• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saulkrastu novada domes 2022. gada 31. augusta saistošie noteikumi Nr. SN 30/2022 "Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2022., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/op/2022/201.35

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 32/2022

Saistošie noteikumi par nodevu pašvaldības izstrādāto oficiālo dokumentu un apliecinātu to kopiju saņemšanai

Vēl šajā numurā

17.10.2022., Nr. 201

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saulkrastu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: SN 30/2022

Pieņemts: 31.08.2022.

OP numurs: 2022/201.35

2022/201.35
RĪKI

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 30/2022

Saulkrastos 2022. gada 31. augustā

Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novadā

Apstiprināti Saulkrastu novada domes
2022. gada 31. augusta sēdē (prot. Nr. 20/2022 § 13)

Precizēti Saulkrastu novada domes
2022. gada 28. septembra sēdē (prot. Nr. 23/2022 § 28)

Izdoti saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likuma
8. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Saulkrastu novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) izsniedz atļauju mazajām alkoholisko dzērienu darītavām (turpmāk – komersants), kuras Saulkrastu novada administratīvajā teritorijā ražo vīnu, raudzētos dzērienus, starpproduktus, kuru sastāvā esošais spirts ir tikai raudzētas izcelsmes, vai pārējo alkoholiskos dzērienus (turpmāk – alkoholiskie dzērieni) no savā īpašumā vai valdījumā esošajos dārzos un dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem, neizmantojot spirtu vai citu saražotos alkoholiskos dzērienus.

2. Lēmumu par atļaujas izsniegšanu vīna, raudzēto dzērienu, starpproduktu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai vai atteikumu izsniegt atļauju pašvaldības vārdā Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā pieņem pašvaldības Atļauju komisija (turpmāk – Atļauju komisija) 10 (desmit) darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

3. Atļauja vīna, raudzēto dzērienu, starpproduktu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novada administratīvajā teritorijā (turpmāk – Atļauja) (1. pielikums) tiek izsniegta bez maksas, uz komersanta pieprasīto laiku, bet ne ilgāk kā uz trīs gadiem.

II. Atļaujas izsniegšanas kārtība

4. Atļaujas vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai saņemšanai komersants pašvaldībā iesniedz iesniegumu, kuru parakstījusi komersanta atbildīgā amatpersona, un kurā norāda:

4.1. komersanta nosaukumu, reģistrācijas numuru (nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu), juridisko adresi, komersanta amatpersonu (amats, vārds, uzvārds), tālruni un e-pasta adresi;

4.2. ražošanas vietu (adresi);

4.3. saražojamo alkoholisko dzērienu sortimentu un apjomu (litros) kalendārajā gadā un saražotā absolūtā alkohola daudzumu (litros) kalendārajā gadā, un, ja paredzēta starpproduktu ražošana, saražoto starpproduktu kopējo apjomu (litros) kalendārajā gadā;

4.4. laika periodu, uz kādu izsniegt Atļauju.

5. Noteikumu 4. punktā minētajam iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

5.1. ražošanas vietas īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopiju;

5.2. telpu plānu un aprakstu, kas raksturo ražošanas vietu (ūdensapgādes, ventilācijas, kanalizācijas u.tml. nodrošināšanu).

6. Atļauju komisija pieņem lēmumu atteikt izsniegt Atļauju, ja:

6.1. komersants nav iesniedzis visus noteikumu 4. un 5. punktā minētos dokumentus;

6.2. komersants Atļaujas saņemšanai ir sniedzis nepatiesas ziņas;

6.3. ražošanu plānots veikt vietā, kas nav pielāgota (nav nodrošināta atbilstoša ventilācija, atkritumu savākšana, kanalizācijas novadīšana u.tml.) un neatbilst tās izmantošanas mērķim;

6.4. ražošanu plānots uzsākt vietā, kas atrodas:

6.4.1. izglītības iestāžu, kultūras iestāžu vai ārstniecības iestāžu, policijas vai citu militāro formējumu ēkās vai teritorijā;

6.4.2. ēkā, kurā atrodas valsts vai pašvaldības iestāde, vai to teritorijās;

6.4.3. daudzdzīvokļu mājā.

III. Atļaujas atcelšana un saistošo noteikumu kontrole

7. Izsniegtā Atļauja var tikt atcelta Atļauju komisijas motivētu lēmumu šādos gadījumos:

7.1. komersants Atļaujas saņemšanai sniedzis nepatiesas ziņas;

7.2. ražošana tiek veikta telpās, kas nav pielāgotas un neatbilst to izmantošanas mērķim;

7.3. izbeigta attiecīgā ražošana Atļaujā norādītajā vietā;

7.4. alkoholisko dzērienu ražošana Atļaujā norādītajā vietā būtiski apdraud sabiedrisko kārtību un citu personu tiesību aizsardzību, ja par to saņemta informācija no Valsts vai pašvaldības policijas un Atļauju komisija ir individuāli izvērtējusi konkrēto gadījumu un apstākļus.

8. Lēmumu par Atļaujas atcelšanu nekavējoties rakstveidā paziņo Komersantam.

9. Atļauju komisijas izdotos administratīvos aktus (izsniegto Atļauju vai atteikumu izsniegt Atļauju) vai faktisko rīcību var apstrīdēt Saulkrastu novada domē.

10. Noteikumu prasību izpildes kontroli veic Saulkrastu novada pašvaldības policija.

IV. Noslēguma jautājums

11. Ar noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Sējas novada domes 2011. gada 17. maija saistošie noteikumi Nr. 6/2011 "Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Sējas novada teritorijā".

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 

1. pielikums
Saulkrastu novada domes 2022. gada 31. augusta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN 30/2022 "Kārtība, kādā tiek
izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo
alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novadā"

Saulkrastu novada pašvaldība

______________________________________________________________________________________________

Reģ. Nr. 90000068680, Raiņa iela 8, Saulkrasti, Saulkrastu novads, LV-2160
tālrunis 67951250, e-pasts: pasts@saulkrasti.lv

ATĻAUJA

vīna, raudzēto dzērienu, starpproduktu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novada administratīvajā teritorijā

Saulkrastu novada pašvaldība atļauj veikt _____________________ ražošanu:

Komersanta nosaukums un juridiskā adrese:

Komersanta reģistrācijas apliecības Nr.:

Ražošanas vieta:

Saražotā vīna vai raudzēto dzērienu kopējais apjoms (litros):

Absolūtā alkohola daudzums saražotajos pārējos alkoholiskajos dzērienos (litros):

Atļauja derīga līdz:

Atļauja izsniegta saskaņā ar Saulkrastu novada domes 2022. gada 31. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. SN_/2022 "Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novadā".

Saulkrastu novada pašvaldības
Atļauju komisijas priekšsēdētājs                                             (V. Uzvārds)

 

Saulkrastu novada domes 2022. gada 31. augusta saistošo noteikumu Nr. SN 30/2022 "Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Saulkrastu novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Noteikumu projekta nepieciešamības pamatojums. Ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma spēkā stāšanos Saulkrastu novada pašvaldības teritorijā ietilpst Saulkrastu pagasts, Saulkrastu pilsēta un Sējas pagasts.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punkts cita starpā noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Pilnvarojums izdot saistošos noteikumus ir noteikts Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8. panta otrajā daļā.

2. Īss noteikumu projekta satura izklāsts. Saistošie noteikumi nosaka kādā Saulkrastu novada pašvaldība izsniedz atļauju komersantiem, kuri Saulkrastu novada administratīvajā teritorijā ražo vīnu, raudzētos dzērienus, starpproduktus, kuru sastāvā esošais spirts ir tikai raudzētas izcelsmes, vai pārējos alkoholiskos dzērienus no savā īpašumā vai valdījumā esošajos dārzos un dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem, neizmantojot spirtu vai citu saražotos alkoholiskos dzērienus.
3. Informācija par plānoto noteikumu projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu. Saistošo noteikumu apstiprināšanas rezultātā nav plānota ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto noteikumu projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā. Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Atļaujas vīna, raudzēto dzērienu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai saņemšanai komersants pašvaldībā iesniedz iesniegumu. Atļauja vai atteikums izsniegt atļauju tiek izsniegts 10 (desmit) darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas. Atļauju vai atteikumu izsniegt atļauju pašvaldības vārdā pieņem pašvaldības Atļauju komisija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām. Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!