• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Dižstendē, Mērsragā, Rojā un Talsos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1995., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - amerikāņu tirdzniecības pārstāvji

Vēl šajā numurā

04.03.1995., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Dižstendē, Mērsragā, Rojā un Talsos

Vakar Ministru prezidents Māris Gailis, mežu valsts ministrs A.Ozols un Zivsaimniecības pārvaldes priekšnieks Andris Ūķis apmeklēja Talsu rajonu, kur viņus sagaidīja rajona padomes priekšsēdētājs Gaidis Bierands.

Ministru prezidents ieradās Dižstendē, apskatīja ciematu un tikās ar Stendes valsts selekcijas un izmēģinājumu stacijas darbiniekiem. Kā informēja stacijas direktors Guntis Berķis, šī stacija dibināta 1922.gadā. To vadīja pazīstamais agronoms un selekcionārs Jānis Lielmanis. Galvenais uzdevums stacijai ir selekcija un sēklkopība, un tās pastāvēšanas laikā šeit izveidotas 49 dažādu kultūraugu šķirnes. Šobrīd stacijas darbinieki strādā ziemas un vasaras kviešu, alus miežu un auzu selekcijas izkopšanā. Lai izveidotu jaunu šķirni, nepieciešami 10 — 12 gadi.

Tikšanās laikā ar rajona lauksaimniecības un mežsaimniecības darbiniekiem Māris Gailis atbildēja uz jautājumiem, kas jo īpaši šobrīd skar lauku iedzīvotājus.

Ierodoties Talsos, Ministru prezidents apskatīja vienīgo Latvijas lauku mākslīgo ledus halli, kurā jau piekto gadu saimnieko Talsu hokeja klubs Imanta Ziediņa vadībā. Kaut gan hokeja laukums nav atbilstošs lielajiem laukumiem, tomēr talsinieku interese par to ir milzīga. Pat profesionāli hokejisti atzīst šī laukumu priekšrocības, jo šeit spēles tehnikai jābūt krietni meistarīgākai.

Māris Gailis apmeklēja arī divas ostas — Mērsragā un Rojā. Šobrīd abu ostu robežas ir apzinātas un nepieciešams tās apstiprināt. Kaut gan pastāv domstarpības ostas teritorijas izmantošanā, kā uzsvēra Ministru prezidents, svarīgi ir sakārtot savstarpējās attiecības, lai darbs sekmētu ostu izaugsmi.

Mērsraga pagasta padomes priekšsēdētāja Irina Burlakova uzsvēra, ka ir nepieciešams, lai mazo ostu pārstāvji tiktu iekļauti Ostu padomes sastāvā. Ministru prezidents atzina, ka gan Mērsragā, gan Rojā jāizveido muitas kontroles punkti.

Tiekoties ar Rojas iedzīvotājiem, Māris Gailis pateicās par Rojā ražotās produkcijas teicamo kvalitāti un uzsvēra, ka izvēloties pašmāju — Latvijas ražojumu — mēs atbalstām un stiprinām savu valsti.

Ministru prezidents apmeklēja SIA "Silkrasti" storkopības ražošanas bāzi Sasmakas ezera krastā. To izveidojis Miķelis Lisments uz bijušās zvejnieku kopsaimniecības "Banga" foreļu audzētavas bāzes. Šobrīd storu mazuļi ir tikai vienu gadu veci, bet, kā teica M.Lisments, noiets šai produkcijai pēc gada būs.

Atgriežoties Talsos, Māris Gailis tikās ar Talsu rajona padomes deputātiem, rajona pagasta vecākajiem un vietējiem iedzīvotājiem.

Aivis Freidenfelds, VPD

"LV" redakcija paļaujas uz fotožurnālista Ulda Pāžes, VPD, reportāžu par šo braucienu nākamajā numurā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!