• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 7. marta noteikumi Nr. 48 "Grozījumi Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.1995., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34279-grozijumi-iekslietu-iestazu-ierindas-un-komandejosa-sastava-dienesta-gaitas-reglamenta

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.50

Noteikumi par sabiedrisko un reliģisko organizāciju rīkoto izložu organizēšanu

Vēl šajā numurā

16.03.1995., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 48

Pieņemts: 07.03.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 48

(prot. nr. 13, 15.§) Rīgā 1995.gada 7. martā

Grozījumi Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā

 

Izdarīt Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā (apstiprināts ar Ministru Padomes 1992.gada 6.februāra lēmumu nr.41 — oficiāls izdevums AP MP, 1992, 9.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1993, 2.nr.; 1993, 49. nr.; 1994, 63.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1.punktu ar šāda satura tekstu:

"Šis reglaments nosaka arī to personu tiesisko statusu, kuras pieņemtas darbā iekšlietu iestādēs par stažieri dienestam amatos, kuri paredzēti ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem."

2. Papildināt 3.punktu ar šāda satura tekstu:

"Personas, kuras vēlas dienēt iekšlietu iestādēs, var tikt pieņemtas darbā par stažieri dienestam amatos, kuri paredzēti ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem. Stažieris Iekšlietu ministrijas darbību reglamentējošo normatīvo aktu izpratnē ir persona, kura, noslēdzot darba līgumu, pieņemta darbā iekšlietu iestādē uz noteiktu laiku (no trim līdz sešiem mēnešiem) par palīgu darbiniekam, kuram ir ierindas vai komandējošā sastāva speciālā dienesta pakāpe. Šajā laikposmā tiek pārbaudīta stažiera piemērotība dienestam un notiek viņa apmācība pēc individuālā darba plāna, kuru izstrādā un apstiprina attiecīgās iekšlietu iestādes vadītājs. Normatīvajos aktos noteiktos iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbinieku pienākumus stažieris nav tiesīgs veikt patstāvīgi, bet tikai tiešā ierindas vai komandējošā sastāva darbinieka vadībā. Arī normatīvajos aktos noteiktās darbinieku tiesības stažieris pats neizmanto, bet ir tiesīgs būt klāt, kad šīs tiesības izmanto iekšlietu iestāžu ierindas vai komandējošā sastāva darbinieks, kuram viņš norīkots par palīgu.

Stažieris saņem mēnešalgu atbilstoši tam iekšlietu ierindas un komandējošā sastāva amatam, kurā viņš stažējas, taču viņš nesaņem piemaksas, kas šajā amatā paredzētas dienestā esošam darbiniekam. Stažēšanās laiks netiek ieskaitīts izdienā iekšlietu iestādēs.

Veselības kaitējums, kas nodarīts stažierim, pildot savus pienākumus, tiek atlīdzināts no Iekšlietu ministrijai šiem mērķiem iedalītajiem valsts budžeta līdzekļiem atbilstoši spēkā esošajiem Noteikumiem, saskaņā ar kuriem darba devējs atlīdzina darbiniekam sakropļojuma vai arodslimības dēļ nodarīto kaitējumu (apstiprināti ar Ministru Padomes 1993.gada 4.janvāra lēmumu nr.1 "Par darbā gūtā kaitējuma atlīdzināšanas noteikumiem" — Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 10/11).

Beidzoties darba līguma termiņam, attiecīgā Iekšlietu ministrijas sistēmas amatpersona lemj par stažiera pieņemšanu dienestā iekšlietu iestādēs un speciālas dienesta pakāpes piešķiršanu vai atbrīvošanu no darba sakarā ar darba līguma termiņa notecējumu. Ja darbinieks tiek pieņemts dienestā, ar dienestā pieņemšanas brīdi uz viņu attiecas Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamenta normas."

3. Papildināt 4.punktu ar šāda satura tekstu:

"Pēc attiecīgās mācību iestādes beigšanas minētajām personām ne mazāk kā divi gadi jānodien iekšlietu iestādēs."

Minētais nosacījums attiecībā uz Latvijas Policijas akadēmijas kursantiem (studentiem) ir spēkā atbilstoši Latvijas Policijas akadēmijas Satversmei, bet citās Iekšlietu ministrijas mācību iestādēs šis nosacījums piemērojams kursantiem (klausītājiem), kuri uzsākuši mācības pēc šo noteikumu stāšanās spēkā.

4. Papildināt 8.punktu ar šāda satura tekstu:

"Iekšlietu ministram ir tiesības atļaut rektoram Akadēmijai iedalītā darba algas fonda ietvaros noteikt tiem iekšlietu iestāžu komandējošā sastāva darbiniekiem, kuri nosūtīti dienesta turpināšanai Akadēmijā, lai veiktu akadēmisko vai audzināšanas darbu, darba samaksu iepriekšējā amatā noteiktās darba samaksas apmērā."

5. Papildināt 18.punktu ar šāda satura tekstu:

"Kaitējums, kas nodarīts ierindas un komandējošā sastāva darbinieka veselībai, pildot dienesta pienākumus, tiek atlīdzināts pilnā apmērā no šiem mērķiem iedalītajiem valsts budžeta līdzekļiem."

6. Papildināt 57.punktu ar šāda satura tekstu:

"Iekšlietu ministrijas mācību iestāžu kursantam (klausītājam) jāatlīdzina pilnā apmērā mācīšanas un uzturēšanas izdevumi par visu iepriekšējo mācību laiku, ja kursantu (klausītāju) atskaita no mācību iestādes un atbrīvo no dienesta sakarā ar zvēresta laušanu, disciplīnas pārkāpumiem, notiesāšanu par nozieguma izdarīšanu vai ja viņš bez attaisnojošiem iemesliem atsakās nodienēt divus gadus iekšlietu iestādēs pēc mācību iestādes beigšanas.

Atlīdzināšanas kārtību nosaka iekšlietu ministrs pēc saskaņošanas ar finansu ministru un tieslietu ministru.

Ja Iekšlietu ministrijas mācību iestāžu kursants (klausītājs) mācīšanas un uzturēšanas izdevumus neatlīdzina labprātīgi, tie piedzenami tiesas ceļā."

Minētais nosacījums attiecībā uz Latvijas Policijas akadēmijas kursantiem (studentiem) ir spēkā atbilstoši Latvijas Policijas akadēmijas Satversmei, bet citās Iekšlietu ministrijas mācību iestādēs šis nosacījums piemērojams kursantiem (klausītājiem), kuri uzsākuši mācības pēc šo noteikumu stāšanās spēkā.

Ministru prezidents M.Gailis

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!