• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2023. gada 13. jūlija saistošie noteikumi Nr. RD-23-228-sn "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 53 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Rīgā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2023., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/op/2023/138.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Madonas novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Papildu sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā

Vēl šajā numurā

20.07.2023., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: RD-23-228-sn

Pieņemts: 13.07.2023.

OP numurs: 2023/138.15

2023/138.15
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-23-228-sn

Rīgā 2023. gada 13. jūlijā (prot. Nr. 95, 15. §)

Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 53 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Rīgā"

Izdoti saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likuma
8. panta pirmo, trešo un ceturto daļu

1. Izdarīt Rīgas domes 2021. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 53 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Rīgā" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 120) šādus grozījumus:

1.1. aizstāt 1. punktā vārdu "pilsētas" ar vārdu "valstspilsētas";

1.2. aizstāt 2. punktā vārdus "Rīgas pilsētas pašvaldību" ar vārdu "Pašvaldību";

1.3. izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Saskaņojumu izsniedz Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs (turpmāk – Centrs)."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. septembrī.

Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. V. Ķirsis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2023. gada 13. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. RD-23-228-sn "Grozījumi Rīgas domes 2021. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 53 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Rīgā""

1. Mērķi un nepieciešamības pamatojums, tostarp raksturojot iespējamās alternatīvas, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi

Saskaņā ar Rīgas domes 2023. gada 31. maija lēmumu Nr. RD-23-2605-lē "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas reorganizāciju un Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra izveidi" nepieciešams veikt redakcionāla satura izmaiņas Rīgas domes 2021. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 53 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs un alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Rīgā", norādot jaunās Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestādes – Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra – nosaukumu, kā arī nepieciešams veikt grozījumus minēto saistošo noteikumu tekstā attiecībā uz Rīgas valstspilsētas pašvaldības nosaukumu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus

Neietekmē.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci (aktuālā situācija, prognozes tirgū un atbilstība brīvai un godīgai konkurencei)

Neietekmē.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām

Neietekmē.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Neietekmē.

6. Izpildes nodrošināšana

Sagatavotā grozījuma mērķis nav veikt darbības, kam būtu jānodrošina izpilde.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Netiek vērtēts.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp sabiedrības viedokļa noskaidrošanā gūtā informācija

Saistošo noteikumu projekts laikā no 2023. gada 5. jūnija līdz 2023. gada 19. jūnijam ievietots Rīgas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Nav saņemti ierosinājumi par sagatavoto projektu.

Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. V. Ķirsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!