• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Latvijas otrā pilsētā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.1995., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - par mediķu problēmām

Vēl šajā numurā

10.01.1995., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Latvijas otrā pilsētā

Māra Gaiļa divas darba dienas (6.un 7.janvāris) Daugavpilī

Aizvadītajā piektdienā un sestdienā Ministru prezidents Māris Gailis kopā ar iekšlietu ministru Jāni Ādamsonu, privatizācijas valsts ministru Druvi Skulti, valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" valdes priekšsēdētāju, sabiedrības ģenerāldirektoru Andri Zorgevicu un citām amatpersonām apmeklēja Daugavpili — otru lielāko Latvijas pilsētu.

Apmeklējuma programmā bija iepazīšanās ar Jaunās Forštates mikrorajonu, Ruģēļu mikrorajona apskate, tikšanās ar reliģisko konfesiju pārstāvjiem, 1.vidusskolas apmeklējums.

Pirmajā darba dienā Daugavpilī Māris Gailis tikās ar pilsētas lielāko uzņēmumu vadību, apmeklēja Daugavpils lokomotīvju depo, uzņēmumu "Daugava", notika saruna ar akciju sabiedrības "Lokomotīve" vadību. Pilsētas domē Ministru prezidents tikās ne tikai ar Daugavpils mēru Alekseju Vidauski, bet arī ar domes deputātiem, ar policijas, zemessargu un robežsargu vadību, prokuratūras un tiesas darbiniekiem.

Otrā darba diena Daugavpilī Ministru prezidentam Mārim Gailim sākās ar senā cietokšņa apskati, viņš aplūkoja arī pilsētas centru un iegriezās vietējā tirgus laukumā, kur iegādājās dāvanas tuviniekiem. Tālāk ceļš veda uz Pedagoģisko universitāti. Ar šīs Latgales augstskolas darbu Ministru prezidentu iepazīstināja DPU rektors profesors Bruno Jansons un citi universitātes vadītāji. Māris Gailis iegriezās arī "Latvijas ceļa" Daugavpils birojā, bet pēc tam devās uz pilsētas centrālo slimnīcu, kur interesējās par mediķu un pacientu problēmām.

Otrās darba dienas noslēgumā Ministru prezidents Māris Gailis apmeklēja pilsētas Vienības namu un Daugavpils teātra ļaudis. Vēl programmā bija Daugavpils novada uzņēmējdarbības atbalsta centra apmeklējums un vizītes noslēguma sarunas ar pilsētas domes vadību.

Daugavpilieši pastāstīja Ministru prezidentam un citiem valdības pārstāvjiem par pašu sagatavotajām ekonomiskās, rūpnieciskās un uzņēmējdarbības turpmākās attīstības programmām un par tiem objektiem, kuru pastāvēšanai nepieciešams valdības atbalsts.

Māris Gailis Daugavpils divu darba dienu noslēgumā izteicās, ka šejienes pašvaldībai ir cerīga un pragmatiska pieeja, lai varētu sekmīgi risināt dažādus saimnieciskos jautājumus. Viņaprāt, Latgalē vispār un arī Daugavpilī nemēdz sūdzēties par naudas trūkumu, un te paši meklē ceļus, kā labāk izkļūt no pašreizējām saimnieciskajām grūtībām. Noslēguma preses brīfingā Ministru prezidents atzina, ka nepieciešama Vienības nama rekonstrukcija, vajadzīgs atbalsts Daugavpils teātrim, arī Latvijas otrās lielākās pilsētas rūpniekiem ir svarīgi sakārtot tirgus attiecības.

Skat arī 7.lpp.

"LV" informācija

Foto: Uldis Pāže,

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!