• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 28. februāra rīkojums Nr. 92 "Par UNESCO Seriālizdevumu reģistrācijas starptautiskā centra statūtu pieņemšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.1995., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.93

Par dienesta pakāpes piešķiršanu J.Bāliņam

Vēl šajā numurā

07.03.1995., Nr. 35

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 92

Pieņemts: 28.02.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr. 92

Rīgā 1995.gada 28. februārī (prot. nr.12, 14.§)

Par UNESCO Seriālizdevumu reģistrācijas starptautiskā centra statūtu pieņemšanu

1. Pieņemt Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Seriālizdevumu reģistrācijas starptautiskā centra statūtus.

2. Ārlietu ministrijai saskaņā ar šī rīkojuma 1.punktā minēto statūtu 2.pantu nosūtīt UNESCO ģenerāldirektoram pieteikumu par statūtu pieņemšanu.

3. Kultūras ministrijai organizēt pasākumus, kas saistīti ar UNESCO Seriālizdevumu reģistrācijas starptautiskā centra statūtu pieņemšanu.

Ministru prezidents M.Gailis

Kultūras ministrs J.Dripe

 

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes  un kultūras organizācija
Seriālizdevumu reģistrācijas Starptautiskā Centra Statūti

 

Seriālizdevumu reģistrācijas Starptautiskais Centrs tika nodibināts Parīzē saskaņā ar līgumu starp UNESCO un Francijas Republikas Valdību (uzziņu dokuments sc—76/WS/4, Parīze, 1976. gada janvāris) ar mērķi izveidot un vadīt automatizētu sistēmu seriālizdevumu reģistrācijai, pilnībā ietverot reģistrētās zināšanas, kas pazīstamas ar nosaukumu Starptautiskā Seriālizdevumu datu sistēma ISDS.

ISDS Ģenerālā Asambleja savā pirmajā sanāksmē 1976. gada 11. un 12. oktobrī izdarīja labojumus Starptautiskā Centra Statūtu tekstā, kurš ir augstāk minētā līguma 1. pielikums.

Statūtu labotais teksts dots šajā dokumentā.

 

Seriālizdevumu reģistrācijas Starptautiskā Centra Statūti

1. pants

1. Parīzē nodibinātais Centrs atbild par automatizētas sistēmas ieviešanu un darbību visu zinātņu nozaru periodisko izdevumu reģistrācijai. Tas sadarbojas vajadzīgajā apjomā ar tiem nacionālajiem un reģionālajiem centriem, kas darbojas šajā jomā.

2. Centrs ir autonoma iestāde, kura darbojas Organizācijas (ANO) dalībvalstu un asociēto locekļu labā tādā veidā, kā izklāstīts šajos Statūtos.

2. pants

Organizācijas dalībvalstis un asociētās locekles, kuras vēlas gūt labumu no Centra darbības, sūta Organizācijas ģenerāldirektoram pieteikumu, kurā ziņo par Statūtu pieņemšanu. Ģenerāldirektors informē Centru un dalībvalstis un asociētās locekles par šo pieteikumu.

3. pants

Centra organizatoriskajā struktūtā ietilpst:

(1) Ģenerālā Asambleja;

(2) valde;

(3) Tehniskā Konsultatīvā komiteja;

(4) direktors.

4. pants

Ģenerālās Asamblejas sastāvā ietilpst pa vienam pārstāvim no katras dalībvalsts un asociētās locekles, kuras pieņēmušas Statūtus, kā arī viens ģenerāldirektora pārstāvis.

Tā sanāk reizi divos gados.

Tā veido pati savus darba kārtības noteikumus.

Tā ieceļ valdes locekļus saskaņā ar Statūtu 5. panta 1.c. punktu.

Tā nosaka Centra darbības vispārīgo politiku.

Tā fiksēto dalībvalstu un asociēto locekļu dalībmaksu apmērus, kuras pieņēmušas Statūtus. Izņemot brīvprātīgu iemaksu, Dalībvalsts iemaksa nekādā gadījumā nedrīkst pārsniegt 20% no tās Centra budžeta daļas, ko nenosedz Organizācijas un mītnes zemes iemaksas.

Tā var pieņemt šo Statūtu labojumus ar balsu vairākumu, Mītnes zemes pārstāvja un Organizācijas ģenerāldirektora pārstāvja balsis ieskaitot.

5. pants

1. Centru kontrolē valde, kurā ietilpst:

(a) viens mītnes zemes pārstāvis;

(b) viens Organizācijas ģenerāldirektora pārstāvis;

(c) desmit pārstāvji no tām valstīm, kuras pieņēmušas Statūtus, tos ievēl Ģenerālā Asambleja. Pusei no valstīm, kuras pārstāvētas valdē, šis statuss jāatjauno ik pēc diviem gadiem;

(d) viens pārstāvis no Vispārīgās Informācijas Programmas Starpvaldību padomes.

Jebkuras citas starpvaldību vai ārpusvaldības organizācijas pārstāvjiem, kura materiāli atbalstījusi Centru, valde var atļaut piedalīties savās sesijās bez tiesībām balsot.

2. Valde ievēl priekšsēdētāju.

3. Valdei jābūt visām vajadzīgajām pilnvarām Centra darbības vadīšanai. Tā pieņem Centra programmas un budžetu. Tā apstiprina Centra direktora gada pārskatu.

4. Valde sapulcējas kārtējā sesijā reizi gadā un ārkārtas sesijās, ko sasauc priekšsēdētājs vai nu pēc savas iniciatīvas, vai pēc Organizācijas ģenerāldirektora ierosmes, vai arī, ja to pieprasa puse valdes locekļu.

5. Valde pati izstrādā sev darba kārtības noteikumus. Lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu, izņemot gada budžeta pieņemšanu un 10. panta 2. punktā noteikto, — šajos gadījumos nepieciešamas 2/3 balsu, mītnes zemes pārstāvja un Organizācijas ģenerāldirektora pārstāvja balsi ieskaitot.

6. Pārvēlēšanu periodā to valstu pārstāvju skaits, kuras pieņēmušas Statūtus un kurus ievēl Ģenerālajā Asamblejā, var būt mazāks par 10 pirmajā valdes sēdē; šajā gadījumā pārstāvju darbības termiņš beidzas ar otro Ģenerālās Asamblejas sanāksmi.

6. pants

Centra direktoram asistē Tehniskā Konsultatīvā komiteja. Šīs Komitejas locekļus izvēlas un ieceļ Centra direktors, konsultējoties ar Organizācijas ģenerāldirektoru. Iecelšana jāapstiprina Centra valdei.

7. pants

1. Centru vada direktors, viņam palīdz atbilstošs personāls, spējīgs veikt Centra uzdevumus. Direktora iecelšanas kārtību nosaka nākamais Statūtu punkts.

2. Direktoru ieceļ mītnes zemes Valdība ar Organizācijas ģenerāldirektora piekrišanu.

3. Sekretariāta darbiniekus ieceļ direktors valdes noteiktā kārtībā.

8. pants

Direktora pienākumos ietilpst:

(a) vadīt Centra darbu saskaņā ar valdes pieņemtajām programmām un direktīvām;

(b) iesniegt valdei programmu projektus un gada budžeta projektu;

(c) saziņā ar Organizācijas ģenerāldirektoru sasaukt Ģenerālo Asambleju un sagatavot dienaskārtības projektu;

(d) sasaukt valdi, sagatavot sesiju dienaskārtības projektus un izvirzīt apspriešanai priekšlikumus, kurus viņš uzskata par vēlamiem Centra pārvaldīšanai;

(e) sagatavot un iesniegt valdei un Ģenerālajai Asamblejai ziņojumus par Centra darbu;

(f) pārstāvēt Centru oficiālās sēdēs un visos Centra darījumos kā tā oficiālajam pārstāvim.

9. pants

1. Centra naudas līdzekļi sastāv no Organizācijas un mītnes zemes Valdības iemaksām, jebkurām iemaksām, ko tas saņem no Organizācijas dalībvalstīm vai asociētajām loceklēm vai no jebkuras citas organizācijas, un no tā atalgojuma, ko Centrs saņem par sniegtajiem pakalpojumiem. Iemaksas, kuras nav saņemtas no dalībvalstīm vai asociētajām loceklēm, jāapstiprina valdē.

2. Mītnes zemes un Organizācijas iemaksas nosaka divu gadu periodam rakstiski Centra un maksātāju vēstulēs pēc Organizācijas Ģenerālās konferences kārtējās sesijas.

3. Citu dalībvalstu un asociēto locekļu, kas minētas Statūtu 2. pantā, iemaksu apmēru nosaka Ģenerālā Asambleja pēc valdes priekšlikuma saskaņā ar Statūtu 4. pantu.

10. pants

1. Organizācijas dalībvalstis vai asociētās locekles, kuras parakstījušas šos Statūtus, drīkst no tiem atteikties, rakstiski paziņojot par to Centra direktoram; pēdējais informē par šī paziņojuma saņemšanu visas dalībvalstis un asociētās locekles, kuras ir parakstījušas Statūtus. Lēmums par izstāšanos ir spēkā no brīža, kad Centra direktors saņem paziņojumu par to, ja paziņojumā nav minēts vēlāks izstāšanās laiks. Valsts, kura atsakās no šiem Statūtiem, atsakās no savas daļas Centra materiālo vērtību kopumā.

2. Ja no Centra izstājas Organizācija vai mītnes zeme, Centrs likvidējas, un valde veic visus pasākumus, ko uzskata par nepieciešamiem, sevišķi attiecībā uz Centra materiālajām vērtībām. Pirms Centra likvidācijas valde apsver visas iespējas tā pārcelšanai uz citu Organizācijas dalībvalsti vai asociēto locekli.

Parīze, 1977. gada 11. oktobris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!