• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2022. gada 31. augusta saistošie noteikumi Nr. 33 "Kārtība, kādā tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Madonas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2022., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/op/2022/180.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 39/2022

Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 10/2022 "Par pašvaldības pabalstu daudzbērnu ģimenēm Mārupes novadā"

Vēl šajā numurā

16.09.2022., Nr. 180

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 31.08.2022.

OP numurs: 2022/180.31

2022/180.31
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 33

Madonā 2022. gada 31. augustā

Kārtība, kādā tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Madonas novadā

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
31.08.2022. lēmumu Nr. 554 (prot. Nr. 19, 24. p.)

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija
noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu
noteikumi" 17. punktu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Madonas novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība):

1.1. nodrošina transportu izglītojamo nokļūšanai Pašvaldības dibinātā Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošā izglītības iestādē, tajā skaitā interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādē (turpmāk – Pašvaldības izglītības iestāde) vai Pašvaldības izglītības iestādes izglītības programmu īstenošanas vietā un atpakaļ dzīvesvietā;

1.2. kompensē izglītojamajiem braukšanas izdevumus, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz Pašvaldības izglītības iestādei vai Pašvaldības izglītības iestādes izglītības programmu īstenošanas vietai un atpakaļ.

2. Transports tiek nodrošināts un braukšanas izdevumi tiek kompensēti:

2.1. pamata un vidējās izglītības pakāpes izglītojamajiem – Ministru kabineta noteikumos noteiktā mācību gada ietvaros;

2.2. pirmsskolas izglītības pakāpes izglītojamajiem – visu gadu, izņemot periodu, kad izglītības iestādē ir pārtraukts pedagoģiskais process;

2.3. profesionālās ievirzes izglītības iestādes izglītojamajiem – Ministru kabineta noteikumos noteiktā mācību gada vispārizglītojošām skolām ietvaros.

3. Pašvaldības nesedz izglītojamajam braukšanas izdevumus:

3.1. ja izglītojamais apmeklē citā pašvaldībā esošu izglītības iestādi, tajā skaitā profesionālās ievirzes izglītības iestādi, kas īsteno tādas pašas vai līdzīgas izglītības programmas, kas ir pieejamas pašvaldības esošajās izglītības iestādēs vai profesionālās ievirzes izglītības iestādēs;

3.2. par dienām, kad izglītojamais neapmeklē Pašvaldības izglītības iestādi.

4. Izglītojamo pārvadājumus veic:

4.1. sabiedriskie transportlīdzekļi, kas pārvadā pasažierus reģionālajos starppilsētu un vietējas nozīmes maršrutos;

4.2. Pašvaldības transportlīdzekļi, kas veic izglītojamo pārvadājumus uz izglītības iestādi un atpakaļ vietās, kur nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu.

5. Izglītojamā, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu, pavadošajām personām (pavadoņiem) ir tiesības izmantot Pašvaldības organizētos izglītojamo pārvadājumu transportu.

6. Izglītojamo pārvadājumu maršrutus izstrādā Pašvaldības pagastu un apvienību pārvaldes vadītāji sadarbībā ar Pašvaldības izglītības iestādes administrāciju, ņemot vērā informāciju par izglītojamo deklarētajām un faktiskajām dzīvesvietām. Cita novada teritorijā pašvaldības nodrošināti pārvadājumi var tikt veikti, ja izglītojamais apmeklē Pašvaldības izglītības iestādi un pārvadājumu iespējams nodrošināt esošā maršruta ietvaros, pagarinot maršrutu citas pašvaldības teritorijā ne vairāk kā par 15 km vienā virzienā. Maršrutu sarakstus, kuros izglītojamo pārvadājumi tiek nodrošināti ar Pašvaldības transportu, un to kursēšanas laikus apstiprina apvienības vai pagasta pārvaldes vadītājs.

7. Pašvaldība kompensē braukšanas izdevumus sabiedriskajā transportā vai nodrošina ar izglītojamā nokļūšanu izglītības iestādē saistīto izdevumu kompensēšanu:

7.1. izglītojamajiem, kuri mācās Pašvaldības izglītības iestādē (pirmsskolas izglītības pakāpē – arī pirmsskolēna no piecu gadu vecuma pavadošajām personām), izņemot gadījumus, ja izglītojamā dzīvesvieta atrodas Pašvaldības organizēto pārvadājumu maršrutu zonā;

7.2. ja izglītojamais piedalās starpnovadu, reģionālajās un valsts olimpiādēs, konkursos un netiek nodrošināts Pašvaldības transports;

7.3. ja izglītojamo pārvadājumus veic pats pilngadīgais izglītojamais vai vecāki vai likumiskie pārstāvji (turpmāk – vecāks):

7.3.1. vietās, kur nav pieejams sabiedriskais vai Pašvaldības organizētais transports izglītojamo pārvadājumiem;

7.3.2. attālums līdz tuvākajai Pašvaldības izglītības iestādei, sabiedriskā transporta vai Pašvaldības organizētā pārvadājuma pieturai pa ceļu veicamā attālumā pārsniedz trīs kilometrus;

7.3.3. sabiedriskais transports kursē mācību procesam neatbilstošos laikos;

7.3.4. ja Pašvaldības izglītības iestādēs nav iespējams nodrošināt izglītojamajam ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu ieteikto izglītības programmu vai izglītības iestāde, kas īsteno ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu ieteikto izglītības programmu, atrodas izglītojamā dzīvesvietai tuvāk nekā Pašvaldības izglītības iestāde ar analogu izglītības programmu.

8. Pašvaldības izpilddirektors izdod rīkojumu par izglītojamā braukšanas izdevumu no dzīvesvietas līdz Pašvaldības izglītības iestādei un atpakaļ kompensēšanu šo saistošo noteikumu 7. punktā neminētajos gadījumos, ja saņemts pamatots vecāka iesniegums.

II. Braukšanas izdevumu kompensāciju apjoms

9. Pašvaldība sava budžeta ietvaros sedz sabiedriskā transporta izmaksas 100 % apmērā saskaņā ar pilngadīga izglītojamā vai izglītojamā vecāka iesniegumu (1. pielikums), apmaksājot ar braukšanas biļešu iegādi saistītos izdevumus.

10. Pašvaldība kompensē ar izglītojamo nogādi Pašvaldības izglītības iestādē saistītos autotransporta izdevumus saskaņā ar pilngadīga izglītojamā vai izglītojamā vecāka iesniegumu (2. pielikums) šo noteikumu 7.3. apakšpunktā minētajos gadījumos šādā apmērā:

10.1. vienu reizi mēnesī par iepriekšējo periodu pēc formulas

K = (2c * 0,12) * d

kurā, K – kompensācijas apmērs;

c – pa ceļu veicamais attālums kilometros līdz tuvākajai Pašvaldības izglītības iestādei vai sabiedriskā transporta pieturai, vai izglītības iestādei šo noteikumu 7.3. apakšpunktā minētajā gadījumā;

d – faktiskais Pašvaldības izglītības iestādi apmeklēto dienu skaits izglītojamajam iepriekšējā mēnesī vai braucienu skaits, ja izglītojamais izmanto izglītības iestādes dienesta viesnīcas vai internāta pakalpojumu;

0,12 – Pašvaldības noteiktais tarifs EUR/km transporta pakalpojumu sniegšanai.

11. Braukšanas izdevumu apmēru aprēķina par katru izglītojamo transportlīdzeklī.

12. Transporta izdevumi vienā mācību dienā tiek kompensēti maršrutam no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ uz dzīvesvietu. Transporta izdevumi par atkārtotu maršrutu tajā pašā dienā netiek kompensēti. Ja izglītojamais dzīvo internātā vai dienesta viesnīcā, transporta izdevumi tiek kompensēti par vienu braucienu nedēļā turp atpakaļ.

III. Transporta izdevumu kompensācijas pieprasīšanas un saņemšanas kārtība

13. Uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā iestājoties Pašvaldības izglītības iestādē, pilngadīgs izglītojamais vai vecāks Pašvaldībā iesniedz aizpildītu iesnieguma veidlapu par nepieciešamā kompensācijas veida saņemšanu:

13.1. sabiedriskā transporta biļešu kompensācijai (1. pielikums);

13.2. personīgā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai (2. pielikums).

14. Braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtība, izmantojot starppilsētu un reģionālās nozīmes maršrutu sabiedrisko transportu:

14.1. pilngadīgais izglītojamais vai vecāki iesniedz braukšanas biļetes par izglītojamā izmantoto sabiedrisko transportu iepriekšējā mēnesī līdz nākamā mēneša 15. datumam:

14.1.1. par Pašvaldībā deklarētajiem izglītojamajiem – Pašvaldības pagasta vai apvienības, kurā deklarēta vai atrodas izglītojamā faktiskā dzīvesvieta, pārvaldes vadītājam;

14.1.2. par citā pašvaldībā deklarētajiem izglītojamajiem, kas mācās Pašvaldības izglītības iestādē – tajā pagasta pārvaldē vai apvienībā, kuras teritorijā atrodas izglītības iestāde.

14.2. braukšanas biļetes (nebojātas, bez piezīmēm, labojumiem un svītrojumiem, kā arī skaidri salasāmu datumu un cenu) hronoloģiskā secībā pielīmē uz lapas, uz kuras norāda izglītojamā vārdu, uzvārdu, Pašvaldības izglītības iestādi, maršrutu un biļešu izdevumu kopsummu cipariem un vārdiem;

14.3. Pašvaldība kompensāciju par braukšanas izdevumiem pārskaita vienu reizi mēnesī 10 darba dienu laikā no iesnieguma un tā pamatojuma dokumentu saņemšanas par iepriekšējo mēnesi uz iesniegumā norādīto norēķinu kontu.

15. Braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtība, ja izglītojamo pārvadājumus veic pats pilngadīgais izglītojamais vai vecāks:

15.1. pilngadīgs izglītojamais vai vecāks iesniedz Pašvaldības pagasta vai apvienības, kurā deklarēta izglītojamā dzīvesvieta, pārvaldes vadītājam iesniegumu (2. pielikums) par iepriekšējo mēnesi līdz nākamā mēneša 15. datumam.

15.2. Pašvaldība kompensāciju pārskaita vienu reizi mēnesī 10 darba dienu laikā no iesnieguma un tā pamatojuma dokumentu saņemšanas par iepriekšējo mēnesi uz iesniegumā norādīto norēķinu kontu.

16. Pašvaldība braukšanas izdevumus kompensē sākot ar mēnesi, kurās saņemts pilngadīgā izglītojamā vai vecāka iesniegums par braukšanas izdevumu kompensēšanu.

17. Braukšanas izdevumu kompensācija tiek pārskaitīta uz pilngadīga izglītojamā vai vecāka iesniegumā norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

IV. Lēmumu pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtība

18. Pagasta vai apvienības pārvaldes vadītājs pilngadīgā izglītojamā vai vecāka iesniegumu par braukšanas izdevumu segšanu un tam pievienotos pamatojuma dokumentus izskata 10 darba dienu laikā un izdod rīkojumu par braukšanas izdevumu kompensēšanu, izņemot šo noteikumu 8. punktā minētajos gadījumos.

19. Ja, izskatot pilngadīga izglītojamā vai vecāka iesniegumu par braukšanas izdevumu segšanu un tam pievienotos pamatojuma dokumentus, tiek konstatēts, ka braukšanas izdevumu kompensēšana nav pamatota, pagasta vai apvienības pārvaldes vadītājs sadarbībā ar Pašvaldības iestādes "Madonas novada Centrālā administrācija" Juridisko un personāla nodaļu sagatavo administratīvo aktu par atteikumu kompensēt braukšanas izdevumus, un paziņo to iesnieguma iesniedzējam Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā.

20. Pagasta vai apvienības pārvaldes vadītāja lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

21. Pašvaldības izpilddirektora šo saistošo noteikumu 8. punktā noteiktajā gadījumā pieņemto lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

V. Noslēguma jautājums

22. Atzīt par spēku zaudējušiem:

22.1. ar Lubānas novada domes 2019. gada 28. novembra lēmumu (protokols Nr. 12, 4. §) apstiprinātos saistošos noteikumus Nr. 15 "Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Lubānas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā";

22.2. ar Madonas novada pašvaldības 2018. gada 27. septembra lēmumu Nr. 410 (prot. Nr. 18, 34. p.) apstiprinātos saistošos noteikumus Nr. 18 "Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā".

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Pielikums Nr. 1
Madonas novada pašvaldības domes
31.08.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 33

 

Madonas novada pašvaldības

   
 

(pagasts vai apvienības pārvalde)

   
 

(pilngadīga izglītojamā vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds)

   
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis, elektroniskā pasta adrese)

IESNIEGUMS

Lūdzu apmaksāt braukšanas izdevumus, kas saistīti ar

  personas kods            

-

         

(vārds, uzvārds ģenitīvā)

     
nokļūšanu   un atpakaļ no tās
 

(izglītības iestādes nosaukums akuzatīvā/olimpiādes, konkursa norises vieta lokatīvā)

 
dzīvesvietā  
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

saskaņā ar iesniegtajām braukšanas biļetēm par kopējo summu   EUR
 

(norādīt summu ar vārdiem)

visu   mācību gadu (saskaņā ar MK noteikto mācību gada sākuma un beigu laiku)
  (mācību gads)  
  mēnesī, jo  
 

(mēnesis)

   
nav pieejams pašvaldības organizētais transports izglītojamo pārvadājumiem;

pašvaldības izglītības iestādēs nav iespējams nodrošināt izglītojamajam ar Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu ieteikto izglītības programmu vai izglītības iestāde, kas īsteno ar Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu ieteikto izglītības programmu, atrodas izglītojamā dzīvesvietai tuvāk nekā pašvaldības izglītības iestāde ar analogu izglītības programmu;

izglītojamais piedalās starpnovadu, reģionālajās un valsts olimpiādēs, konkursos un netiek nodrošināts pašvaldības transports.

Sabiedriskā transporta maršruts:  
   
Braukšanas izdevumu saņēmējs:              

-

         
   

(vārds, uzvārds, personas kods)

     
Braukšanas izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz norēķina kontu kredītiestādē
 

(kredītiestādes nosaukums, norēķinu konta Nr.)

Pielikumā:

izmantotās sabiedriskā transporta biļetes hronoloģiskā secībā;

izziņa par izglītības iestādes apmeklējumu __________________ mēnesī (izziņu par izglītības iestādes apmeklējumu var nepievienot, ja izglītības iestāde katru mēnesi pagasta vai apvienības pārvaldē iesniedz vienu izziņu par visu pagastā vai pagastu apvienībā deklarēto izglītojamo, kas izmanto sabiedrisko transportu, apmeklējumu).

Apliecinu, ka dzīvoju (mans dēls/meita dzīvo) pašvaldības izglītības iestādes dienesta viesnīcā.

Apliecinu, ka esmu iepazinies/-usies ar Madonas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Kārtība, kādā tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Madonas novadā" un informēts/-a, ka pašvaldība atmaksā tikai transporta biļetes, kas atbilst iesnieguma veidlapā norādītajam maršrutam un ir iesniegtas noteiktajā kārtībā.

Esmu informēts/-a, ka braukšanas izdevumu kompensēšana tiks uzsākta tikai sākot ar mēnesi, kurās saņemts šis iesniegums. Braukšanas izdevumus pamatojošie dokumenti par periodu pirms mēneša, kurā iesniegts iesniegums, netiks ņemti vērā.

Esmu informēts/-a, ka iesniegumā norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Madonas novada pašvaldība, adrese Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV-4801, e-pasts: datuaizsardziba@madona.lv, tālrunis: 64860093.

Personas datu apstrādes mērķis ir normatīvajos aktos noteiktais pašvaldības pienākums nodrošināt transportu izglītojamo nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei ir pārzinim normatīvajos aktos noteikto pienākumu izpilde.

Personas datus apstrādās atbilstoši normatīvo aktu prasībām fizisko personu datu aizsardzības jomā. Pārzinis personas datus apstrādās līdz iesniegumā minēto darbību pilnīgai izpildei. Personas dati tiks glabāti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem dokumentu glabāšanas termiņiem.

Esmu informēts/-a, ka man ir tiesības piekļūt saviem un/vai bērna personas datiem, labot tos, ja tie ir neprecīzi, normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos lūgt personas datu apstrādes ierobežošanu, iebilst pret personas datu apstrādi, pretlikumīgas personas datu apstrādāšanas gadījumā vērsties ar sūdzību Datu valsts inspekcijā.

___.___._______.

 

(datums)

 
     
   

(paraksts un tā atšifrējums)

 

Pielikums Nr. 2
Madonas novada pašvaldības domes
31.08.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 33

 

Madonas novada pašvaldības

   
 

(pagasts vai apvienības pārvalde)

   
 

(pilngadīga izglītojamā vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds)

   
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis, elektroniskā pasta adrese)

IESNIEGUMS

Lūdzu apmaksāt braukšanas izdevumus, kas saistīti ar

  personas kods            

-

         

(vārds, uzvārds ģenitīvā)

     
nokļūšanu   un atpakaļ no tās
 

(izglītības iestādes nosaukums akuzatīvā/olimpiādes, konkursa norises vieta lokatīvā)

 
dzīvesvietā  
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

visu   mācību gadu (saskaņā ar MK noteikto mācību gada sākuma un beigu laiku)
 

(mācību gads)

 
tikai   mēnesī, jo  
 

(mēnesis)

   

nav pieejams sabiedriskais vai pašvaldības organizētais transports izglītojamo pārvadājumiem;

attālums līdz tuvākajai pašvaldības izglītības iestādei, sabiedriskā transporta vai pašvaldības organizētā pārvadājuma pieturai pa ceļu veicamā attālumā pārsniedz trīs kilometrus;

sabiedriskais transports kursē mācību procesam neatbilstošos laikos;

pašvaldības izglītības iestādēs nav iespējams nodrošināt izglītojamajam ar Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu ieteikto izglītības programmu vai izglītības iestāde, kas īsteno ar Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu ieteikto izglītības programmu, atrodas izglītojamā dzīvesvietai tuvāk nekā pašvaldības izglītības iestāde ar analogu izglītības programmu.

Attālums no deklarētās dzīvesvietas līdz (atzīmēt atbilstošo)

tuvākajai pašvaldības izglītības iestādei,

sabiedriskā transporta vai pašvaldības organizētā pārvadājuma pieturai

ir   km.                    
Braukšanas izdevumu saņēmējs:              

-

         
   

(vārds, uzvārds, personas kods)

Braukšanas izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz norēķina kontu kredītiestādē
 

(kredītiestādes nosaukums, norēķinu konta Nr.)

Pielikumā:

izziņa par izglītības iestādes apmeklējumu __________________ mēnesī (izziņu par izglītības iestādes apmeklējumu var nepievienot, ja izglītības iestāde katru mēnesi pagasta vai apvienības pārvaldē iesniedz vienu izziņu par visu pagastā vai pagastu apvienībā deklarēto izglītojamo apmeklējumu);

pagasta vai apvienības pārvaldes izziņa par attālumu kilometros no deklarētās dzīvesvietas līdz tuvākajai pašvaldības izglītības iestādei, sabiedriskā transporta vai pašvaldības organizētā pārvadājuma pieturai.

Apliecinu, ka dzīvoju (mans dēls/meita dzīvo) pašvaldības izglītības iestādes dienesta viesnīcā.

Apliecinu, ka esmu iepazinies/-usies ar Madonas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Kārtība, kādā tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Madonas novadā" un informēts/-a, ka pašvaldība atmaksā braukšanas izdevumus, ja pagasta vai apvienības pārvalde izsniegusi izziņu par attālumu kilometros no deklarētās dzīvesvietas līdz tuvākajai pašvaldības izglītības iestādei, sabiedriskā transporta vai pašvaldības organizētā pārvadājuma pieturai.

Esmu informēts/-a, ka braukšanas izdevumu kompensēšana tiks uzsākta tikai sākot ar mēnesi, kurās saņemts šis iesniegums. Braukšanas izdevumus pamatojošie dokumenti par periodu pirms mēneša, kurā iesniegts iesniegums, netiks ņemti vērā.

Piekrītu iesniegumā norādīto personas datu apstrādei.

Esmu informēts/-a, ka iesniegumā norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Madonas novada pašvaldība, adrese Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV-4801, e-pasts: datuaizsardziba@madona.lv, tālrunis: 64860093.

Personas datu apstrādes mērķis ir normatīvajos aktos noteiktais pašvaldības pienākums nodrošināt transportu izglītojamo nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu. Tiesiskais pamats personas datu apstrādei ir pārzinim normatīvajos aktos noteikto pienākumu izpilde.

Personas datus apstrādās atbilstoši normatīvo aktu prasībām fizisko personu datu aizsardzības jomā. Pārzinis personas datus apstrādās līdz iesniegumā minēto darbību pilnīgai izpildei. Personas dati tiks glabāti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem dokumentu glabāšanas termiņiem.

Esmu informēts/-a, ka man ir tiesības piekļūt saviem un/vai bērna personas datiem, labot tos, ja tie ir neprecīzi, normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos lūgt personas datu apstrādes ierobežošanu, iebilst pret personas datu apstrādi, pretlikumīgas personas datu apstrādāšanas gadījumā vērsties ar sūdzību Datu valsts inspekcijā.

___.___._______.

 

(datums)

 
     
   

(paraksts un tā atšifrējums)

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 31.08.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 33 "Kārtība, kādā tiek segti braukšanas izdevumi izglītojamajiem Madonas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē bijušo novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saskaņā ar Ministru kabineta 22.06.2021. noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" 12. nu 13. punktu ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošiem vispārējās pamatizglītības iestādes izglītojamiem ir tiesības saņemt kompensāciju – 1.–9. klases izglītojamajiem 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, bet klātienes 10.–12. klases izglītojamajiem izglītojamiem – 50 % apmērā. Šajos noteikumos noteikts, ka izglītojamie sabiedriskajā transportā biļeti iegādājas par pilnu maksu, un braukšanas izdevumus viņiem pašvaldības noteiktajā kārtībā sedz no attiecīgās pašvaldības budžeta.

2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem noteikta finansiāla palīdzība ģimenēm ar bērniem, kuri iegūst izglītību Madonas novada pašvaldības vispārējās un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs. Papildus Ministru kabineta noteikumos noteiktajiem atvieglojumiem, braukšanas izdevumu kompensācijas 10.–12. klašu izglītojamajiem ir palielinātas līdz 100 % apmēram, kā arī kompensēti tiek braukšanas maksas izdevumi uz profesionālās ievirzes izglītības iestādēm.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Madonas novada pašvaldībā tiek nodrošināti izglītojamo pārvadājumi, kā arī gadījumus, kad izglītojamajiem ir tiesības saņemt braukšanas maksas izdevumu kompensāciju, un kārtību, kādā Madonas novada pašvaldība nodrošina šīs kompensācijas saņemšanu.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Lēmumam ir tieša ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Papildu administratīvās procedūras nerada.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas. 

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!