• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts vadītāji - valsts daudzveidībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.1995., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

15.03.1995., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts vadītāji — valsts daudzveidībā

Valsts prezidents — konditorejas fabrikā "Staburadze"

Lai gūtu plašāku priekšstatu par pārtikas rūpniecību, valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 14.martā, apmeklēja vienu no uzņēmumiem, kas sarežģītos ekonomiskos apstākļos spējis ne vien saglabāt ražošanu, bet pat to attīstīt.

Akciju sabiedrība "Staburadze" ražo augstas kvalitātes vafeles, cepumus un tortes, izmantojot galvenokārt vietējās izejvielas. Fabrikas direktors Ivars Rudzītis uzsvēra, ka pirmajā vietā ir rūpes par ražojumu augstu kvalitāti. Produkcija ir iecienīta: 80 procentus patērē Latvijas iedzīvotāji, pārējo eksportē uz vairākām Austrumu valstīm. Strādnieku skaits ir tikai mazliet sarucis, algu arvien izmaksā laikā, arī valstij fabrika nav parādā.

Valsts prezidentam kopā ar zemkopības ministru Āriju Ūdri un citiem viesiem fabrikas vadība parādīja konditorejas, biskvītu un vafeļu cehus, kuros top 90 dažādu veidu konditorejas izstrādājumi. Sarunās ar strādniecēm un fabrikas vadību G.Ulmanis guva informāciju par darba apstākļiem un atalgojumu, kas ir apmierinošs (vidēji ap 120 lati mēnesī).

Valsts prezidents pateicās uzņēmuma vadībai par atbalstu kultūrai un izglītībai, īpaši par atsaucību "Draudzīgajam aicinājumam". Vērojot, ka akciju sabiedrībā strādā liela daļa sieviešu, prezidents dalījās pārdomās par nule Kopenhāgenā notikušo ANO konferenci, kurā pieņemti arī lēmumi attiecībā uz rūpēm par sievieti un bērnu.

Valsts prezidenta Kanceleja

 

Ministru prezidents — farmaceitiskajā firmā "Grindex"

Vakar Ministru prezidents Māris Gailis apmeklēja farmaceitiskās firmas "Grindex" ražotnes un tikās ar uzņēmumu "Kalceks", "Farmsintēze" un Olaines ķīmiski farmaceitiskās rūpnīcas vadības pārstāvjiem. Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi par zāļu kvalitātes kontroli, zāļu drošību, farmaceitiskās rūpniecības attīstības perspektīvām un pašreizējo situāciju un jautājumi, kas saistīti ar zāļu politikas pamatkoncepciju.

Firmu vadītāji, informējot par farmaceitiskās industrijas attīstību, atzīmēja, ka šādas intelektietilpīgas nozares bieži dod lielu ieguldījumu mazo valstu ekonomikā. Ņemot vērā Latvijas tradīcijas farmakoloģisko preparātu ražošanas jomā un firmu darbību atbilstoši pasaules farmokoloģijas standartiem, var secināt, ka Latvija ir gatava ieiet pasaules tirgū ar konkurētspējīgu preci.

Sarunu gaitā tika spriests par iekšējā tirgus aizsardzību, izejvielu muitu un ražotņu paplašināšanas perspektīvām. Tāpat ražotāji uzsvēra nepieciešamību izstrādāt likumu par pašpārvaldes asociācijām, lai, pamatojoties uz to, varētu tikt izveidota farmakoloģisko preparātu ražotāju asociācija, kurai valdība deleģētu kontroles funkcijas un citu nozares jautājumu risināšanu.

Sarunās piedalījās arī veselības valsts ministrs Pēteris Apinis un Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta vadība.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!