• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - banku vadītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1995., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības 14.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

15.02.1995., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — banku vadītāji

Vakar, 14.februārī, Ministru kabineta Zaļajā zālē Ministru prezidents Māris Gailis tikās ar Latvijas Bankas, lielāko komercbanku vadītājiem un Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvjiem, lai pārspriestu banku stāvokli Latvijā kopumā, šībrīža problēmas un valdības turpmākos soļus banku darbības pilnveidošanai. M.Gailis uzsvēra, ka valdības mērķis ir izveidot mūsdienīgu sabiedrību, kurā ir nepieciešama moderna banku sistēma, kas kalpotu sabiedrības interesēm.

Latvijas Bankas prezidents Einārs Repše atzina, ka pašlaik banku sfērā pastāv zināmi krīzes elementi, taču tie lielākoties nav saistīti ar banku kā institūciju darbību. Nestabilitāti rada atsevišķu banku vadītāju nelikumīgā darbība — pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana u.c.

Iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons uzsvēra, ka nepieciešama pilnīgāka sadarbība starp tiesībsargājošām institūcijām, LB un komercbankām.

Komercbanku pārstāvji vērsa uzmanību uz banku biežajiem apkrāpšanas gadījumiem. Kā viens no ieročiem cīņā ar afēristiem varētu būt ķīlu reģistrs, kas neļautu nekustamo īpašumu ieķīlāt vairākas reizes. Tikšanās dalībnieki pieņēma rezolūciju, kurā uzsvēra, ka valsts iestājas par stabilu banku sistēmu. Tika nolemts izveidot darba grupu banku regulēšanas likumdošanas izstrādei. Tā sastāvēs no valdības, LB un Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvjiem. Turpmāk tiks sperti sevišķi stingri soļi pret krāpniekiem — banku klientiem un darbiniekiem. Nepieciešams izstrādāt priekšlikumu par ķīlu reģistra izveidošanu, vajag arī veidot kompetentu finansu policiju. VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!