• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Olaines novada domes 2023. gada 22. februāra saistošie noteikumi Nr. SN3/2023 "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2023., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/op/2023/44.41

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

02.03.2023., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Olaines novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: SN3/2023

Pieņemts: 22.02.2023.

OP numurs: 2023/44.41

2023/44.41
RĪKI

Olaines novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Olaines novada domes saistošie noteikumi Nr. SN3/2023

Olainē 2023. gada 22. februārī

Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem

Apstiprināti ar Olaines novada domes
2023. gada 22. februāra sēdes lēmumu (2. prot., 8.2. p.)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17. panta ceturto daļu un Pašvaldību likuma
Pārejas noteikumu 6. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" sniegtos maksas pakalpojumus un to cenrādi (pielikums "Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumu cenrādis").

2. Maksas pakalpojumus, izņemot pielikuma 1. punkta 1.2. apakšpunktā, 4. un 6. punktā minētos pakalpojumus, var saņemt persona, kuras deklarētā pamatdzīvesvieta ir Olaines novada pašvaldības administratīvā teritorija.

3. Maksas pakalpojumu saņemšanas un atvieglojumu piešķiršanas kārtība ir noteikta Olaines novada domes saistošajos noteikumos par sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtību un nolikumā par sociālo istabu statusa noteikšanu, īres tiesību piešķiršanas kārtību, vietu ierādīšanu sociālajā un īslaicīgās uzturēšanās istabā un īres līgumu slēgšanu.

4. Samaksu par sniegtajiem maksas pakalpojumiem Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" saņem skaidras naudas norēķinu veidā vai bezskaidras naudas norēķinu veidā ar kredītiestāžu starpniecību.

5. Par sniegtajiem maksas pakalpojumiem iegūtos līdzekļus Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" var izmantot atbilstoši apstiprinātajām budžeta tāmēm citu ar saimnieciskās darbības nodrošināšanu saistītu izdevumu samaksai.

6. Olaines novada pašvaldības aģentūra "Olaines sociālais dienests" ir atbildīga par šo saistošo noteikumu izpildi.

7. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos zaudē spēku Olaines novada domes 2015. gada 22. decembra saistošie noteikumi Nr. 15 "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem".

Olaines novada domes priekšsēdētājs A. Bergs

 

Pielikums
Olaines novada domes 2023. gada 22. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2023
"Par Olaines novada pašvaldības aģentūras
"Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem"

Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumu cenrādis

Nr.p.k. Pakalpojuma veids Mērvienība Cena euro
1. Uzturēšanās maksa vienai personai Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" Sociālās aprūpes centrā:    
1.1. Olaines novadā deklarētām personām; 1 diennakts 21.00
1.2. citu novadu iedzīvotājiem, ja sociālās aprūpes centrā ir brīva vieta; 1 diennakts 42.00
1.3. tajā skaitā ēdināšanas maksa. 4 ēdienreizes 3.85
2. Aprūpe mājās. 1 stunda 6.55
3. Ēdināšanas maksa vienam Dienas centra pieaugušām personām ar garīgās attīstības traucējumiem klientam. 1 ēdienreize 1.55
4. Ēdināšanas maksa vienam Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" darbiniekam. 1 ēdienreize 1.55
5. Transporta maksa personām, kuras veselības stāvokļa dēļ nevar lietot sabiedrisko transportu un ja brauciena mērķis ir veselības aprūpes, juridisko pakalpojumu saņemšana vai darbību veikšana valsts vai pašvaldības institūcijās. 1 km + 1 stunda 0.58 + 7.95
6. Maksa par īslaicīgās uzturēšanās istabas lietošanu personām, kurām ar Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" lēmumu piešķirta vieta īslaicīgās uzturēšanās istabā. 1 diena laikā
no 18.00 līdz 9.00
1.50

Olaines novada domes priekšsēdētājs A. Bergs

 

Paskaidrojuma raksts
Olaines novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2023 "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Olaines novada domes 2023. gada 22. februāra saistošo noteikumu "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem" projekts, nosaka Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" (turpmāk – Dienests) sniegto maksas pakalpojumu cenas un atvieglojumus.

1.2. Saistošie noteikumi izdoti, pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 17. panta ceturto daļu, kur noteikts, ka pašvaldības aģentūras sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem. Savukārt Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punkts nosaka, ka pašvaldība izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši Pašvaldību likumā ietvertajam pilnvarojumam. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos zaudē spēku Olaines novada domes 2015. gada 22. decembra saistošie noteikumi Nr. 15 "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem".

1.3. Veicot aprēķinu par faktiskajiem izdevumiem par sociālajiem pakalpojumiem (aprūpe mājās, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojums, klientu ēdināšana) par laika periodu no 01.01.2022. līdz 31.12.2022., konstatēts:

1.3.1. pieaugot produktu, kā arī pakalpojumu, kas saistīti ar produktu ražošanu un piegādi, cenām, palielinājušās ēdināšanas pakalpojumu izmaksas Dienesta klientiem un darbiniekiem;

1.3.2. pieaugot energoresursu izmaksām, būtiski palielinājušies Dienesta pārvaldībā esošo ēku, kurās tiek sniegti sociālie pakalpojumi, uzturēšanas un pārvaldīšanas izdevumi, kā arī komunālie maksājumi.

1.4. Lai nodrošinātu sociālo pakalpojumu atbilstoši faktiskajiem izdevumiem, nepieciešams palielināt pakalpojumu cenas: uzturēšanās maksa vienai personai diennaktī sastāda 42.00 eiro, Olaines novadā deklarētām personām, piemērojot 50 % atlaidi, uzturēšanās maksa noteikta 21.00 eiro.

1.5. Ēdināšanas izmaksas aprēķinātas, pamatojoties uz ēdināšanas uzskaites sistēmas "Rausītis" aprēķiniem 3 mēnešu periodā. Noteiktas sekojošas ēdināšanas maksas: SAC (4 ēdienreizes) – 3.85 eiro. Dienas centra pieaugušām personām ar garīgās veselības traucējumiem un Dienesta darbinieku ēdināšanai (1 ēdienreize) maksa noteikta 1.55 eiro apmērā.

1.6. Aprūpei mājās vienas stundas maksa noteikta 6.55 eiro.

1.7. Transporta maksa personām, kuras veselības stāvokļa dēļ nevar lietot sabiedrisko transportu, noteikta 1 km – 0.58 eiro, savukārt vienas stundas likme sastāda 7.95 eiro.

1.8. Ņemot vērā iepriekšminēto un Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu, ir nepieciešams aizstāt Saistošos noteikumos Nr. 15 "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem", izdodot jaunus saistošos noteikumus "Par Olaines novada pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" maksas pakalpojumiem" (turpmāk – Saistošo noteikumu projekts).

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

2.1.1. palielina ieņēmumu daļu;

2.1.2. saistošo noteikumu īstenošana tiks nodrošināta esošā budžeta resursu ietvaros.

2.2. Saistošo noteikumu projekta izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai radīt jaunas darbavietas.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – plānots, ka saistošie noteikumi pozitīvi ietekmēs cilvēku dzīvesveidu, labsajūtu.

3.2. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – pašvaldība, realizējot brīvprātības iniciatīvu, paredzot maksas atvieglojumus Olaines novadā deklarētām personām, sekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt pakalpojumu tuvāk dzīvesvietai.

3.3. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – Saistošo noteikumu projekts tiešā veidā neietekmē vidi, uzņēmējdarbības vidi, pašvaldības teritorijā, kā arī neierobežo konkurenci un atbilst brīvai un godīgai konkurencei.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu projekts attiecas uz sociālo jomu. Pakalpojumu sniedz Dienests. Dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Olaines novada domē. Olaines novada domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošie noteikumi izstrādāti pašvaldības autonomās funkcijas izpildei – nodrošināt iedzīvotājiem iespēju saņemt sociālos pakalpojumus.

5.2. Saistošo noteikumu īstenošanā jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem netiks uzlikti, jaunas darbavietas netiks veidotas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi realizēs Dienests. Jaunas institūcijas nav jāveido, esošās netiks likvidētas vai reorganizētas.

6.2. Izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi – cilvēkresursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

7.2. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām netika veiktas, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 46. panta ceturto daļu.

8.2. Saistošos noteikumus izsludina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", izsludinātos saistošos noteikumus publicē pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai, norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai. Institūcija, kurā persona var vērsties noteikumu piemērošanā, ir Olaines novada pašvaldība.

Olaines novada domes priekšsēdētājs A. Bergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!