• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 31.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.1995., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums

Vēl šajā numurā

01.02.1995., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 31.janvāra sēdē

Vakar MK kārtējā sēdē tika akceptēti noteikumi "Par muitas vērtības noteikšanu ievedamajām un izvedamajām precēm vai citiem priekšmetiem". Noteikumi precizē pastāvošo muitas nodevas aprēķināšanas kārtību, nosaka muitnieku un importētāju tiesības un pienākumus. Ievedot preces vai citus priekšmetus Latvijā, importētājs muitas deklarācijā uzrāda to līgumcenu, kura tiek salīdzināta ar muitas rīcībā esošajos katalogos norādīto analogu preču cenu. Gadījumā, ja kataloga cena ir augstāka par deklarēto, muitas vērtības aprēķināšanai izmanto katalogā norādīto cenu. Importētājam ir tiesības 10 dienu laikā, iesniedzot papildus dokumentus, apstrīdēt viņa precēm piemēroto vērtību Muitas departamentā.

Valdība akceptēja ratifikācijai Saeimā 1993.gada 29.jūnijā parakstīto Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas valdību līgumu par robežas atjaunošanu starp divām valstīm. Līgums paredz atjaunot 1940.gadā pastāvējušo Latvijas un Lietuvas sauszemes robežu, pamatojoties uz 1921.gada Konvenciju par robežas novilkšanu dabā starp abām valstīm.

Valdība akceptēja nacionālo ziņojumu "Par sieviešu stāvokli Latvijā". Šis ir pirmais LR valdības oficiālais ziņojums Latvijas un pasaules sabiedrībai par sieviešu stāvokli mūsu valstī. Ziņojumā uzsvērts, ka galvenais uzdevums šajā jomā ir Satversmē, Darba Kodeksā, Civillikumā un LR ratificētajos starptautiskajos dokumentos paredzētās abu dzimumu līdztiesības īstenošana.

MK sēdē tika apstiprināta Valsts īpašuma fonda līdzekļu izlietošanas programma 1995.gadam. Lielāko daļu no fonda līdzekļiem (12 milj. latu) paredzēts izmantot valsts investīciju programmas finansēšanai, privātuzņēmējdarbības mērķkreditēšanai.

Valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas nolikumu.

Ar valdības rīkojumu pašvaldībām nodoti desmit komunālās saimniecības objekti, kas agrāk piederējuši valsts uzņēmumiem un akciju sabiedrībām, un divi Krievijas karaspēka pārņemtie objekti Jaunciemā un Šarlotes ielā 8.

Ar valdības rīkojumu valsts kontroles amatpersonām sākot ar 1.janvāri, noteiktas sekojošas algas; valsts kontrolierim – 410 latu, valsts kontroles padomes loceklim – revīzijas departamenta direktoram – 360 latu, un valsts kontroles padomes loceklim – 300 latu mēnesī.

Sēdes konceptuālajā daļā tika apspriesta koncepcija valsts stratēģijai rūpniecībā un pensiju reformas koncepcija.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!