• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sāk darbu Draudzīgā aicinājuma padome. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1995., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien viesos - Zviedrijas sūtņi

Vēl šajā numurā

14.02.1995., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sāk darbu Draudzīgā aicinājuma padome

– Draudzīgais aicinājums sasniedzis savu mērķi, jo Latvijas pagastos un pilsētās sākusies grāmatu dāvināšana skolām, – Draudzīgā aicinājuma Prezidenta padomes pirmajā sēdē vakar, 13.februārī, sacīja Guntis Ulmanis. Šai sēdei, kā arī turpmākajām savas telpas laipni piedāvājusi Rīgas Latviešu biedrība. Iespējams, ka te būs arī Draudzīgā aicinājuma koordinatora darba istaba, kurp savus ziedojumus varēs nest jebkurš iedzīvotājs, kā arī kolektīvie ziedotāji.

Sēdē izveidoja Draudzīgā aicinājuma padomes struktūru. Padome apstiprināja divas sekretāres darba saskaņošanai visā valstī, jo fonda centrs, kā zināms, atrodas Cēsīs. Šīs funkcijas sabiedriskā kārtā apņēmās veikt Draudzīgā aicinājuma padomes locekles Andra Mangale un Māra Daneberga.

Tika apstiprināti jau pērn izziņotie ziedojumu konti. Bezadresāta naudas līdzekļus gan individuāli, gan kolektīvi var pārskaitīt Izglītības un zinātnes ministrijas norēķinu rēķinā nr.000 141 262, A/S LUB Rīdzenes nodaļā, kods 310 101 598 ar norādi – Draudzīgajam aicinājumam. Ziedojumus, kas adresēti Draudzīgā aicinājuma fondam lūdzam pārskaitīt uz bankas kontu 600 164 009, rēķins 419 Latvijas krājbankā nr.6855, kods 310 101 609.

Sēdē tika runāts par Draudzīgā aicinājuma republikāniskajām programmām. Padome nolēma šobrīd apmierināties ar trim galvenajiem darba virzieniem. Tie būtu – grāmatu izdošana, rūpes par jauniešiem, kas pēc pilngadības sasniegšanas atstāj bāreņu namus, talantīgāko jauno cilvēku meklēšana un atbalstīšana, viņu spēju izkopšana turpmākās izglītības ceļā. Šīs programmas līdz nākamajai sanāksmei tiks detalizēti izstrādātas.

Lai Draudzīgā aicinājuma fonds varētu sekmīgāk darboties, ierosināts paplašināt tā valdi.

Tika apspriests jautājums par nodokļu atvieglojumiem Draudzīgā aicinājuma dāvinātājiem. Prezidents Guntis Ulmanis izteica priekšlikumu izdot Draudzīgā aicinājuma jubilejas pastmarku. Iespējams, par to tiks pieņemts lēmums sarunā ar Latvijas pasta ģenerāldirektoru Aivaru Droiski.

Valsts prezidenta Kanceleja

L.Z.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!