• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Rīgas tirdzniecības ostā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1995., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu viedokļi saskan! " - iekšlietu ministrs pēc darba vizītes Lielbritānijā

Vēl šajā numurā

17.03.1995., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Rīgas tirdzniecības ostā

Vakar, 16. martā, Ministru prezidents Māris Gailis viesojās valsts uzņēmumā "Rīgas tirdzniecības osta", kur iepazinās ar ostas reorganizācijas plānu. Rīgas tirdzniecības ostas direktors Juris Krivojs pastāstīja par 1994. gadā paveikto un iezīmēja nākotnes plānus ostas attīstībai un reorganizācijai.

Pagājušajā gadā Rīgas tirdzniecības ostā pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā ir palielinājies kopējais kravu apgrozījums, turpina palielināties ģenerālo kravu apjoms. Uzņēmuma attīstībā ieguldīti 2320 tūkstoši latu.

Ostas reorganizācijas plāns paredz valsts uzņēmuma "Rīgas tirdzniecības osta" pārveidošanu par valsts akciju sabiedrību, kas darbosies pēc holdinga tipa uzņēmumu principiem. Tiks izveidota centrālā administrācija un trīs meitas uzņēmumi — ģenerālo un beramkravu apkalpošanai konteineru iekraušanai, izkraušanai un glabāšanai, kā arī uzņēmums, kas nodarbosies ar ostas peldošo sastāvu (velkoņi, peldošie celtņi u.c.). Pasažieru apkalpošanai plānots veidot atsevišķu valsts un pašvaldību akciju sabiedrību. Reformu sagatavošanas posmu jau var uzskatīt par pabeigtu, un tuvākā mēneša laikā gaidāma akciju sabiedrības izveidošana.

 

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!