• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - Nacionālās savienības dibināšanas kongresam - jaunajiem amata meistariem un zeļļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1995., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzēmumu reģistra ziņas

Vēl šajā numurā

14.01.1995., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Nacionālās savienības dibināšanas kongresam

Godātie kongresa delegāti!

Gadsimtu gaitā izveidojies Latvijas lauku iedzīvotāju dzīves modelis, kam raksturīgas vērtīgas tradīcijas, lauksaimniecība kā veselīgs, līdzsvarots, nozīmīgs un pilnvērtīgs dzīvesveids. Jāteic, ka Latvijas laukos vienmēr ir dzimušas progresīvas idejas un arī darbi laukos darīti pamatīgi un kārtīgi.

Zemnieku kooperācija bija labi izveidota pirmskara Latvijā, jo toreiz zemnieks kā īpašnieks saprata, ka šāda veida ražošana ir efektīvāka.

Mūsdienu Latvijā sāk veidoties kooperācijas aizmetņi. Pagastos darbu uzsāk pirmās kooperatīvās biedrības, dažas no tām jau izveidojušas rajonu un republikas struktūras. Ir pienācis laiks nodot šīm struktūrām tās funkcijas, kuras sociālisma gados valsts tām bija atņēmusi.

Situācija laukos prasa pieņemt konstruktīvus un reālus lēmumus zemnieku darba un sētas nākotnes nodrošināšanai.

Iekļaujoties Eiropas valstu saimē, Latvijai būs jāpārņem progresīvāks pārtikas tirgus modelis. Jāņem vērā, ka Eiropas un arī citas valstis ir spiestas rēķināties ar Pasaules tirdzniecības organizācijas lēmumiem. Izsakot vēlmi pievienoties Eiropas Savienībai, Latvija uzņemas arī zināmas saistības. Turpmāk galvenais būs mūsu ražojumu konkurētspēja un kvalitātes paaugstināšana.

Apsveicu Latvijas zemnieku un lauksaimniecības produkcijas pārtrādātāju ciešākas sadarbības ideju! Ceru, ka šajā kongresā jūs apmainīsities vērtīgām domām un, izmantojot pagātnes pieredzi, pieņemsit pareizus lēmumus par šīs jaunās organizācijas darbības izpausmēm, lai tās būtu vērstas uz Latvijas godpilnu iekļaušanos starptautiskajā tirgū, taču arī tā, lai aizstāvētu Latvijas zemnieku un visas mūsu tautas nacionālās intereses.

Novēlu panākumus Latvijas lauksaimnieku kopdarbībai!

Guntis Ulmanis

1995. gada 14. janvārī

— jaunajiem amata meistariem un zeļļiem

Lai katrā darba priecīga sirds, mundrs prāts, čaklas rokas un tēvutēvu padoms!

Ja tu gudris tēva dēls,

Es tev gudru darbu došu:

Es tev došu glāžu ciri,

Dzintariņa krēslu taisi.

Novēlu labu veiksmi, izturību un pacietību, kas katram amata vīram tik nepieciešama! Lai jūsu pulciņš aug un Latvijas lauku sētās un pilsētnieku dzīvokļos, svētkos un ikdienā ienāk aizvien vairāk pamatīguma, lietderības un skaistuma.

Guntis Ulmanis

1995. gada 15. janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!