• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 21. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.1995., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Krievijas Federācijas kultūras ministrs Latvijā

Vēl šajā numurā

22.03.1995., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 21. marta sēdē

Vakar kārtējā MK sēdē tika akceptēti grozījumi LR MP 1993. gada 21. janvāra lēmumā "Par valsts pabalstiem ģimenēm ar bērniem". Saskaņā ar tiem tiesības lemt par valsts ģimeņu pabalstu izmaksas pārtraukšanu vecākiem, kas nerūpējas par saviem bērniem, un pabalstu piešķiršanu citai fiziskai personai, kura faktiski nodarbojas ar bērna kopšanu, būs arī rajonu pilsētu un pagastu pašvaldībām. Saskaņā ar pašlaik spēkā esošo kārtību šādas tiesības ir tikai rajonu pašvaldībām.

Valdība izskatīja un akceptēja parakstīšanai vairākus starpvalstu līgumus. To starpā — LR un Turcijas līgums par tirdzniecību un ekonomisko sadarbību, kas paredz vislielākās labvēlības režīmu abu valstu tirdzniecībā, Latvijas un Ukrainas, kā arī Latvijas un Uzbekijas līgums par gaisa satiksmi.

Pieņemti noteikumi "Par piemaksu noteikšanu LR diplomātiskajā un konsulārajā dienestā esošām personām", ar kuriem konsulārā un diplomātiskā dienesta darbiniekiem piešķirts papildus mēneša izdienas atalgojums 20 procentu apmērā no diplomātiskajam rangam atbilstošā amata vidējās mēneša algas.

Valdība akceptēja Meža apsaimniekošanas un izmantošanas sanitāros noteikumus.

MK pieņēma noteikumus, kuri nosaka Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļas — Jūras spēku — pienākumus un tiesības valsts robežas aizsardzībā. Saskaņā ar noteikumiem Jūras spēku pienākumos ietilpst valsts jūras robežas aizsardzība, tās nelikumīgas šķērsošanas nepieļaušana, Latvijas teritoriālo ūdeņu, ekonomiskās zonas kontroles, izlūkošanas, novērošanas un ekoloģiskās uzraudzības nodrošināšana, piedalīšanās cilvēku un kuģu meklēšanas un glābšanas operācijās jūrā un kuģu avāriju seku likvidēšanā, Latvijas teritoriālajos ūdeņos un Baltijas jūras ekonomiskajā zonā radušos konfliktsituāciju novēršana. Jūras spēkiem ir arī tiesības aizturēt kuģus, kas valsts teritoriālajos ūdeņos, ekonomiskajā zonā vai ostās veic darbības, kuras ir pretrunā ar likumiem, starptautiskajiem noteikumiem un starpvalstu līgumiem.

Sēdē tika akceptēti grozījumi Privatizācijas aģentūras finansēšanas kārtībā.

Tika pieņemti Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienesta noteikumi. Saskaņā ar tiem drošības dienests ir militāra struktūra Aizsardzības ministrijas pakļautībā, kura apsargā Valsts prezidentu, viņa rezidenci, Valsts prezidenta Kanceleju, Saeimas deputātus un citus Saeimas objektus.

Vēl valdības sēdē akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikumu.

Valdības preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!