• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2022. gada 10. novembra saistošie noteikumi Nr. 22 "Par medībām Liepājas valstspilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2022., Nr. 231 https://www.vestnesis.lv/op/2022/231.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 82/2022

Par Ādažu novada domes 27.07.2010. saistošo noteikumu Nr. 20 "Saistošie noteikumi par detālplānojuma Ādažu novada Garkalnes ciema nekustamajam īpašumam "Senči" grafisko daļu un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem" atcelšanu

Vēl šajā numurā

29.11.2022., Nr. 231

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 10.11.2022.

OP numurs: 2022/231.11

2022/231.11
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 22

Liepājā 2022. gada 10. novembrī (prot. Nr. 15, 14. §)

Par medībām Liepājas valstspilsētā

Izdoti saskaņā ar Medību likuma 3. panta 21 daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka teritorijas Liepājas valstspilsētā (pielikumā), kurās atļauts medīt gadījumos, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus.

2. Medību organizēšana Liepājas valstspilsētā ir atļauta Liepājas valstspilsētas teritorijā iekļautajās meža teritorijās, kas norādītas Noteikumu pielikumā, ja tās Valsts meža dienests iekļāvis medību kolektīva medību iecirknī.

3. Medībās Liepājas valstspilsētā, izmantojot medību šaujamieročus, tos atļauts izmantot tikai ar šāviena trokšņa slāpētājiem (klusinātājiem).

4. Medības Liepājas valstspilsētā ir organizējamas, ievērojot medību jomu reglamentējošos normatīvos aktus.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Pielikums
Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes
2022. gada 10. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 22

 

Saistošo noteikumu "Par medībām Liepājas valstspilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta 2daļu, kas noteic, ka pilsētu teritorijā ir atļauts medīt, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus. Līdz šā gada 1. aprīlim, kad stājās spēkā grozījumi Medību likuma 3. pantā, medības pilsētās bija aizliegtas.

Ņemot vērā, ka Liepājas valstspilsētas teritorijā ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus Liepājas valstspilsētas teritorijā ietilpstošajās meža teritorijās esošo zemju un piegulošo zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas pilsētas zonas, kurās, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus, ir atļautas medības.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi noteikt teritorijas, kurās atļauts medīt Liepājas valstspilsētā, gadījumos, ja medījamie dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus.

Saistošie noteikumi nosaka Liepājas valstspilsētas zonas, kurās atļautas medības, kā arī papildu nosacījumu, kas jāievēro medībās Liepājas valstspilsētā, izmantojot medību šaujamieročus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud vai rada postījumus saistošo noteikumu pielikumā norādītajās teritorijās esošo zemju un tām piegulošo zemju īpašniekiem.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Liepājas valstspilsētas pašvaldībā.

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļa vietnē www.liepaja.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas. Saistošo noteikumu projekts izstrādāts sadarbībā ar pašvaldības Medību koordinācijas komisiju.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!