• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par auto, gaisa un dzelzceļa satiksmi ar Baltkrieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas paziņojums

Par Krievijas militārpersonu reģistrāciju

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par auto, gaisa un dzelzceļa satiksmi ar Baltkrieviju

LR Satiksmes ministrijas delegācijas vizīte Baltkrievijā, kuras gaitā tika parakstīts nolīgums par starptautisko autosatiksmi un sagatavoti nolīgumu projekti par gaisa un dzelzceļa satiksmi, kā arī par sadarbību sakaru jomā, ir labs paraugs abu valstu citu ministriju kontaktiem, piektdien, 10.februārī, tiekoties ar LR satiksmes ministru Andri Gūtmani, atzīmēja Baltkrievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Valentīns Veļičko. Ir iezīmējies sākums konstruktīvai sadarbībai transporta un sakaru jomās. Tas, neapšaubāmi, no divu ministriju darbības sfēras pāraug valstiskā ieinteresētībā.

Latvija un Baltkrievija redz iespējas atdzīvināt tirdzniecību starp abām valstīm, kooperēties transporta mašīnbūvē (Latvija ir ieinteresēta Baltkrievijā ražoto ceļu apsaimniekošanas mašīnu iegādē), dzelzceļa tehniskā aprīkojuma nodrošināšanā. Tiks strādāts, lai tuvinātu komunikāciju un finansu sistēmas. Ļoti nozīmīga ir Minskā parakstītā vienošanās par starptautiskajiem naudas pārvedumiem. Tā ļaus atrisināt arī daudzo otras valsts pilsoņu finansiālo darījumu kārtošanu ar saviem partneriem un radiniekiem.

Baltkrievijas vēstnieks izteica pārliecību, ka Latvija spēs nodrošināt Baltkrievijā ražoto traktoru tranzītu uz Eiropu caur Latvijas ostām. Sarunas gaitā tiks apspriestas iespējas unificēt un vienkāršot robežu šķērsošanas procedūras starp abām valstīm, kā arī piešķirt pierobežā dzīvojošajiem īpašus atvieglojumus.

A.Gūtmanis uzsvēra, ka, orientējoties uz neizbēgamo privatizācijas sākšanos Baltkrievijā, kas sarunā arī tika apliecināts, var sagaidīt daudz intensīvāku transporta plūsmu uz Latviju, tādēļ jau tagad jāplāno transporta koridoru ierīkošana starp abām valstīm.

 

Aivars Čukurs,

SM Preses un informācijas

nodaļas vecākais referents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!