• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lidmašīnu būves sabiedrības SAAB priekšlikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.1995., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par velobraucienu tradīcijas atjaunošanu

Vēl šajā numurā

08.03.1995., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lidmašīnu būves sabiedrības SAAB priekšlikumiem

Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis ir ļoti izdevīgs, lai Rīgā izveidotu reģionālās aviācijas tīkla centru. To vakar, 7.martā, tiekoties ar LR satiksmes ministru Andri Gūtmani, uzsvēra lidmašīnu būves sabiedrības SAAB komercdirektors Dags Valdenstrēms. Viņš interesējās par iespējām organizēt Rīgā SAAB uzturēšanas, remonta un servisa reģionālo centru. Nelielais attālums — tikai 550 km —, kas šķir Rīgu un Zviedrijas pilsētu Linčepingu, kur atrodas SAAB ražošanas bāze, ļautu šo darbu veikt maksimāli efektīvi.

D.Valdenstrēms pastāstīja, ka SAAB jau esot pieredze šādu reģionālo centru veidošanā citviet pasaulē. Viņš arī atzīmēja, ka sabiedrības ieceru projektā paredzēta iespēja dibināt uz jaunizveidotās bāzes kopuzņēmumus, kā arī nodarbināt centrā vietējos speciālistus. SAAB ir plašas iespējas organizēt Latvijas aviācijas darbinieku apmācību un pārprofilēšanu. Jau tagad Zviedrijā jaunas zināšanas apgūst vairāk nekā desmit Latvijas aviācijas speciālisti.

 

Aivars Čukurs,

SM preses un informācijas nodaļas

vecākais referents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!