• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skatiens uz iepriekšējo nedēļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.1995., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sestdiena, 18.02.1995.

Laidiena Nr. 26, OP 1995/26

Vēl šajā numurā

15.02.1995., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skatiens uz iepriekšējo nedēļu

Ministru prezidents Māris Gailis — Latvijas valsts radiofonā vakarrīt, 14.februārī

Labrīt godātie klausītāji!

Vakardien bija nozīmīga diena visai Baltijai — Rīgā viesojās Igaunijas un Lietuvas premjerministri. Tas bija kārtējais Baltijas valstu vienotības demonstrējums.

Ja mēs vēlamies iekļauties Eiropā, mums jāiemācās labi sadarboties Baltijas līmenī. Jo vienotāka būs Baltija, jo vairāk mūs cienīs un ar mums rēķināsies arī Eiropā un citur pasaulē.

Vakardienas Baltijas premjerministru kopējā sēdē tika apspriesta autoceļa "Via Baltica" attīstības pašreizējā gaita, izskatīts līgums par tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm starp Baltijas valstīm, kā arī pārrunātas Baltijas muitas ūnijas prespektīvas.

Godātie radioklausītāji!

Aizvadītajā nedēļā daļā sabiedrības satraukumu izraisīja vairāku augsti stāvošu amatpersonu aresti. Es ceru, ka šie soļi beidzot ir pārliecinājuši arī tos, kuri līdz šim skeptiski izturējās pret valdības apņēmību pieteikt karu noziedzīgajai pasaulei.

Neviens nedrīkst būt neaizskarams — vienalga, vai tas būtu ministrs, bankas prezidents vai kāda uzņēmuma direktors. Kādam taču beidzot ir jāatbild, piemēram, par kredītu izsaimniekošanu uzņēmumā "LATA".

Katru nedēļu pie mana kabineta logiem piketē negodīgu firmu apkrāpti cilvēki. Šīs firmas ir piesaistījušas naudas noguldījumus un pēc tam bankrotējušas vai vienkārši aizbēgušas. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka blakus šiem cilvēkiem nostājas arī kādas bankas klienti. Tāpēc gan Latvijas Bankai, gan valdībai jāpastiprina komercbanku uzraudzība. Valdība nav pret bankām, kā to apgalvo daži politiķi. Tieši otrādi — Latvijas komercbankām, arī "Lainbankai", jākļūst vēl stiprākām. Bez drošām, stabilām bankām nav iedomājama stipra ekonomika. Bet valdība ir pret krāpniekiem. Īpaši bīstami, ja krāpnieki sēž bankā, jo tas grauj uzticību gan pašai bankai, gan visai Latvijas banku sistēmai.

Ir jāveicina tas, lai cilvēki krātu naudu un uzticētos bankām, jo krāšana nozīmē taupīšanu un noguldīšana, savukārt, piesaista līdzekļus mūsu tautsaimniecības attīstīšanai. Bet cilvēkiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņu grūtā darbā pelnītie lati atrodas drošā vietā gudru un godīgu cilvēku rokās.

Vēlreiz uzsveru, ka cīņa ar noziedzniekiem tiks turpināta vēl lielākos apmēros — gan ar parastiem zagļiem, gan ar tiem noziedzniekiem, kas sēž lepnos ofisos un brauc dārgos auto. Tiem vārdiem, kas redzami valdības sēžu zālē — "Viens likums un viena taisnība visiem!" — jābūt realitātei arī dzīvē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!