• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.1995., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

08.02.1995., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 6.februāra sēdi

1. Saeimas Prezidija priekšsēdētājs ziņoja par saņemtajiem likumprojektiem: "Grozījums likumā "Par svētku un atceres dienām"", "Grozījumi Latvijas Republikas Pilsonības likumā", "Par papildinājumiem Latvijas Kriminālkodeksā" un "Par rajonu, pilsētu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" un līdz ar Saeimas Prezidija atzinumu iekļāva tos 6.februāra Saeimas sēdes darba kārtībā.

2. Prezidija sēdē tika izskatīts jautājums par Saeimas sēžu kavējumiem 1995.gada janvārī.

3. Saeimas Prezidijā tika izskatīts Saeimas Revīzijas komisijas atzinums par veikto pārbaužu rezultātiem Saeimas finansu un saimnieciskās darbības 1994.gada decembra finansu dokumentos. Revīzijas komisija bija pārbaudījusi darba līgumus, kas noslēgti gan ar Saeimas štata, gan ārštata darbiniekiem par līgumdarbu izpildi, un konstatējusi, ka dažos gadījumos darba līgumos ar štata darbiniekiem paredzēta tādu līgumdarbu izpilde, kas ietilpst minētā darbinieka tiešajos pienākumos. Prezidija sēdē tika izskatīts arī Saeimas Revīzijas komisijas atzinums par valsts a/s "Ainava" gatavoto ēdienu cenām Saeimas nama ēdnīcās, kā arī par krājuma "Latvijas Republikas okupācija un aneksija" izmaksām.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja 1995.gada 9.februāra sēdes darba kārtību.

5. Saeimas Prezidijs izskatīja Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas iesniegumu un nolēma par Ziemeļatlantijas asamblejā strādājošās pastāvīgās Saeimas delegācijas vadītāja vietnieku apstiprināt Andri Līgotni.

6. Sakarā ar to, ka Izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Juris Janeks ir nolicis 5.Saeimas deputāta mandātu un tātad arī nevar būt komisijas sastāvā, Izmeklēšanas komisijas 1995.gada 31.janvāra sēdē par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja līdzšinējo komisijas priekšsēdētāja biedru Laini Kamaldiņu. Prezidijs šo informāciju pieņēma zināšanai.

7. Saeimas Prezidijs pieņēma zināšanai LR Totalitārisma seku dokumentēšanas centra iesniegto informāciju par to, ka centra rīcībā nav dokumentu, kas liecinātu, ka Saeimas deputāte Kristiāna Lībane varētu būt bijusi VDK darbiniece vai informatore.

8. Saeimas Prezidijs deputātei Ludmilai Kuprijanovai piešķīra atvaļinājumu no 9.februāra līdz 17.februārim.

9. Saeimas Prezidijs akceptēja Joahima Zīgerista iesniegumu, kurā viņš lūdz attaisnot viņa prombūtni 9. un 16. februāra plenārsēdē, jo no 7.-17.februārim viņš būs Vācijā, kur paredzēts organizēt palīdzības akciju Latvijas iedzīvotājiem.

10. Saeimas Prezidijs piešķīra komandējumus:

1) Tautas Saskaņas partijas frakcijas priekšsēdētājam Jānim Jurkānam uz Latvijas Republikas oficiālo uzņemšanas ceremoniju Eiropas Padomē Strasbūrā no 9. līdz 11.februārim;

2) LR Saeimas Juridiskā biroja vecākajai konsultantei Anitai Kozlovskai uz Somijas parlamenta organizēto semināru "Likumdošanas aktu rakstīšana" no 14. līdz 17.februārim;

3) Saeimas Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijas konsultantam Andrim Capānam uz starptautisko konferenci "Baltijas jūras reģiona karaspēka konversija - problēmas un perspektīvas" Ķīlē no 28.februāra līdz 7.martam;

4) Andrejam Krastiņam, Indulim Bērziņam, Aivaram Endziņam, Veltai Puriņai uz Starpparlamentu savienības IPU 93.konferenci Spānijā no 26.marta līdz 2.aprīlim;

5) Vides un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājai Antai Rugātei uz starptautisko simpoziju "Sieviete un masu mediji", kas notiek Toronto no 28.februāra līdz 3.martam.

Saeimas ziņu dienests, Ināra Pomere

 

Deputātu jautājums

Dokuments nr.143

Par finansējumu Daugavpils Pedagoģiskajai universitātei

 

Izglītības un zinātnes ministram J.Vaivada kungam

Finansu ministram A.Piebalga kungam

Noslēdzot 1994.gada budžetu, Daugavpils Pedagoģiskā universitāte nesaņēma no piešķirtā valsts budžeta finansējuma Ls 48 000.

Ministru prezidenta vēstule finansu ministram A.Piebalga kungam (1994.g. 14.dec. - zināšanai izglītības ministram J.Vaivada kungam) un FM Valsts kases departamenta rīkojums (1995.g. 15.dec.) nedeva rezultātu - augstskola budžeta atlikumu nesaņēma.

Ls 48 000 zaudējums no valsts piešķirtā budžeta Daugavpils universitātei nav pieļaujams arī tādēļ, ka liela šīs summas daļa (apt.Ls 20 000) tika ietaupīta, atslēdzot siltuma padevi visiem mācību korpusiem un studentu viesnīcām 3 nedēļas 1994.g. martā un aprīlī. Nesaņemtā piešķirtā budžeta finansējuma daļa voluntāri padara augstskolu par parādnieku vairākām firmām par veiktajiem remonta darbiem jaunās studentu viesnīcās (cietoksnī) Ls 28 000. Lai norēķinātos ar kreditoriem, nepieciešami šie Ls 28 000. Taču parādu dzēšana uz 1995.gada budžeta rēķina kategoriski nav pieļaujama.

Jautājums:

1) Kāpēc tika aizkavēta 1994.gada budžeta atlikumu daļas izmaksa Daugavpils Pedagoģiskajai universitātei?

2) Kā un kad tiks nokārtotas 1994.gada budžetā paredzētās summas Ls 48 000 parāda iemaksa DPU?

Deputāti: A.Rugāte, F.Stroganovs, M.Bekasovs, A.Grots, I.Grava

1995.gada 6.februārī

 

Saeimas ziņas

No vēstnieka Vašingtonā -

par Saeimas deputātu Zigurdu Tomiņu

 

Otrdien, 7.februārī, Saeimas ziņu dienesta rīcībā nonākusi oficiāla informācija, kuru Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs pulksten 2.35 saņēmis no Latvijas vēstnieka Vašingtonā Ojāra Kalniņa.

1995.gada 5.februārī pulksten 4.30 no rīta Vašingtonā notika konflikts starp Latvijas pilsoni, Saeimas deputātu Zigurdu Tomiņu un ASV pilsoni. Pēc Z.Tomiņa lūguma šajā lietā tika iesaistīta Vašingtonas policija. Konflikta apstākļi tiek izmeklēti.

Vēstniecība, sākot no 5.februāra rīta, ir darījusi visu iespējamo, lai nodrošinātu un aizstāvētu LR pilsoņa un Saeimas deputāta Z.Tomiņa tiesības un likumīgās intereses. Z.Tomiņš turpina savu paredzēto programmu ASV.

Vēstniecība atzīmē, ka pieminētais konflikts nav ietekmējis un nevar ietekmēt Latvijas un ASV starpvalstu attiecības, jo tas noticis divu privātpersonu starpā.

 

Saeimas ziņu dienests

 

Zigurda Tomiņa telefonzvans

 

Deputāts Zigurds Tomiņš atrodas plānotā komandējumā ASV no 4.februāra līdz 15.februārim. Komandējuma mērķis Z.Tomiņam kā valsts pilnvarniekam akciju sabiedrības "Latvenergo" padomē ir piedalīties seminārā, ko organizē ASV Enerģētikas asociācija.

1995.gada 7.februārī pulksten 10.30 (pēc Latvijas laika) Z.Tomiņš telefoniski informēja, ka Vašingtonā viesnīcā naktī no 4. uz 5.februāri viņš nokļuvis konflikta situācijā. Pēc Z.Tomiņa domām, notikusi iepriekšēji plānota ielaušanās ar uzbrukumu viesnīcas numurā. Uzbrukums noticis pēkšņi, pret viņu lietojot asaru gāzi. Viņš veicis pašaizsargāšanās pasākumus un izsaucis viesnīcas drošības dienestu, tādējādi izjaucot uzbrucēja iespējamos plānus. Uzbrucējs tika aizturēts.

Deputātam Z.Tomiņam policijas hospitālī sniegta medicīniskā palīdzība.

Pēc Z.Tomiņa teiktā, pašlaik notiek šī incidenta apstākļu noskaidrošana.

 

1995.gada 7.februārī Saeimas sekretāra biedra palīgs Aivars Priedītis

 

 

Pilsonības likuma izpildes komisijā

 

7.februārī Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisija savā kārtējā sēdē apsprieda Ministru prezidentam Mārim Gailim adresētās vēstules tekstu, kurā deputāti aicina risināt ar naturalizācijas procesa norisi saistītās problēmas, kā arī procedūru, kādā būtu iespējama pilsonības piešķiršana par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Par naturalizācijas procesa norisi valstī deputātus informēja Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane. Līdz 6.februārim pieņemti 65 iesniegumi naturalizācijai, bet kopumā konsultācijas Naturalizācijas pārvaldes nodaļās lūguši 1500 pretendenti uz Latvijas Republikas pilsonības saņemšanu. Četrās Naturalizācijas pārvaldes teritoriālajās nodaļās vēl aizvien nav atrisināts telpu jautājums, tāpēc komisija vēstulē Ministru prezidentam lūdz paziņot par Ministru kabineta pieņemtā lēmuma par papildu telpu ierādīšanu Naturalizācijas pārvaldei izpildes gaitu, kā arī par tā izpildi atbildīgajām personām.

Karstās diskusijās par procedūru, kādā varētu notikt pilsonības piešķiršana par īpašiem nopelniem, komisijas locekļi vienojās par tās galvenajiem nosacījumiem. Lēmumprojektu par pilsonības piešķiršanu konkrētai personai Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijā var iesniegt pieci deputāti, Ministru kabinets, Valsts prezidents vai Saeimas pastāvīgās komisijas. Komisija jautājumu par katru pretendentu skata atsevišķi. Nepieciešama pretendenta autobiogrāfija, kuras pēdējā punktā apliecināta viņa vēlme būt LR pilsonim; savukārt, izskatot katra pretendenta kandidatūru tālākai iekļaušanai Saeimas darba kārtībā, Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdē jāpiedalās kandidātu rekomendējošās organizācijas, iestādes vai personu grupas pārstāvim.

Komisija vienojās ierosināt Saeimas Prezidijam 9.februāra plenārsēdē neizskatīt darba kārtībā iekļautos lēmumprojektus par pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem, līdz būs noskaidrotas visas neskaidrības šajā procedūrā. Nākamā komisijas sēde notiks 14.februārī, un deputāti vienojās turpināt izskatīt procedūru par pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem un jautājumu par iespējamiem labojumiem Pilsonības likumā.

Irīna Korņiļjeva, Saeimas ziņu dienests

 

Saeimā trešdien, 8. februārī

 

9.00 Pieprasījumu komisijas sēde.
Pieprasījuma Ministru prezidentam M.Gailim par pasākumiem 1995.
gada lauksaimniecības darbu sezonas kreditēšanas iespēju
nodrošināšanai lauksaimniekiem izskatīšana (dok. nr.119).
10.00 Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēde.
Piedalīšanās ASV ekspertu rīkotā seminārā "Militāro resoru
parlamentārā kontrole".
10.00 Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisijas sēde.
1. Likumprojekta "Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā"
sagatavošana 1. lasījumam (dok. nr.64). Ziņo enerģētikas valsts
ministrs J.Ozoliņš, piedalās Juridiskā biroja konsultante D.Zicāne.
2. Likumprojekta "Par aizsargjoslām" sagatavošana 1. lasījumam
(dok. nr.53). Ziņo Vides aizsardzības departamenta vecākais referents
J.Jurģis, piedalās vides aizsardzības valsts ministrs I.Emsis, Juridiskā
` biroja konsultante G.Višņakova.
10.00 Ārlietu komisijas sēde.
1. Ārlietu ministrijas informācija.
2. Likumdošanas jautājumi:
2.1. likumprojekts "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanos
starptautiskajās operācijās" (3. lasījums);
2.2. likumprojekts "Par vienošanos starp Igaunijas Republiku, Latvijas
Republiku un Lietuvas Republiku par kopīgas miera uzturēšanas
vienības izveidošanu", uzaicināts Jānis Miodle no Aizsardzības
ministrijas;
2.3. likumprojekts "Par ANO vispārējo konvenciju par klimata
pārmaiņām" (1. lasījums), uzaicināta Ingrīda Apine no Vides
aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.
3. Ārpolitikas koncepcija.
10.00 Vides un sabiedrisko lietu komisijas sēde.
1. Par 1971. gada 2. februāra Ramsāres konvencijas par starptautiskās
nozīmes mitrājiem, īpaši kā ūdensputnu dzīvesvidi, ratifikāciju.
2. Par Latvijas Republikas pievienošanos 1985. gada 1. septembra
Eiropas satelīttelekomunikāciju organizācijas (EUTELESAT)
konvencijai.
10.00 Cilvēktiesību komisijas sēde.
Par Amnestijas likuma izpildi. Piedalās Iekšlietu ministrijas
parlamentārais sekretārs Linards Muciņš.
10.00 Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēde.
1. Likumprojekta "Par pašvaldību budžetu" 3. lasījumam izskatīšana.
2. Jautājuma par Latvijas iestāšanos GATT/WTO izskatīšana.
10.00 Juridiskās komisijas sēde.
"Likums par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai
citas valsts pilsonības" (dok. nr.1318).
10.00 Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde.
Likumprojekta "Par valsts un pašvaldību dzīvokļu fonda privatizāciju"
sagatavošana 2. lasījumam. Ziņo J.Bunkšs.
10.30 Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde.
1. Likumprojekta "Grozījumi Izglītības likumā" sagatavošana otrajam
lasījumam. Piedalās Izglītības un zinātnes ministrijas un Valsts
pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvji.
2. Dažādi.
12.00 Sociālo un darba lietu komisijas sēde.
Priekšlikumu izskatīšana par izmaiņām likumā "Par valsts pensiju
pagaidu aprēķināšanas kārtību".
12.15 Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova tikšanās
ar Portugāles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Vasko
Taveiru da Kunhu Valenti.
13.00 Kristīgo demokrātu savienības frakcijas sēde.
13.00 Latvijas Zemnieku savienības frakcijas sēde.
1. Informācija un ziņojumi.
2. Par peļņas nodokli.
3. Par vēlēšanu likumu.
4. Par Lainbankas lietu.
5. Dažādi.
13.30 Demokrātiskās partijas frakcijas sēde.
13.30 Frakcijas "Tēvzemei un brīvībai" sēde.
14.00 Latvijas Nacionālās neatkarības kustības frakcijas sēde.
14.00 Tautas saskaņas partijas frakcijas sēde.
14.30 Frakcijas "Latvijas ceļš" sēde.
14.30 Frakcijas "Līdztiesība" sēde.
16.00 Nacionālā bloka Padomes sēde.
1. Informācija un ziņojumi.
2. Latvijas Republikas Saeimas 1995. gada 9. februāra sēdes darba
kārtības analīze.
3. Dažādi.
17.00 Nacionālā bloka preses konference.
17.00 Mandātu un iesniegumu komisijas sēde.
1. Iesniegumu biroja darba atskaite.
2. Deputātu deklarāciju analīze.

Saeimas ziņu dienests

 

Saeimas 9. februāra plenārsēdes

darba kārtība

Akceptēta Saeimas Prezidija 1995. gada 6. februāra sēdē

 

I. Likumprojektu izskatīšana

Likumprojekts "Par uzņēmumu ienākuma nodokli". (3.lasījums) (z.s. dok. nr.110; nr.110a) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

 

II. Prezidija ziņojumi

1. Par saņemtajiem likumprojektiem

1. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par svētku un atceres dienām"". (z.s. dok. nr.120; nr.120a) Deputāti J.Urbanovičs, L.Stašs, J.Lucāns, F.Stroganovs, I.Bukovskis

2. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Republikas Pilsonības likumā". (z.s. dok. nr.129; nr.129a) Deputāti A.Prēdele, L.Laviņa, J.Jurkāns, A.Bartaševičs, O.Brūvers

3. Likumprojekts "Par papildinājumiem Latvijas Kriminālkodeksā". (z.s. dok. nr.134; nr.134a) Deputāti Tupešu Jānis, R.Jonītis, A.Seiksts, G.Meierovics, I.Birzniece

4. Likumprojekts "Par rajonu, pilsētu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām". (z.s. dok. nr.137; nr.137a) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

2. Par atvaļinājuma piešķiršanu

Deputātei L.Kuprijanovai. (z.s. dok. nr.140)

 

III. Patstāvīgie priekšlikumi

1. Lēmuma projekts "Par Vladlena Dozorceva uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti O.Kehris, I.Daudišs, J.Bunkšs, K.Lībane, I.Bērziņš, J.Lagzdiņš, Dz.Ābiķis, M.Zvaigzne, E.Inkēns, J.Bordāns

2. Lēmuma projekts "Par Ivana Cupruna uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti Dz. Ābiķis, A.Poča, A.Seiksts, J.Lagzdiņš, I.Bērziņš, M.Zvaigzne, K.Lībane, I.Daudišs, J.Bunkšs, L.Kamaldiņš

3. Lēmuma projekts "Par Vladimira Einiņa uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti Dz.Ābiķis, A.Poča, A.Seiksts, J.Lagzdiņš, I.Bērziņš, M.Zvaigzne, M.Andersons, K.Lībane, I.Birzniece, I.Daudišs

4. Lēmuma projekts "Par Svetlanas Bless uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti Dz.Ābiķis, A.Poča, A.Seiksts, J.Lagzdiņš, I.Bērziņš, M.Zvaigzne, M.Andersons, E.Inkēns, J.Bordāns, L.Kamaldiņš

5. Lēmuma projekts "Par Ādolfa Kraukļa uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti Dz.Ābiķis, J.Lagzdiņš, I.Bērziņš, M.Zvaigzne, J.Bunkšs, I.Daudišs, K.Lībane, M.Andersons, A.Seiksts, A.Poča

6. Lēmuma projekts "Par Riharda Rudāka uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti Dz.Ābiķis, A.Poča, A.Seiksts, J.Lagzdiņš, I.Bērziņš, M.Zvaigzne, M.Andersons, K.Lībane, J.Bunkšs, I.Daudišs

7. Lēmuma projekts "Par Jāņa Samauska uzņemšanu Latvijas pilsonībā sakarā ar īpašiem nopelniem Latvijas labā". (z.s. dok. nr.115) Deputāti Dz.Ābiķis, A.Poča, A.Seiksts, J.Lagzdiņš, I.Bērziņš, M.Zvaigzne, M.Andersons, K.Lībane, J.Bunkšs, I.Daudišs

 

IV. Saeimas 12. janvāra sēdes darba kārtībā iekļautie,

neizskatītie jautājumi

Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību"". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.808; nr.1319) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

 

V. Saeimas 19. janvāra sēdes darba kārtībā iekļautie,

neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Par valsts mantas atsavināšanas kārtību". (2.lasījums) (r.s. dok. nr.780; z.s. dok. nr. 41) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

2. Likumprojekts "Par pārtiku". (2.lasījums) (r.s. dok. nr.779; z.s. dok. nr.43) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

 

VI. Patstāvīgo priekšlikumu izskatīšana

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu""". (z.s. dok. nr. 48) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

 

VII. Saeimas 26. janvāra sēdes darba kārtībā iekļautie,

neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par maizes ražošanas valsts uzņēmumu privatizāciju"". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.1234; z.s. dok. nr.72) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

2. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā". (3.lasījums) (z.s. dok. nr.78) Aizsardzības un iekšlietu komisija

3. Likumprojekts "Par vienošanos starp Latvijas Republiku un Šveices Konfederāciju par tirdzniecību ar lauksaimniecības produktiem". (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok. nr.77) Ārlietu komisija

4. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas pievienošanos 1961.gada Hāgas konvencijai par ārvalstu publisko dokumentu legalizācijas prasības atcelšanu". (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok. nr.74) Ārlietu komisija

5. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Ziemeļu Valstu Investīciju bankas līgumu". (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok. nr.76) Ārlietu komisija

6. Likumprojekts "Par Latvijas Investīciju bankas vispārējā aizņēmuma garantijas līgumu starp Latvijas Republiku un Eiropas Investīciju banku". (1.lasījums) (komisija ierosina atzīt par steidzamu) (z.s. dok. nr.75) Ārlietu komisija

7. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par telekomunikācijām"". (1.lasījums) (r.s. dok. nr.1238; z.s. dok. nr.73) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

8. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem"". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.1128; z.s. dok. nr.80) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

 

VIII. Saeimas 2. februāra sēdes darba kārtībā iekļautie,

neizskatītie jautājumi

1. Likumprojekts "Par zvejniecību". (3.lasījums) (z.s. dok. nr.109; nr.109a; nr.109b) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

2. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts tehnisko uzraudzību"". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.1254a; z.s. dok. nr.108; nr.108a) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

3. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Valsts darba inspekciju"". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.1257a; z.s. dok. nr.107; nr.107a) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

4. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību"". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.1256a; z.s. dok. nr.106; nr.106a) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

5. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par darba aizsardzību"". (3.lasījums) ( r.s. dok. nr.785; nr.958; nr.1261; z.s. dok. nr.112; nr.112a) Sociālo un darba lietu komisija

6. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Darba likumu kodeksā". (3.lasījums) (r.s. dok. nr.786; nr.957; nr.1260; z.s. dok. nr.112) Sociālo un darba lietu komisija

8. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts civildienestu"". (1.lasījums) (r.s. dok. nr.1322; z.s. dok. nr.87) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

9. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā". (2.lasījums) (r.s. dok. nr.1172; z.s. dok. nr.90) Aizsardzības un iekšlietu komisija

10. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par nodarbinātību"". (2.lasījums) (r.s. dok. nr.1227; z.s. dok. nr.93) Sociālo un darba lietu komisija

11. Likumprojekts "Ministru kabineta noteikumi nr.17 "Būvniecības noteikumi"". (1.lasījums) (z.s. dok. nr.33; nr.92) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

12. Likumprojekts "Ministru kabineta noteikumi nr.9 "Par grozījumiem likumā "Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju""". (1.lasījums) (z.s. dok. nr.15; nr.15b; z.s. dok. nr.92) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

13. Likumprojekts "Ministru kabineta noteikumi nr.1 "Par grozījumiem likumā "Par piena pārstrādes uzņēmumu privatizāciju""". (1.lasījums) (z.s. dok. nr.9; z.s. dok. nr.92) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

 

Alternatīvie likumprojekti

14. Likumprojekts "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas likumā "Par 5. Saeimas vēlēšanām"". (1. lasījums) (1994.g. p.s. dok.nr.387; 1995.g. z.s. dok.nr.95; nr.95b) Deputāti A.Kiršteins, A.Lambergs, M.Budovskis, E.Berklavs, A.Krastiņš

15. Likumprojekts "Saeimas vēlēšanu likums". (1. lasījums) (1994.g. p.s. dok. nr.582; 1995.g. z.s. dok. nr.95; nr.95a; nr.95c) Deputāti M.Grīnblats, J.Straume, I.Dāliņš, A.Pētersons, J.Sinka

16. Likumprojekts "Saeimas vēlēšanu likums". (1. lasījums) (z.s. dok.nr.36; nr.36a; nr.95; nr.95c) Deputāti A.Endziņš, J.Lagzdiņš, A.Panteļējevs, L.Kamaldiņš, P.Elferts

17. Likumprojekts "Par Valsts prezidenta standartu, Saeimas priekšsēdētāja karogu un Ministru prezidenta karogu". (1. lasījums) (r.s. dok. nr.1342; nr.1342b; z.s. dok. nr.104) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

18. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām"". (2. lasījums) (r.s. dok. nr.1221; z.s. dok. nr.103) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

 

IX. Likumprojektu izskatīšana

19. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas civilo aizsardzību"". (3. lasījums) (p.s. dok. nr.617; 1995.g. z.s. dok. nr.5; nr.124) Aizsardzības un iekšlietu komisija

20. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību"". (2. lasījums) (Steidzams) (z.s. dok.nr.135) Ārlietu komisija

21. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par tehnisko palīdzību Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Latvijas teritorijā izvietoto un agrāk kontrolēto parasto ieroču sistēmu un militāro objektu iznīcināšanā". (3. lasījums) (z.s. dok.nr.136) Ārlietu komisija

22. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Islandes Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu". (2. lasījums) (Steidzams) (r.s. dok. nr.1206; nr.1206a; z.s. dok. nr.139) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

23. Likumprojekts "Par Latvijas Republikas un Čehijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu". (2. lasījums) (Steidzams) (r.s. dok.nr.1207; nr.1207a; z.s. dok.nr.138) Budžeta un finansu (nodokļu) komisija

24. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā"". (1. lasījums) (r.s. dok. nr.1000; z.s. dok. nr.116) Izglītības un kultūras komisija

25. Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmējdarbību"". (2. lasījums) (r.s. dok. nr.792; z.s. dok. nr.118) Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija

 

Iekļautie alternatīvie likumprojekti

- Likumprojekts "Par grozījumiem likumā "Par uzņēmējdarbību"". (r.s. dok. nr.781)

- Likumprojekts "Grozījumi likumā "Par uzņēmējdarbību"". (r.s. dok. nr.915)

- Likumprojekts "Papildinājumi likumā "Par uzņēmējdarbību"". (ārk. ses. dok. nr.759)

- Likumprojekts "Par Ministru kabineta noteikumiem nr.170 "Par grozījumu 1990. gada 26. septembra likumā "Par uzņēmējdarbību""". (r.s. dok. nr.854)

26. Likumprojekts "Medību likums". (2. lasījums) (r.s. dok. nr.979; z.s. dok. nr.123) Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija

27. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par policiju"". (1. lasījums) (z.s. dok. nr.54; nr.125) Aizsardzības un iekšlietu komisija

28. Likumprojekts "Grozījums likumā "Par tiesu varu"". (2. lasījums) (z.s. dok. nr.133) Juridiskā komisija

29. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā". (2. lasījums) (z.s. dok. nr.141) Juridiskā komisija

30. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Republikas Muitas kodeksā". (2. lasījums) (z.s. dok.nr.142) Juridiskā komisija

3. Dažādi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!