• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra saistošie noteikumi Nr. 2022/28 "Grozījumi Aizkraukles novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 2021/13 "Par Aizkraukles novada pašvaldības materiālajiem pabalstiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2022., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/op/2022/191.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Madonas novada domes saistošie noteikumi Nr. 34

Grozījumi Madonas novada pašvaldības 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par sociālajiem pakalpojumiem Madonas novadā"

Vēl šajā numurā

03.10.2022., Nr. 191

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/28

Pieņemts: 15.09.2022.

OP numurs: 2022/191.12

2022/191.12
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/28

Aizkrauklē 2022. gada 15. septembrī

Grozījumi Aizkraukles novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 2021/13 "Par Aizkraukles novada pašvaldības materiālajiem pabalstiem"

APSTIPRINĀTI
ar Aizkraukles novada domes
2022. gada 15. septembra sēdes lēmumu Nr. 578 (prot. Nr. 19., 6. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Izdarīt Aizkraukles novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 2021/13 "Par Aizkraukles novada pašvaldības materiālajiem pabalstiem" ("Latvijas Vēstnesis", 2022, Nr. 7) (turpmāk – saistošie noteikumi) šādu grozījumu un izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Pabalsts daudzbērnu ģimenēm, audžuģimenēm, ģimenēm ar bērnu aizbildnībā, bērniem ar invaliditāti – pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai izglītības iestādē – bērniem, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pamatizglītības, vispārējās vidējās vai profesionālās izglītības iestādi Aizkraukles novadā un tajā netiek nodrošināta bezmaksas ēdināšana. Pabalstu piešķir uz mācību gadu. Pabalsta apmērs ir faktiskie izdevumi par saņemto ēdināšanas pakalpojumu, pabalstu pārskaita pakalpojuma sniedzējam".

2. Saistošie noteikumi piemērojami ar 2022. gada 1. oktobri.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

 

Aizkraukles novada domes 2022. gada 15. septembra saistošo noteikumu Nr. 2022/28 "Grozījumi Aizkraukles novada domes 2021. gada 21. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 2021/13 "Par Aizkraukles novada pašvaldības materiālajiem pabalstiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldības dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Grozījumi saistošajos noteikumos nepieciešami, lai Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem ar invaliditāti, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pamatizglītības, vispārējās vidējās vai profesionālās izglītības iestādi Aizkraukles novadā un tajā netiek nodrošināta bezmaksas ēdināšana, tiktu nodrošināta pašvaldības apmaksāta ēdināšana. Tādējādi sniedzot atbalstu vecākiem, kuru aprūpē ir bērni ar invaliditāti, kā arī nodrošinot bērnu labākās intereses.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu 7. punkts izteikts jaunā redakcijā, nosakot, ka pabalsts daudzbērnu ģimenēm, audžuģimenēm, ģimenēm ar bērnu aizbildnībā, bērniem ar invaliditāti - pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai izglītības iestādē – bērniem, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, pamatizglītības, vispārējās vidējās vai profesionālās izglītības iestādi Aizkraukles novadā un tajā netiek nodrošināta bezmaksas ēdināšana. Pabalstu piešķir uz mācību gadu. Pabalsta apmērs ir faktiskie izdevumi par saņemto ēdināšanas pakalpojumu, pabalstu pārskaita pakalpojuma sniedzējam.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pēc sākotnējām prognozēm šādu pabalstu varētu saņemt līdz 50 bērni no 136 bērniem ar invaliditāti, kas deklarēti Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā (daļa bērni jau saņem bezmaksas ēdināšanu, jo jau atbilst kādam no noteiktajiem statusiem vai arī izglītības iestādē tiek nodrošināta 100 % apmaksāta ēdināšana visiem izglītojamajiem u.c. apstākļi). Indikatīvas izmaksas – 18 725 EUR uz mācību gadu, ja pašvaldības apmaksātu ēdināšanu saņemtu 50 bērni.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Informāciju par saistošo noteikumu piemērošanu var saņemt Aizkraukles novada Sociālajā dienestā.

Saistošo noteikumu projekts paredz administratīvās procedūras, atsevišķu pabalstu saņemšanai privātpersonām veicama iesnieguma iesniegšana, kam seko lēmuma pieņemšana. Atbildīgās institūcijas pieņemtos lēmumus vai faktisko rīcību var apstrīdēt, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Aizkraukles novada domē. Aizkraukles novada domes lēmumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 79. panta pirmo daļu un 189. panta pirmo daļu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā pēc pieteicēja adreses (fiziska persona – pēc deklarētās dzīves vietas).

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Aizkraukles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Līdums

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!