• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
19. janvāra plenārsēde (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.1995., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms iesniegt pieteikumu Latvijas Republikas pilsonības iegūšanai

Vēl šajā numurā

26.01.1995., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 23.janvāra sēdi

 

1. Saeimas Prezidija sēdē izskatīja sešus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Tika izskatīts deputāta V.Birkava iesniegums par mandāta nolikšanu uz laiku, kamēr viņš pilda ārlietu ministra amatu.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā jautājumu par vēlēšanu saraksta "Savienība "Latvijas ceļš"" nākamā deputāta kandidāta Marisa Andersona mandāta apstiprināšanu.

3. Izskatīja deputāta O.Kehra iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt O.Kehrim neapmaksātu atvaļinājumu laikā no 1995.gada 6.februāra līdz 12.februārim.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 26.janvāra sēdes darba kārtību.

Prezidijs nolēma neiekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"", jo tas iesniegts, neievērojot Kārtības ruļļa 87.panta 2.punkta prasības. Minētais punkts nosaka, ka nevienu likumprojektu nedrīkst izskatīt pirmajā lasījumā, ja tas paredz budžetā neparedzētus izdevumus un tam nav pievienota finansu ministra atsauksme.

5. Saeimas Prezidijs atkārtoti izskatīja deputāta F.Stroganova iesniegumu par kavējuma attaisnošanu un nolēma atcelt 1995.gada 9.janvāra lēmumu "Par Saeimas sēžu kavējumiem 1994.gada decembrī" daļā par deputāta F.Stroganova 14.decembra Saeimas sēdes kavējumu.

Jautājuma izlemšana par deputātes I.Sāmītes 8.decembra Saeimas sēdes kavējumu tika atlikta uz nākamo Prezidija sēdi.

6. Prezidijs pieņēma zināšanai Saimnieciskās komisijas apstiprināto nolikumu par Saeimas autobāzes vieglā autotransporta izmantošanu.

7. Prezidijs pieņēma lēmumu par finansiālo atbalstu Latvijas televīzijai sakarā ar tiešās pārraides translāciju no Strasbūras, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sēdes, kurā izskatīs jautājumu par Latvijas uzņemšanu Eiropas Padomē.

8. Saeimas Prezidijs pieņēma lēmumu par papildu līdzekļu iedalīšanu no Saeimas budžeta reprezentācijas izdevumiem, lai finansētu pieņemšanu, ko rīkos Latvijas delegācija Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā.

9. Prezidijs nolēma atbalstīt Demokrātiskās partijas frakcijas priekšlikumu par piemiņas plāksnes izlikšanu pie nama Jēkaba ielā 18, lai godinātu barikāžu dienās 1991.gada janvārī bojā gājušā Ilgvara Grieziņa piemiņu, un uzdeva Saeimas Kancelejai organizēt šo pasākumu.

10. Pieņēma zināšanai Pilsonības likuma izpildes komisijas informāciju par komisijas sekretāra vēlēšanām.

Par komisijas sekretāru ievēlēts deputāts Dz.Ābiķis.

11. Pieņēma zināšanai informāciju par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas akciju sabiedrības "Lattelekom" izveidošanas un darbības izvērtēšanai priekšsēdētāja un sekretāra vēlēšanām.

Par minētās komisijas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts J.Bordāns, bet par sekretāru — deputāts G.Bērziņš.

12. Piešķīra komandējumus:

1) Saeimas priekšsēdētājam A.Gorbunovam un priekšsēdētāja palīdzei K.Pētersonei laikā no 30.janvāra līdz 2.februārim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sēdi Strasbūrā (Francija);

2) Baltijas asamblejas Latvijas Republikas delegācijas vadītājam M.Budovskim laikā no 30.janvāra līdz 5.februārim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas kārtējo (pirmā pusgada) sesiju Strasbūrā (Francija);

3) deputātam M.Graudiņam laikā no 30.janvāra līdz 1.februārim un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas starptautiskajai sekretārei A.Karnupai laikā no 30.janvāra līdz 2.februārim uz semināru Oslo (Norvēģija), pēc Ziemeļu Padomes Ekoloģijas un ekonomikas komitejas uzaicinājuma;

4) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas Republikas pastāvīgās delegācijas vadītājam A.Berķim un Pastāvīgās komisijas loceklim J.Sinkam laikā no 20.februāra līdz 22.februārim uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Pastāvīgās komisijas locekļu sanāksmi Prāgā (Čehija).

13. Attaisnoja deputātam J.Sinkam kavējumus Saeimas sēdēs laikā no 10.februāra līdz 19.februārim sakarā ar piedalīšanos Toronto Latviešu valodas un kultūras institūta darbā.

Saeimas sekretāra biedrs Z.Tomiņš

 

Saeimas priekšsēdētāja biedra atbilde

Dokuments nr. 63A

Par drošības posteni plenārsēžu zālē

 

Cien. A.Stankēvičas k-dzei,

Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātei

Cien. I.Gravas k-dzei,

Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātei

God. I.Bukovska k-gam,

Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātam

God. A.Seiksts k-gam,

Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātam

Cien. I.Birznieces k-dzei,

Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātei

 

(Atbilde uz Latvijas Republikas 5. Saeimas deputātes A.Stankēvičas, I.Gravas, I.Bukovska, A.Seiksta un I.Birznieces jautājumu.)

Sakarā ar Jūsu 1995.gada 19.janvāra plenārsēdē uzdoto jautājumu un vadoties no Latvijas Republikas 5. Saeimas priekšsēdētāja A.Gorbunova k-ga man dotā uzdevuma, paskaidroju, ka Saeimas nams Jēkaba ielā 11 ir Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienesta apsargājamais objekts. Saeimas nama plenārsēžu zāle ir šī apsargājamā objekta daļa, ieejai kurā ir noteikts speciāls režīms, t.i., Saeimas deputātiem, daļai kancelejas darbinieku un citām personām ar speciālām caurlaidēm. Lai nodrošinātu šī režīma ievērošanu un vispārējo drošību apsargājamā objektā, Drošības dienesta vadība plenārsēžu zālē (tikai plenārsēžu laikā) ir izveidojusi posteni.

Postenis plenārsēžu zālē nav aprīkots ar apsardzes vai citu speciālo tehniku, tādējādi posteņa uzturēšanai speciāli līdzekļi no Drošības dienesta budžeta netiek izlietoti.

Vienlaicīgi pievēršu godājamo deputātu uzmanību, ka jebkurā pasaules parlamentā Jūs bez grūtībām varat redzēt analoģiskus posteņus.

Patiesā cieņā un pateicoties par sadarbību,—

1995.gada 20.janvārī Jūsu A.Krastiņš

 

Steidzams deputātu pieprasījums

Dokuments nr.89

Par Finansu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta paziņojumu

 

Ministru prezidentam M.Gailim

Finansu ministram A.Piebalgam

Par Finansu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta paziņojumu (1995.gada 11.janvāris) "Par peļņas nodokļa avansa maksājumu noteikšanas kārtību" un ar to saistīto spēkā esošo likumu neievērošanu

Finansu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta paziņojums "Par peļņas nodokļa avansa maksājumu noteikšanas kārtību" ("Latvijas Vēstnesis", 1995.gada 14.janvāris) nosaka peļņas nodokļa avansa maksājumus uzņēmumiem (uzņēmumsabiedrībām) un uzņēmumus, kas neizdara avansa maksājumus.

Mēs, apakšā parakstījušies 5.Saeimas deputāti, vēršam Jūsu uzmanību un nevaram pieļaut spēkā esošo likumu neievērošanu. Pirmkārt, likuma "Par peļņas nodokli" 24.panta patvaļīgu ignorēšanu. Otrkārt, likuma "Par 1925.gada 1.aprīļa likuma "Ministru kabineta iekārta" atjaunošanu" 15.pants nosaka, ka "Instrukcijās un ieteikumos jābūt norādei, uz kāda likuma vai noteikumu pamata tie ir izdoti".

Laikā, kad lauksaimnieki nav saņēmuši noteiktās subsīdijas par 1994.gada IV kvartālu, valdība nesteidzas ar to izmaksu termiņa paziņošanu, Finansu ministrijas ierēdņi izdod nelikumīgus paziņojumus, tādā veidā diskriminējot cieņu pret likumiem, valdības kompetenci un radot zaudējumus uzņēmējdarbībā, ne tikai lauksaimniekiem.

Tādēļ prasām paskaidrot:

1. Kādu iemeslu vadīta Finansu ministrija ir paplašinājusi likuma "Par peļņas nodokli" piemērošanu?

2. Kādēļ paziņojumā nav norāde, uz kāda likuma vai noteikumu pamata tas ir izdots?

3. Kā finansu ministrs var izskaidrot Finansu ministrijas ierēdņu atsauksmi uz vēl nepieņemtu likumu, ko tie izmanto savu patvaļu motivācijai?

4. Kas atbildēs par materiālajiem zaudējumiem un no kādiem līdzekļiem tiks segti radušies zaudējumi?

Pieprasām:

1. Sniegt šī paziņojuma nepieciešamības motivāciju un juridisko pamatojumu.

2. Veikt dienesta izmeklēšanu par šī paziņojuma pieņemšanu un par rezultātiem ziņot Saeimai.

Pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 124.punktu, lūdzam dot vārdu, lai motivētu pieprasījumu.

Saeimas deputāti: G.Resnais, Z.Tomiņš, L.Laviņa, N.Krasohins, O.Brūvers,

M.Budovskis, A.Seile, U.Lakševics, A.Lambergs, A.Čepānis

1995.gada 25.janvārī

 

Komisijas viedoklis

Dokuments nr.87

Par grozījumiem likumā "Par valsts civildienestu"

 

Saeimas Prezidijam

Augsti godātie Saeimas Prezidija locekļi!

Šā gada 24.janvārī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pieņēma lēmumu virzīt izskatīšanai 1.lasījumā Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts civildienestu"".

Vienlaikus informēju, ka komisija neatbalsta likumprojekta 1., 2. un 3.apakšpunktā ietvertos grozījumus. Komisija uzskata, ka minētie grozījumi nav nepieciešami, jo spēkā esošais likums "Par valsts civildienestu" atļauj personām, kuras ieņem ierēdņu amatus, sasniedzot pensijas vecumu, noslēgt darba līgumu par attiecīgā amata pildīšanu.

Ar patiesu cieņu, —

Jānis Lagzdiņš,

1995.gada 24.janvārī Valsts pārvaldes un pašvaldības

komisijas priekšsēdētājs

 

Informācija

Dokumenti ar nr.83

Par Valda Birkava un Marisa Andersona deputāta laiku

 

LR Saeimas Prezidijam

Sakarā ar saspringto ārlietu ministra darba grafiku un pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 5.panta 1.apakšpunktu, kurš nosaka, ka Saeimas locekļi uz ministra amata pildīšanas laiku ir tiesīgi nolikt deputāta mandātu, nolieku savu deputāta mandātu uz ārlietu ministra amata pildīšanas laiku.

V.Birkavs,

20.01.95. ārlietu ministrs

 

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam A.Kramiņa kungam

Sakarā ar Saeimas deputāta Valda Birkava iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ārlietu ministra amata pildīšanas laiku, lūdzu Jūs paziņot Saeimas Prezidijam attiecīgā saraksta nākamo kandidātu.

1995.gada 20.janvārī Saeimas sekretārs I.Daudišs

 

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam

Sakarā ar Latvijas Republikas Saeimas deputāta Valda Birkava iesniegumu par atteikšanos no deputāta mandāta "Latvijas ceļa" sarakstā Vidzemes vēlēšanu apgabalā Centrālā vēlēšanu komisija informē, ka saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par 5.Saeimas vēlēšanām" 57.pantu deputāta Valda Birkava vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta — Mariss Andersons.

 

Centrālās vēlēšanu komisijas

1995.gada 20.janvārī priekšsēdētāja vietnieks H.Vizla

 

Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam

Deputāta kandidāta Vidzemes vēlēšanu apgabalā

no "Savienības Latvijas ceļš" saraksta

Marisa Andersona iesniegums

Piekrītu pildīt deputāta pienākumus LR 5.Saeimā.

Mariss Andersons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!