• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 14.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.1995., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Latvijas Civilprocesa kodeksā

Vēl šajā numurā

15.03.1995., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 14.marta sēdē

Lai veicinātu elektroenerģijas ražošanu valstī, vakar kārtējā valdības sēdē tika akceptēti noteikumi par Latvijā ražotās elektroenerģijas iepirkuma cenām, kas paredz mazās jaudas vietējo elektrostaciju elektroenerģijas ražošanas pagaidu dotēšanu. Šobrīd Latvijā notiek mazo spēkstaciju atjaunošana, kuras ar laiku varētu kļūt par perspektīviem enerģijas ražotājiem. Speciālisti lēš, ka pēc astoņiem gadiem, pakāpeniski pieaugot elektroenerģijas tarifiem, tās ražošana mazajās stacijās kļūs rentabla. No elektrostacijām, kuru darbība tiks atjaunota līdz 2000.gadam, elektroenerģija tiks iepirkta par cenām, kas atbilst "Latvenergo" divkāršam elektroenerģijas realizācijas vidējam aprēķina tarifam. Minēto noteikumu realizācija neietekmēs elektroenerģijas cenu patērētājiem.

Valdība apstiprināja Valsts labības biroja sagatavoto valsts labības ražošanas un patēriņa bilanci. Lai nodrošinātu nākamgad iekšējam patēriņam nepieciešamo pārtikas kviešu daudzumu, Latvijas labības birojam pēc saskaņošanas ar Zemkopības ministriju līdz 1995.gada 1.jūnijam atļauts organizēt šī produkta importu 50 tūkstošu tonnu apmērā.

Sēdē tika akceptēts Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas valdību līgums par robežas caurlaides punktiem. Līgumā noteikts, kādos punktos divu valstu robežu var šķērsot personas, dzelzceļa un autotransporta līdzekļi, preces un cita veida mantas. Tiešā valsts robežas tuvumā dzīvojošām personām, kurām nav iespējas nokļūt no savas dzīves vietas savas valsts teritorijā, nešķērsojot kaimiņvalstu robežu, tiks dota iespēja šķērsot to arī ārpus noteiktajiem robežas punktiem, uzrādot pilnvaroto robežu pārstāvju izdoto apliecību.

MK akceptēja Latvijas pievienošanos 1985.gada Vides konvencijai par ozona slāņa aizsardzību un šīs konvencijas 1987.gada Monreālas protokolam par ozona slāni noārdošām vielām. Pievienošanās minētajai konvencijai veicinās ozona slāni noārdošo vielu izmantošanas pakāpenisku ierobežošanu mūsu valstī, kā arī ļaus Latvijai pretendēt uz tehniskās palīdzības saņemšanu no dažādiem starptautiskiem fondiem ozona slāņa aizsardzībai.

Ar valdības rīkojumu likvidēts Rīgas kino un video nomas valsts bāzes uzņēmums.

Valdība akceptēja grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuru nepieciešamību izraisīja izmaiņas Vides valsts inspekcijas ierēdņu amatu nosaukumos un vairāku kodeksā minēto kontrolinstitūciju likvidācija vai reorganizācija.

Ar valdības rīkojumu izveidota delegācija sarunām ar Starptautisko rekonstrukcijas un attīstības banku par aizdevuma līguma noslēgšanu. Aizdevums tiks izmantots Jelgavas siltumapgādes sistēmas rehabilitācijas projekta realizācijai.

Sēdē tika akceptēti grozījumi MK noteikumos "Par preču un citu priekšmetu tranzītu Latvijas Republikas teritorijā".

Valdība akceptēja Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienesta nolikumu. Saskaņā ar to drošības dienests ir militāra struktūra Aizsardzības ministrijas pakļautībā. Drošības dienests apsargās Valsts prezidentu, viņa rezidenci un kanceleju, Saeimas deputātus un citus Saeimas objektus.

Vēl valdības sēdē akceptēja Valsts darba inspekcijas nolikumu.

Sēdes konceptuālajā daļā ministri pieņēma zināšanai Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktora A.Muižnieka informāciju un valdības izveidotās darba grupas atzinumu par diviem aviācijas turpmākās attīstības projektiem. Privatizācijas aģentūrai kopīgi ar Valsts īpašuma fondu, Satiksmes ministrijas Aviācijas departamentu un Latvijas attīstības aģentūru uzdots turpināt sarunas par valsts kapitāla daļām Latvijas aviosabiedrībās.

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!