstu ieguldījumiem, kuri reģistrēti līdz 1993.gada 12.martam un kuriem pienākas peļņas nodokļa atvieglojumi, turpina tos izmantot šādā kārtībā:

1) ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 30 procentus, uzņēmumu atbrīvo no uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokļa maksāšanas uz diviem gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos divos gados uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem;

2) ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa masāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 30 procentus un šis uzņēmums veic darbību, kurai saskaņā ar likuma "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā" 3.pielikumu Ministru kabinets ir noteicis vislabvēlīgāko saimnieciskās darbības režīmu, uzņēmumu atbrīvo no uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokļa maksāšanas uz trim gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos divos gados uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem;

3) ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 50 procentus, turklāt nav mazāka par 1 000 000 (vienu miljonu) ASV dolāru vai ir ekvivalenta šai summai jebkurā citā konvertējamā valūtā, uzņēmumu atbrīvo no uzņēmuma ienākuma (peļņas) nodokļa maksāšanas uz trim gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos piecos gados uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem.

2. Uzņēmumi ar ārvalstu ieguldījumiem, kuri reģistrēti laikā no 1993.gada 12.marta līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai un kuriem pienākas peļņas nodokļa atvieglojumi, turpina tos izmantot šādā kārtībā:

1) ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 30 procentus, turklāt nav mazāka par 50 000 (piecdesmit tūkstošiem) ASV dolāru vai ir ekvivalenta šai summai jebkurā citā konvertējamā valūtā, uzņēmumu atbrīvo no uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokļa maksāšanas uz diviem gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos divos gados uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem;

2) ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 30 procentus, turklāt nav mazāka par 50 000 (piecdesmit tūkstošiem) ASV dolāru vai ir ekvivalenta šai summai jebkurā citā konvertējamā valūtā un šis uzņēmums veic darbību, kurai saskaņā ar likuma "Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā" 3.pielikumu Ministru kabinets ir noteicis vislabvēlīgāko saimnieciskās darbības režīmu, uzņēmumu atbrīvo no uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokļa maksāšanas uz trim gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos divos gados uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem;

3) ja ārvalstu ieguldītāja daļa uzņēmuma pamatkapitālā (statūtu fondā) nodokļa maksāšanas sākuma periodā un visu nodokļa maksājumu atvieglojuma darbības laiku pārsniedz 50 procentus, turklāt nav mazāka par 1 000 000 (vienu miljonu) ASV dolāru vai ir ekvivalenta šai summai jebkurā citā konvertējamā valūtā, uzņēmumu atbrīvo no uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokļa maksāšanas uz trim gadiem, sākot ar peļņas ieguves pirmo gadu (ieskaitot), bet nākamajos piecos gados uzņēmumu ienākuma (peļņas) nodokli uzņēmumam samazina par 50 procentiem.

3. Ja uzņēmums ar ārvalstu ieguldījumiem izbeidz savu darbību, iekams pagājuši trīs gadi kopš tā reģistrēšanas, nodokļu summa tiek aprēķināta pilnā apmērā par visu šā uzņēmuma darbības laiku.

 

Likums stājas spēkā 1995.gada 1.aprīlī.

Likums Saeimā pieņemts 1995.gada 9.martā.

 

Valsts prezidents G. Ulmanis

Rīgā 1995.gada 28.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!