• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 28. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.1995., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/34100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī Rīgas osta - Latvijas nacionālā bagātība

Vēl šajā numurā

01.03.1995., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 28. februāra sēdē

Vakar kārtējā Ministru kabineta sēdē, lai uzlabotu kontroli pār preču apgrozību valstī un ierobežotu dokumentu viltošanas iespējas, tika pieņemti noteikumi "Par vienota parauga preču pavadzīmēm". Saskaņā ar tiem, sākot ar šā gada 1. maiju, visiem uzņēmumiem, iestādēm un organizācijām, izsniedzot preces un citas materiālās vērtības juridiskām personām, būs jānoformē vienota parauga preču pavadzīmes. Šie noteikumi neattieksies uz gadījumiem, kad individuālais (ģimenes) uzņēmums vai zemnieku saimniecība pārvadā pašu ražotās preces. Vienota parauga pavadzīmes nebūs vajadzīgas arī tad, ja preces tiks iegādātas mazumtirdzniecības tīklā un tām būs pievienots pirkumu apliecinošs dokuments.

Pieņemti noteikumi par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem. Saskaņā ar tiem algas tiks aprēķinātas, ņemot vērā pedagogu izglītību un darba stāžu. 10 procenti no mācību iestāžu darba fonda paredzēti augsti kvalificētu skolotāju prēmēšanai.

Valdība apstiprināja jauno Konsultatīvās muitas tarifu padomes sastāvu un apstiprināja tās nolikumu. Nolikums piešķir padomei papildu tiesības sadalīt starptautiskajos līgumos paredzēto eksporta un importa kvotu apjomus. Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts Finansu ministrijas Muitas tarifu un likumdošanas departamenta direktors G.Kozinda.

Lai pildītu LR valdības un ASV valdības līgumu par tehnisko palīdzību Latvijas teritorijā izvietoto parasto ieroču sistēmu un militāro objektu iznīcināšanā, kas agrāk atradās Krievijas bruņoto spēku kontrolē, kā arī operatīvi risinātu jautājumus, kas saistīti ar Skrundas radiolokatora nojaukšanu, MK sēdē izveidota darba grupa vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Iesalnieka vadībā.

Akceptēts likumprojekts par LR pievienošanos 1983. gada Briseles konvencijai par preču aprakstīšanas un kodēšanas harmonizēto sistēmu. Pievienošanās konvencijai nepieciešama tādēļ, lai Latvija varētu izmantot harmonizēto sistēmu un saņemtu informāciju tās aktualizācijai. Valdība atbalstīja arī Latvijas pievienošanos Seriālizdevumu reģistrācijas starptautiskā centra statūtiem.

Valdība akceptējusi parakstīšanai LR un Beļģijas un Luksemburgas ekonomiskās savienības līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību, kā arī LR Satiksmes ministrijas un Austrijas Republikas Federālās sabiedriskās saimniecības un transporta ministrijas nolīgumu par starptautiskajiem kravas pārvadājumiem.

Ministri apstiprināja siltuma enerģijas piegādes un lietošanas noteikumus, kuru uzdevums ir sakārtot siltumenerģijas piegādātāju un lietotāju savstarpējās attiecības un nosaka viņu tiesības un pienākumus. Saskaņā ar noteikumiem piegādātājam jābūt gatavam apkures perioda uzsākšanai, ja vidējā diennakts gaisa temperatūra trīs dienas pēc kārtas ir zemāka par plus 8 grādiem. Apkures sezonas sākumu un beigas pašvaldību dzīvojamām ēkām un iestādēm nosaka pašvaldība, saskaņojot to ar piegādātāju. Siltumenerģijas tarifus nosaka Ministru kabinets.

Vēl valdība akceptēja Straptautiskajam valūtas fondam iesniedzamās vēstules un ekonomiskās politikas memoranda projektu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!