• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2022. gada 30. novembra saistošie noteikumi Nr. RD-22-176-sn "Grozījums Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. RD-22-153-sn "Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2022., Nr. 240 https://www.vestnesis.lv/op/2022/240.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/27

Par nodevu tirdzniecībai publiskās vietās Aizkraukles novadā

Vēl šajā numurā

12.12.2022., Nr. 240

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: RD-22-176-sn

Pieņemts: 30.11.2022.

OP numurs: 2022/240.5

2022/240.5
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-22-176-sn

Rīgā 2022. gada 30. novembrī (prot. Nr. 77, 47. §)

Grozījums Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. RD-22-153-sn "Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. RD-22-153-sn "Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu" (Latvijas Vēstnesis, 2022, Nr. 178, Nr. 209) grozījumu un izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Ja izglītojamā ēdināšanas pakalpojums pilnībā vai daļēji tiek segts no valsts vai pašvaldības budžeta līdzekļiem, tad vecākam vai pilngadīgajam izglītojamam ir pienākums līdz kārtējās dienas plkst. 7.00 informēt, ka attiecīgajā dienā izglītojamam ēdināšanas pakalpojums nav nepieciešams, piesakot kavējumu līgumā vai iestādes noteiktajā kārtībā."

Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. V. Ķirsis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. RD-22-176-sn "Grozījums Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. RD-22-153-sn "Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi paredz izteikt Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošo noteikumu Nr. RD-22-153-sn "Kārtība, kādā Rīgas valstspilsētas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 153) 7. punktu jaunā redakcijā.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

2022. gada vasarā uzsākta pāreja uz izglītojamo ēdināšanas ārpakalpojumu visās Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kas atsevišķās iestādēs nozīmēja pilnīgu ēdināšanas pakalpojuma organizācijas maiņu.

Saistošo noteikumu Nr. 153 7. punkta līdzšinējā redakcija paredzēja:

"7. Vecākam vai pilngadīgajam izglītojamam ir pienākums iestādes noteiktajā kārtībā līdz iepriekšējās dienas plkst. 21.00 informēt iestādi un ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju par to, ka noteiktā periodā izglītojamais neapmeklēs iestādi."

Šāda kārtība tika noteikta, lai nodrošinātu racionālu resursu izlietojumu un pārtikas atkritumu samazināšanu, kā arī ņemot vērā izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja darba organizācijas specifiku, tas ir, komersants veic pārtikas produktu pasūtījumu un iegādi, nodrošina darbaspēku (administrē saņemtos kavējuma pieteikumus, uzsāk ēdiena gatavošanas procesu attiecīgās dienas rītā, kā arī nogādā sagatavoto ēdienu izglītības iestādē, kur tas nepieciešams), plāno porciju daudzumu attiecīgai dienai.

Līdzšinējā kārtība paredzēja, ka izglītības iestāde sadarbībā ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju izvēlas katrai iestādei atbilstošu ēdināšanas procesa organizēšanas kārtību, ēdināšanas pakalpojuma uzskaiti un kontroli nodrošina ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs, izglītības iestāde sniedz atbalstu un veic ēdināšanas pakalpojuma līguma izpildes kontroli.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments organizēja tikšanos ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem, lai pārskatītu iespējamās procesu uzlabošanas iespējas, kā arī, reaģējot uz izglītojamo vecāku pieprasījumu, pārskatītu ēdināšanas pakalpojuma atteikuma laiku. Tika organizēta arī diskusija ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas un vecāku organizāciju pārstāvjiem, un tika panākta vienošanās, nodrošinot iespēju vecākam vai pilngadīgajam izglītojamam līdz kārtējās dienas plkst. 7.00 informēt, ka attiecīgajā dienā izglītojamam ēdināšanas pakalpojums nav nepieciešams.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav ietekmes.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Ar saistošajiem noteikumiem izglītojamo ēdināšanas administratīvās procedūras tiek uzlabotas privātpersonu labā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments 2022. gada 11. novembrī organizēja apspriedi par izglītojamo ēdināšanas jautājumiem ar izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju, vecāku biedrības "Vecāki par izglītību" un organizācijas "Mammamuntetiem.lv" pārstāvjiem.

Rīgas domes priekšsēdētāja p.i. V. Ķirsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!