• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā apkopojama un paziņojama informācija par valsts civildienesta ierēdņu amatu personāla kvotu izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1995., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts civildienesta pārvaldes instrukcija Nr. 11

Par kārtību, kādā tiek dots ierēdņa kandidāta solījums, un ar to saistīto pienākumu parakstīt ierēdņa kandidāta apliecinājumu

Vēl šajā numurā

07.01.1995., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts civildienesta pārvalde

Veids: instrukcija

Numurs: 8

Pieņemts: 30.12.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts reformu ministrijas Valsts civildienesta pārvaldes instrukcija nr.8

1994.gada 30.decembrī

Par kārtību, kādā apkopojama un paziņojama informācija par valsts civildienesta ierēdņu amatu personāla kvotu izmantošanu

Izdota saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu" un Ministru kabineta noteikumiem
"Par kārtību, kādā ārvalstnieki un bezvalstnieki saņem atļaujas pretendēt uz valsts civildienesta ierēdņu amatiem"

 

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā valsts civiliestādes (turpmāk tekstā — civiliestādes) apkopo un paziņo Valsts civildienesta pārvaldei (turpmāk tekstā — VCP) ziņas par ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuri saņēmuši atļaujas pretendēt uz valsts civildienesta ierēdņu amatiem (turpmāk tekstā — atļaujas saņēmušie pretendenti).

2. Ministriju pārraudzības civiliestāžu personāla daļas ne retāk kā reizi gada ceturksnī attiecīgās ministrijas personāla nodaļas noteiktos termiņos apkopo un nosūta tai informāciju par valsts reformu ministra noteikto kvotu ietvaros atļaujas saņēmušajiem pretendentiem.

Apkopojumā saskaņā ar šīs instrukcijas pielikumu nr.1 jānorāda šādas ziņas:

2.1. civiliestādes nosaukums,

2.2. atļaujas saņēmušo pretendentu vārds un uzvārds,

2.3. atļaujas saņēmušo pretendentu valsts civildienesta ierēdņu amata nosaukums pēc atestācijas,

2.4. valsts civildienesta ierēdņu amatā iecelšanas laiks.

3. Katrā ministrijā vedams reģistrs par atļaujas saņēmušajiem pretendentiem ministrijā un tās padotības iestādēs, tajā atspoguļojot šīs instrukcijas 2. punkta 2.daļā minētās ziņas saskaņā ar šīs instrukcijas pielikumu nr.1.

4. Ministriju personāla nodaļas ne retāk kā reizi gada ceturksnī apkopo informāciju par valsts reformu ministra noteikto kvotu ietvaros atļaujas saņēmušajiem pretendentiem ministrijā un tās pakļautības un pārraudzības civiliestādēs, ne vēlāk kā katra gada 15.janvārī, 15.aprīlī, 15. jūlijā un 15.oktobrī nosūtot to VCP.

Apkopojumā saskaņā ar šīs instrukcijas ielikumu nr.2 jānorāda vienīgi atļaujas saņēmušo pretendentu skaits atsevišķi ministrijā un katrā no ministrijas pakļautības un pārraudzības iestādēm.

Piezīme. Šajā punktā minētais apkopojums par visu 1994.gadu jānosūta VCP ne vēlāk kā 1995.gada 31.janvārī.

5. Ministriju personāla nodaļas reizi gadā ne vēlāk kā 15.decembrī iesniedz VCP priekšlikumus par nākošā gada kvotu noteikšanu atļauju saņemšanai pretendēt uz valsts civildienesta ierēdņu amatiem ārvalstniekiem un bezvalstniekiem ministrijās un tās pakļautības un pārraudzības valsts civiliestādēs.

VCP apkopo ministriju priekšlikumus un iesniedz tos valsts reformu ministram.

Piezīme. Šajā punktā minētie priekšlikumi attiecībā uz 1995.gadu jāiesniedz VCP ne vēlāk kā 1995.gada 31.janvārī.

6. Ministriju personāla nodaļas ir atbildīgas par to, lai ministrijās un to pakļautības un pārraudzības iestādēs tiktu ievērotas valsts reformu ministra saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Par kārtību, kādā ārvalstnieki un bezvalstnieki saņem atļaujas pretendēt uz valsts civildienesta ierēdņu amatiem" noteiktās kvotas, kā arī šīs instrukcijas prasības.

Kontroli pār šo uzraudzību veic VCP, un tās pilnvarotiem pārstāvjiem jebkurā laikā ir tiesības iepazīties ar šīs instrukcijas 3.punktā minēto reģistru.

Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Indulis Tupesis

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!