• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Alūksnes novada ceļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1995., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apvienosimies tās Latvijas vārdā, kuru mēs saucam par mūžīgo Latviju!

Vēl šajā numurā

18.02.1995., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Alūksnes novada ceļos

Bet vakar, 17.februārī, Ministru prezidents Māris Gailis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Iesalnieks apmeklēja Alūksnes rajonu.

Iepazīšanās ar rajonu sākās Gaujienā, kur par pagasta vietējām problēmām pastāstīja Mētra Kalniņa. M.Gailis apskatīja kara laikā izpostītās Gaujienas baznīcas pamatus, kuras atjaunošanai izstrādāts projekts arhitekta Modra Ģelža vadībā.

M.Gailis iepazinās ar Gaujienas ģimnāziju, kura savu pašreizējo nosaukumu atguva 1994.gada 1.septembrī. Tajā 25 pedagogu gādībā zinības apgūst 270 skolēni no Alūksnes, Valkas un Gulbenes rajona. Viesiem bija iespēja apskatīt arī vietējā novadpētniecības muzeja ekspozīciju, kura atspoguļo Gaujienas vietu vēstures laika griežos, kā arī apkopots bagātīgs materiāls par ģimnāzijas tradīcijām un šodienu. Ģimnāzijā notika saruna ar Gaujienas deputātiem un skolotājiem.

Apmeklējot Gaujienas internātskolu, Ministru prezidents tika iepazīstināts ar Latvijas un Vācijas kopuzņēmumu "Gaujiena–Industrija". Šeit paredzēts iekārtot 22 darba vietas šuvējām. Nepieciešamo tehniku un izejmateriālus piegādā Vācijas puses partneri.

Nākamais brauciena pieturpunkts bija Ape, kur premjerministrs tikās ar individuālo uzņēmumu "Darbs". Kā pastāstīja uzņēmuma vadītājs Dz.Raibekaza, pašlaik šeit lietkoksnes un papīrmalkas sagatavošanā nodarbināti 59 strādājošie. Produkciju ražo galvenokārt eksportvajadzībām uz Angliju, Franciju un Dāniju. Būtiskākais uzņēmumam šobrīd ir atrast kredītlīdzekļus kaltes iegādei. Strādājot pašu spēkiem, šo kredītu iespējams atpelnīt divu gadu laikā.

Pēc tam Ministru prezidents ieradās Veclaicenes muitas un robežkontroles punktā, kur tika informēts par kontrolpunkta ēkas celšanu muitas un robežapsardzes dienestu vajadzībām. Tika apspriesta iespēja izveidot jaunu robežas pārejas punktu uz Latvijas un Krievijas robežas Alūksnes rajonā.

Ierodoties Alūksnē, M.Gailis nolika ziedus pie 7. Siguldas kājnieku pulka bijušā pieminekļa, kur tagad atrodas piemiņas plāksne. Alūksnē M.Gailis apmeklēja mobilo strēlnieku bataljonu, kā arī tikās ar bataljona, rajona policijas, zemessardzes, valsts dienesta, prokuratūras un tiesas iestāžu darbiniekiem.

Apmeklējot biatlona trasi Mežiniekos, tika pārrunātas ziemas sporta attīstības perspektīvas Alūksnes novadā, kur, pateicoties ilgstošai sniega segai, ir lieliska iespēja trenēties mūsu valsts biatlonistiem un slēpotājiem.

Pēcpusdienā M.Gailis Alūksnes rajona padomē tikās ar deputātiem, pašvaldību un valsts uzņēmumu vadītājiem, ražojošās sfēras privātuzņēmējiem.

 

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!