• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.1995., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ieteikumi Nr. 1

Nakts patversmes paraugnolikums

Vēl šajā numurā

07.03.1995., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas un finansu komitejā

 

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komitejas izskatīšanai valdības sēdē akceptēja rīkojumu projektu par Latvijā ražotās elektroenerģijas iepirkuma cenām. Tajā noteikts, ka no decentralizētajām elektrostacijām elektroenerģiju iepirks par tādu cenu, vidēji par kādu "Latvenergo" savu elektroenerģiju pārdod patērētājiem. Savukārt no mazas jaudas elektrostacijām, kuras savu darbību atjaunojušas vai atjaunos līdz 2000.gadam, astoņus gadus no nodošanas ekspluatācijā elektroenerģiju pirks par divkāršu vidējo "Latvenergo" elektroenerģijas realizācijas tarifu.

Komiteja akceptējusi arī grozījumus Ministru kabineta noteikumos "Par preču un priekšmetu tranzītu Latvijas Republikas teritorijā." Tā pārvadātājiem, kuri veiks karvas tranzīta pārvadājumus un kuriem nebūs Eiropas civiltiesiskās apdrošināšanas "zaļās kartes" (izņemot Baltijas valstīs reģistrētos aotopārvadātājus), obligāti vajadzēs nodrošināt atbildību par kaitējumu, ko var nodarīt trešajai personai vai to mantai. Arī kravu nosūtītājiem, kas nodos pārvadāšanai tranzītā bīstamas kravas, obligāti vajadzēs apdrošināt varbūtējo kaitējumu, kas var tikt nodarīts sakarā ar šādu kravu pārvadāšanu pa Latvijas teritoriju. Savukārt melno un krāsaino metālu lūžņu un atgriezumu, dārgmetālu, to izstrādājumu un to lūžņu un atkritumu, kā arī ar akcīzes nodokli apliekamo kravu (alkoholisko dzērienu un cigarešu) tranzītpārvadājumiem ar autotransportu jānotiek Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamenta noteiktā kārtībā, bet muitnieku pavadībā. Tajā pašā laikā paredzēts atcelt pārtikas preču kravu konvojēšanu, kas Latviju šķērsos tranzītā ar TIR grāmatiņām.

Vēl komiteja nolēmusi ieteikt valdībai piešķirt pilnvaras Ekonomikas ministrijas valsts sekretāram Inesim Feiferim vadīt Latvijas delegāciju sarunās ar Pasaules banku par aizdevumu Jelgavas siltumapgādes sistēmas rehabilitācijai. Pasaules bankas iespējamā aizdevuma apmērs — 13,9 miljoni ASV dolāru.

Konceptuāli izskatīts jautājums par Latvijas tirgu attīstības perspektīvām.

Vēl komiteja nolēma uz valsts vārda reģistrēt zemes gabalu Rīgā, Vidus ielā 2, un nodot to kā kompensāciju Igaunijai par zemes gabalu Rīgā, A.Pumpura ielā 52. Valsts īpašumā paliks arī no PSRS Bruņotajiem spēkiem pārņemtais nekustamais īpašums Rīgā, Lielupes ielā 46.

VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!