• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas valdības vadītāji - Pasaules ekonomiskajā forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.1995., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta tiesību akti

Vēl šajā numurā

31.01.1995., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas valdības vadītāji — Pasaules ekonomiskajā forumā

No 26.līdz 29.janvārim Ministru prezidents Māris Gailis un finansu ministrs Andris Piebalgs uzturējās Davosā, kur piedalījās Pasaules ekonomiskajā forumā. Šis gadskārtējais forums pulcē pasaules vadošos politiķus, finansistus un uzņēmējus, kā arī zinātniekus, lai neformālā gaisotnē apmainītos ar viedokļiem un uzklausītu jaunas idejas. Šogad foruma devīze "Challenges Beyond Growth" (Problēmas, uzdevumi, kas risināmi paralēli ekonomiskajai izaugsmei).

Papildus darbam plenārsēdēs un specializētajās sesijās Ministru prezidents tikās ar virkni pasaules politiķu un pārrunāja Latvijas nākotnei vitāli svarīgus jautājumus. Nozīmīga bija tikšanās ar Eiropas Savienības komisijas jauno prezidentu Žaku Santēru, kas apstiprināja savu aktīvo atbalstu Latvijas integrācijas procesam ES. Tikšanās reizē ar Spānijas ārlietu ministru J.Solanu M.Gailis pārrunāja sadarbību EDSO ietvaros. Ministrs vēlreiz apliecināja gatavību Spānijas prezidentūras laikā ES veicināt Latvijas ātrāku integrāciju Eiropas ekonomiskajās un drošības struktūrās. Slovēnijas premjerministram J.Drnovšekam tika iesniegts Latvijas sagatavotais Brīvās tirdzniecības līguma projekts. Slovēnijas premjerministrs pieņēma ielūgumu apmeklēt Latviju vēl šogad. Tiekoties ar Kirgīzijas prezidentu A.Akajevu, Azerbaidžānas prezidentu H.Alijevu, Krievijas pirmo vicepremjeru A.Čubaju un Ukrainas pirmo vicepremjeru V.Penzeniku, tika pārrunāti ekonomiskās un tiesiskās sadarbības jautājumi. Divpusējo attiecību tālāka attīstība bija uzmanības centrā, tiekoties ar Austrālijas ārlietu ministru G.Evansu un Kanādas ārlietu ministra vietnieku G.Smitu.

Nozīmīga bija Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vadītāju darba tikšanās. Tās laikā notika viedokļu apmaiņa par reģiona attīstības perspektīvām. M.Gailis uzsvēra, ka Baltijas valstu aktīva iesaistīšanās reģionālo sakaru attīstībā ienes jaunus vaibstus kā Eiropas, tā arī pasaules kontekstā. Līdz ar Baltijas integrēšanos Eiropas Savienībā tajā nostiprināsies Ziemeļeiropas akcents.

"Baltijas jūra, kas agrāk šķīra valstis, tagad tās vieno," teica Ministru prezidents M.Gailis. Pašreizējā posmā Baltijas valstīm ir būtiski apgūt Ziemeļvalstu pieredzi, ko tās guvušas ceļā uz Eiropas Savienību. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka jau visdrīzākajā laikā Baltijas valstu attīstība apliecinās nozīmīgus panākumus politiskajā un makroekonomiskajā stabilizācijā.

A.Freidenfelds,VPD

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!