• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Top pirmās trīs Draudzīgā aicinājuma programmas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.1995., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents tiekas ar bojāgājušā kareivja māti

Vēl šajā numurā

21.03.1995., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Top pirmās trīs Draudzīgā aicinājuma programmas

Grāmatu izdošanas, bāreņu izglītības veicināšanas un spējīgāko skolēnu atbalstīšanas programmas tika apspriestas Draudzīgā aicinājuma padomes sēdē, kas vakar, 20.martā, notika Rīgas Latviešu biedrības telpās.

Lai veicinātu jaunas mācību literatūras un plaša spektra mācību līdzekļu izdošanu un skolotāju iesaistīšanos šajā procesā, nolemts sarīkot 1995.gadā izdoto skolas grāmatu konkursu. Paredzēts novērtēt labāko autoru un apgādu veikumu un konkursa noslēgumā sarīkot skolotāju un izdevēju tikšanos un mācību literatūras izstādi. Šīs programmas autori Aivars Gribusts un Andris Vilks izvirzīja arī ideju par enciklopēdiju jaunatnei, jo patlaban Latvijas grāmatniecībā ir ļoti maz izdevumu tieši šai lasītāju grupai, bet tieši pusaudžu vecumā notiek intensīvs personības veidošanās process.

No visai plašās bāreņu atbalsta programmas, ar kuru sēdes dalībniekus iepazīstināja Tekla Balode, tika konkretizēta bērnu vasaras nometņu organizēšana. Tika apspriestas arī bāreņu izglītības veicināšanas iespējas.

Par to, kā Draudzīgā aicinājuma fonds varētu sekmēt skolēnu piedalīšanos valsts un starptautiskās olimpiādēs, pētniecības darbu skolās un mācību nometņu organizēšanu, ziņoja Jānis Endele.

Izglītības un zinātnes ministrs Jānis Vaivads sēdes dalībniekus informēja, ka ministrijas sistēmā izveidots Draudzīgā aicinājuma koordinācijas centrs (tālrunis 564341), kur tiks apkopoti gan piedāvājumi, gan pieprasījumi.

Draudzīgā aicinājuma padomes priekšsēdētājam Guntim Ulmanim ar savu Valsts prezidenta redzējumu un ekonomista domāšanu un padomes loceklim Teodoram Tverjonam ar savu baņķiera un finansista praksi ne vienu reizi vien vajadzēja konkretizēt dažkārt varbūt pārāk izplūdušās ieceres un plānus, lai allaž tiktu paturētas prātā to izpildes iespējas.

Valsts prezidenta Kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!