• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par LR Centrālās zemes komisijas darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.1995., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstis - kopīgi par sociālo aizsardzību

Vēl šajā numurā

16.03.1995., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par LR Centrālās zemes komisijas darbību

Centrālā zemes komisija savā līdzšinējā darbībā (no 09.08.93. līdz 06.03.95.) noturējusi 68 sēdes, kurās:

a) pieņēmusi lēmumus 520 zemes strīdos;

b) 59 gadījumos izlēmusi jautājumu par zemes īpašuma izveidošanu, kura kopplatība pārsniedz 100 ha;

c) 26 gadījumos izskatījusi jautājumu par pirmsreformas zemnieku saimniecību robežu grozīšanu un piemājas saimniecību izveidošanu pie atgūtajām ēkām (pamatā apmierinot politiski represēto personu pieprasījumus);

d) apspriedusi 18 zemes likumdošanas aktu projektus un devusi savus atzinumus par tiem (daļas likumprojektu izstrādāšanā piedalījušies CZK locekļi un birojs);

e) apstiprinājusi amatā pagastu un pilsētu zemes komisiju priekšsēdētājus un iecēlusi amatā CZK pilnvarotās personas gandrīz visos republikas pagastos un pilsētās (40 gadījumos kandidatūras uz šiem amatiem netika apstiprinātas un pašvaldības izvirzīja citas kandidatūras, kuras arī tika apstiprinātas).

Bez tam CZK biroja darbinieki ir atrisinājuši apm. 700 zemes strīdus, izbraucot uz vietas un panākot ieinteresēto pušu savstarpēju vienošanos vai arī izskaidrojot likumdošanas aktus pašvaldību un vietējo zemes komisiju amatpersonām, panākuši šo aktu ievērošanu.

Centrālās zemes komisijas locekļi un biroja darbinieki ir organizējuši vai arī piedalījušies 12 semināros par zemes reformas jautājumiem (republikas, starprajonu un rajonu mērogā).

CZK ir devusi 26 rakstiskus skaidrojumus un norādījumus par zemes reformas likumdošanas aktu piemērošanas jautājumiem.

Ir izdarītas zemes komisiju darbības pārbaudes 9 pagastos un 2 pilsētās.

CZK darbības laikā dotas 1610 atbildes uz rakstiskiem iesniegumiem.

CZK un tās birojā dienā caurmērā iegriežas 30 apmeklētāji, kas prasa konsultācijas zemes lietās. Ik dienas tiek sniegtas 100–120 telefoniskas atbildes par zemes reformas jautājumiem.

Komisijas sekretārs O.Leščinskis

 

Latvijas Republikas Centrālā zemes komisija un tās birojs: sēž no kreisās — konsultante Ārija Rebiņa, komisijas locekle Ilma Čepāne, konsultante Iveta Freiberga, komisijas priekšsēdētāja Anna Seile, lietvede Ingrīda Līdemane, galvenā grāmatvede Līga Ameļko, komisijas locekle Valentīna Mičurova, konsultante Velta Lāce; stāv no kreisās — komisijas locekļi Mārtiņš Ādams Kalniņš un Egils Vīgants, konsultants Laimonis Rozenštrauhs, komisijas locekļi Guntis Grūbe un Pēteris Āns, komisijas priekšsēdētājas vietnieks Stefans Rāzna, konsultants Elmārs Rutkis, komisijas priekšsēdētājas vietnieks Jānis Karlsbergs, komisijas locekļi Guntis Liepa, Aleksandrs Pētersons un Meikuls Locmers, mašīnrakstītāja Lauma Reinberga, komisijas locekļi Agris Jaunkļaviņš, Zigurds Veitners un Guntis Akmeņkalns, biroja vadītājs Zigfrīds Berezovskis. Kopējā fotoattēlā nav redzami komisijas locekļi Jānis Bordāns, Georgs Gavrilovs un Jānis Piešiņš, kā arī komisijas sekretārs Oļģerts Leščinskis (tādēļ atsevišķi).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!