• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Latvijas Banka
Latvijas Banka publicē noteikumus un normatīvos norādījumus par kredītiestāžu darbību regulējošajām prasībām, kredītiestāžu darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un komercsabiedrību pārskatu sagatavošanas un iesniegšanas kārtību.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2022. gada 12. septembra noteikumi Nr. 213 "Statistisko datu par ārējiem aktīviem un pasīviem (1-MB) sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2022., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/op/2022/178.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteikumi Nr. 214

Statistisko datu par transporta un starpniecības pakalpojumiem (3-MB) sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

14.09.2022., Nr. 178

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: noteikumi

Numurs: 213

Pieņemts: 12.09.2022.

OP numurs: 2022/178.5

2022/178.5
RĪKI

Latvijas Bankas noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Latvijas Bankas noteikumi Nr. 213

Rīgā 2022. gada 12. septembrī

Statistisko datu par ārējiem aktīviem un pasīviem (1-MB) sagatavošanas un iesniegšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Latvijas Bankas likuma
63. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. prasības un kārtību, saskaņā ar kuru Latvijā reģistrētas komercsabiedrības un ārvalstīs reģistrētu komercsabiedrību filiāles Latvijā, kurām ir ārējie aktīvi un pasīvi (tālāk tekstā – statistisko datu sniedzējs), sagatavo un iesniedz Latvijas Bankai statistiskos datus par ārējiem aktīviem un pasīviem (tālāk tekstā – statistiskie dati);

1.2. statistisko datu iesniegšanas termiņus;

1.3. statistisko datu glabāšanas ilgumu.

2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. ārējie aktīvi un pasīvi – tiešās investīcijas un citi ārējie aktīvi un pasīvi, kā arī par tiešajām investīcijām un citiem ārējiem aktīviem un pasīviem aprēķinātie procenti un dividendes;

2.2. ārvalsts – valsts, kas nav Latvija;

2.3. ārvalstu māsas uzņēmums – nerezidents, kas ietilpst vienā tiešo investīciju grupā ar statistisko datu sniedzēju un kas nav statistisko datu sniedzēja tiešais investors vai tiešo investīciju uzņēmums;

2.4. nerezidenti – visas institucionālās vienības, kas reģistrētas ārvalstīs, un fiziskās personas, kuru mājsaimniecības atrodas ārpus Latvijas vai kuras ieradušās Latvijā uz laiku, kas īsāks par vienu gadu (izņēmums – studenti), kā arī ārvalstu diplomātiskās, konsulārās, starptautisko organizāciju un citas pārstāvniecības Latvijā;

2.5. rezidenti – visas institucionālās vienības, t.sk. ārvalstu, kas reģistrētas un darbojas Latvijā, un fiziskās personas, kuru mājsaimniecības atrodas Latvijā un kuras neizbrauc ārpus Latvijas uz laiku, kas pārsniedz vienu gadu (izņēmums – studenti), kā arī Latvijas diplomātiskās, konsulārās un citas pārstāvniecības ārvalstīs;

2.6. tiešais investors – nerezidents, kurš tiešā vai netiešā veidā (izmantojot meitas sabiedrības vai asociētos uzņēmumus) ieguvis līdzdalību, kas aptver 10% un vairāk no statistisko datu sniedzēja pamatkapitāla, kā arī nerezidents, kura reģistrētā filiāle Latvijā ir statistisko datu sniedzējs;

2.7. tiešās investīcijas – statistisko datu sniedzēja ārējie aktīvi un pasīvi ar tiešo investoru, tiešo investīciju uzņēmumu vai ārvalstu māsas uzņēmumu;

2.8. tiešo investīciju uzņēmums – nerezidents, kurā statistisko datu sniedzējam tiešā vai netiešā veidā (izmantojot meitas sabiedrības vai asociētos uzņēmumus) iegūta līdzdalība, kas aptver 10% un vairāk no pamatkapitāla, kā arī statistisko datu sniedzēja filiāle ārvalstīs.

3. Statistiskie dati nepieciešami Latvijas Bankas uzdevumu veikšanai, t.sk. lai sagatavotu maksājumu bilances, starptautisko investīciju bilances, tiešo investīciju un ārējā parāda statistiku atbilstoši starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības, t.sk. Eiropas Centrālās bankas, tiesību aktu prasībām.

4. Statistiskos datus Latvijas Banka var nodot Latvijas Bankas likuma 71. panta otrajā un trešajā daļā minētajām iestādēm, ievērojot minētajā likumā noteiktās prasības.

5. Statistiskos datus Latvijas Banka glabā pastāvīgi.

6. Šie noteikumi neattiecas uz statistisko datu sniedzēju, kuram ir pienākums statistiskos datus sagatavot un iesniegt Latvijas Bankai saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē statistisko datu par finansiālo stāvokli (1-FP) sagatavošanas un iesniegšanas prasības un kārtību.

II. Statistisko datu sagatavošanas un iesniegšanas vispārējās prasības un kārtība un iesniegšanas termiņi

7. Statistiskos datus statistisko datu sniedzējs sagatavo atbilstoši šo noteikumu pielikumam "Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskats (1-MB)" (tālāk tekstā – pārskats) par katru pārskata ceturksni un iesniedz Latvijas Bankai līdz tā kalendārā mēneša 25. datumam, kurš seko pēc attiecīgā pārskata ceturkšņa beigām.

8. Statistiskos datus Latvijas Bankai iesniedz elektroniskā veidā saskaņā ar Latvijas Bankas noteikumiem, kuri regulē elektronisko informācijas apmaiņu ar Latvijas Banku, izmantojot nebanku statistikas sistēmu, vai papīra dokumenta veidā.

9. Iesniedzot statistiskos datus, ievēro šādus vispārējos principus:

9.1. summas uzrāda atbilstoši statistisko datu sniedzēja bilancē un peļņas vai zaudējumu aprēķinā norādītajai vērtībai veselos euro, bet īpatsvaru – veselos procentos;

9.2. valsts kodu uzrāda saskaņā ar starptautisko standartu ISO 3166 "Valstu un to teritoriālā iedalījuma vienību nosaukumu kodi". Starptautiskās organizācijas kodu uzrāda saskaņā ar Latvijas Bankas uzturēto sarakstu "Starptautisko organizāciju kodi un sektori".

III. Pārskata sagatavošanas prasības un kārtība

10. Kā ilgtermiņa aktīvus un saistības pārskatā uzrāda tos aktīvus un saistības, kuru sākotnējais termiņš ir ilgāks par 1 gadu, bet kā īstermiņa aktīvus un saistības – tos aktīvus un saistības, kuru sākotnējais termiņš ir līdz 1 gadam (ieskaitot).

11. Kā citus nerezidentus pārskatā uzrāda tos nerezidentus, kuri nav statistisko datu sniedzēja tiešie investori, ārvalstu māsas uzņēmumi un tiešo investīciju uzņēmumi.

12. Statistisko datu sniedzēja ieguldījuma tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā vērtību pārskatā norāda atbilstoši tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitāla vērtībai, ņemot vērā attiecīgā ieguldījuma īpatsvaru tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā.

13. Pārskata 1.1. sadaļas "Pašu kapitāls" pozīcijā "Pamatkapitāls" uzrāda informāciju par katru investoru atsevišķi.

14. Pārskata 1.1. sadaļas "Pašu kapitāls" pozīcijās "Rezerves", "Iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa" un "Pārskata gada nesadalītā peļņa (no gada sākuma)" uzrāda konsolidēto vērtību, ja statistisko datu sniedzējs sagatavo konsolidētos pārskatus katru pārskata ceturksni.

15. Ja statistisko datu sniedzējam statistisko datu sagatavošanas laikā nav pieejama informācija par faktisko pārskata gada nesadalīto peļņu, pārskata 1.1. sadaļas "Pašu kapitāls" pozīcijā "Pārskata gada nesadalītā peļņa (no gada sākuma)" uzrāda operatīvos datus.

16. Pārskata 4.1. sadaļā "Informācija par tiešo investīciju uzņēmumu", 4.2. sadaļā "Informācija par iepriekšējā gada nesadalīto peļņu" un 4.3. sadaļas "Aktīvi" pozīcijā "Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)" uzrāda informāciju par katru tiešo investīciju uzņēmumu atsevišķi un vienādā secībā.

17. Pārskata 4.2. sadaļā "Informācija par iepriekšējā gada nesadalīto peļņu" un 4.3. sadaļas "Aktīvi" pozīcijā "Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)" uzrāda konsolidēto vērtību, ja statistisko datu sniedzējs sagatavo konsolidētos pārskatus.

18. Pārskata 7. ailē "Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti", izņemot pozīcijas "Ieguldījums tiešā investora pašu kapitālā (mazāk par 10%)", "Ieguldījums ārvalstu māsas uzņēmuma pašu kapitālā (mazāk par 10%), "Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi)", "Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – akcijās (mazāk par 10%)" un "Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – kapitāla daļās (mazāk par 10%)", uzrāda pārskata ceturksnī aprēķinātos procentus. Minētajās pozīcijās norāda tiešā investora, ārvalstu māsas uzņēmuma, tiešo investīciju uzņēmuma un cita nerezidenta pārskata ceturksnī aprēķinātās dividendes.

IV. Noslēguma jautājumi

19. Atzīt par spēku zaudējušiem Latvijas Bankas 2013. gada 11. jūlija noteikumus Nr. 110 ""Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskata (1-MB)" sagatavošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr. 152, 2017, Nr. 186, 2021, Nr. 109).

20. Statistiskajiem datiem par 2022. gada 4. ceturksni piemēro Latvijas Bankas 2013. gada 11. jūlija noteikumus Nr. 110 ""Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskata (1-MB)" sagatavošanas noteikumi". Šajā punktā minētos statistiskos datus iesniedz Latvijas Bankai līdz 2023. gada 25. janvārim.

21. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

 

Pielikums
Latvijas Bankas 2022. gada 12. septembra
noteikumiem Nr. 213

Ārējo aktīvu un pasīvu ceturkšņa pārskats (1-MB)

20_____. gada __. ceturksnis

Lūdzam norādīt finanšu gadu, ja tas nav

no 1. janvāra līdz 31. decembrim

no _____. _____. 20_____. līdz _____. _____. 20_____.

Statistisko datu sniedzēja nosaukums  
Reģistrācijas numurs  

1. INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJU

1.1. PAŠU KAPITĀLS

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3)
Darījumu radītās
pārmaiņas
Citas
pārmaiņas
A B 1 2 3 4
Pamatkapitāls 1010        
Akcijas (daļas), kas tiešā veidā pieder tiešajam investoram (vairāk par 10%) 1011        
Nerezidenta
valsts
kods
  101        
  101        
  101        
Akcijas (daļas), kas pieder ārvalstu māsas uzņēmumam (mazāk par 10%) 1012        
Nerezidenta
valsts
kods
  102        
  102        
  102        
Akcijas (daļas), kas pieder tiešo investīciju uzņēmumam (mazāk par 10%) 1013        
Nerezidenta
valsts
kods
  103        
  103        
  103        
Akcijas (daļas), kas pieder citam nerezidentam (mazāk par 10%) 1014        
Nerezidenta
valsts
kods
  104        
  104        
  104        
Akciju emisijas uzcenojums 1020   x x  
Ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerve 1030   x x  
Rezerves 1040   x x  
Iepriekšējo gadu nesadalītā peļņa 1050   x x  
Pārskata gada nesadalītā peļņa (no gada sākuma) 1060   x x  

1.2. DIVIDENDES

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Pārskata ceturksnī
A B 1
Statistisko datu sniedzēja aprēķinātās dividendes 1080  

1.3. INFORMĀCIJA NO PEĻŅAS VAI ZAUDĒJUMU APRĒĶINA
(uzrāda pārskatā par 2. ceturksni)

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā gadā
A B 1
Peļņa vai zaudējumi no ilgtermiņa ieguldījumu vērtības norakstīšanas, pārvērtēšanas, realizēšanas, valūtas kursu svārstībām, uzkrājumu veidošanas (t.sk. nodokļu nomaksai) 1090  

2. Tiešās investīcijas LATVIJĀ

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR TIEŠO INVESTORU

2.1. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Ieguldījums tiešā investora pašu kapitālā (mazāk par 10%) 2010              
Nerezidenta
valsts
kods
  201              
  201              
  201              
  201              
Tiešā investora emitētie parāda vērtspapīri 2020              
Nerezidenta
valsts
kods
  202              
  202              
  202              
  202              
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešajam investoram 2030     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  203     x        
  203     x        
  203     x        
  203     x        
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešajam investoram 2040     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  204     x        
  204     x        
  204     x        
  204     x        
Avansa maksājumi tiešajam investoram par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem 2050     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  205     x        
  205     x        
  205     x        
  205     x        
Pircēja un pasūtītāja (tiešā investora) parādi 2060     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  206     x        
  206     x        
  206     x        
  206     x        
Statistisko datu sniedzēja pamatkapitālā neiemaksātā tiešā investora daļa 2070     x x      
Nerezidenta
valsts
kods
  207     x x      
  207     x x      
  207     x x      
  207     x x      
Pārējie ar tiešo investoru saistītie aktīvi 2080     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  208     x        
  208     x        
  208     x        
  208     x        

2.2. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri tiešā investora īpašumā 2090              
Nerezidenta
valsts
kods
  209              
  209              
  209              
  209              
No tiešā investora saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 2110     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  211     x        
  211     x        
  211     x        
  211     x        
No tiešā investora saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 2120     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  212     x        
  212     x        
  212     x        
  212     x        
No pircēja (tiešā investora) saņemtie avansa maksājumi 2130     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  213     x        
  213     x        
  213     x        
  213     x        
Parādi piegādātājam un darbuzņēmējam (tiešajam investoram) 2140     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  214     x        
  214     x        
  214     x        
  214     x        
Pārējās saistības pret tiešo investoru 2150     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  215     x        
  215     x        
  215     x        
  215     x        

3. ĀRVALSTU MĀSAS UZŅĒMUMI

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR ĀRVALSTU MĀSAS UZŅĒMUMIEM

3.1. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Ieguldījums ārvalstu māsas uzņēmuma pašu kapitālā (mazāk par 10%) 3010              
Nerezidenta
valsts
kods
  301              
  301              
  301              
  301              
  301              
Ārvalstu māsas uzņēmuma emitētie parāda vērtspapīri 3020              
Nerezidenta
valsts
kods
  302              
  302              
  302              
  302              
  302              
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) ārvalstu māsas uzņēmumam 3030     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  303     x        
  303     x        
  303     x        
  303     x        
  303     x        
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) ārvalstu māsas uzņēmumam 3040     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  304     x        
  304     x        
  304     x        
  304     x        
  304     x        
Avansa maksājumi ārvalstu māsas uzņēmumam par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem 3050     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  305     x        
  305     x        
  305     x        
  305     x        
  305     x        
Pircēja un pasūtītāja (ārvalstu māsas uzņēmuma) parādi 3060     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  306     x        
  306     x        
  306     x        
  306     x        
  306     x        
Pārējie ar ārvalstu māsas uzņēmumu saistītie aktīvi 3070     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  307     x        
  307     x        
  307     x        
  307     x        
  307     x        

3.2. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri ārvalstu māsas uzņēmuma īpašumā 3080              
Nerezidenta
valsts
kods
  308              
  308              
  308              
  308              
  308              
No ārvalstu māsas uzņēmuma saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 3090     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  309     x        
  309     x        
  309     x        
  309     x        
  309     x        
No ārvalstu māsas uzņēmuma saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 3110     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  311     x        
  311     x        
  311     x        
  311     x        
  311     x        
No pircēja (ārvalstu māsas uzņēmuma) saņemtie avansa maksājumi 3120     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  312     x        
  312     x        
  312     x        
  312     x        
  312     x        
Parādi piegādātājam un darbuzņēmējam (ārvalstu māsas uzņēmumam) 3130     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  313     x        
  313     x        
  313     x        
  313     x        
  313     x        
Pārējās saistības pret ārvalstu māsas uzņēmumu 3140     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  314     x        
  314     x        
  314     x        
  314     x        
  314     x        

4. Tiešās investīcijas ĀRVALSTĪS

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR TIEŠO INVESTĪCIJU UZŅĒMUMU ĀRVALSTĪS

4.1. INFORMĀCIJA PAR TIEŠO INVESTĪCIJU UZŅĒMUMU

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Īpatsvars (%)
Biržā kotētās akcijas Biržā nekotētās akcijas Kapitāla daļas
A B 1 2 3
Statistisko datu sniedzēja tiešā veidā iegūtā līdzdalība tiešo investīciju uzņēmuma pamatkapitālā pārskata perioda beigās (vairāk par 10%)    
Nerezidenta

valsts

kods

(1) 401      
(2) 401      
(3) 401      
(4) 401      
(5) 401      

4.2. INFORMĀCIJA PAR IEPRIEKŠĒJĀ GADA NESADALĪTO PEĻŅU

Tiešo investīciju uzņēmuma iepriekšējā gada nesadalītā peļņa vai zaudējumi (–) Rindas kods Norāda, sagatavojot pārskatu par
2. ceturksni
A B 1
Nerezidenta

valsts

kods

(1) 402  
(2) 402  
(3) 402  
(4) 402  
(5) 402  

4.3. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Ieguldījums tiešo investīciju uzņēmuma pašu kapitālā (ja negatīvs, norādīt ar "–" zīmi) 4030              
Nerezidenta
valsts
kods
(1) 403              
(2) 403              
(3) 403              
(4) 403              
(5) 403              
Tiešo investīciju uzņēmuma emitētie parāda vērtspapīri 4040              
Nerezidenta
valsts
kods
  404              
  404              
  404              
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešo investīciju uzņēmumam 4050     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  405     x        
  405     x        
  405     x        
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) tiešo investīciju uzņēmumam 4060     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  406     x        
  406     x        
  406     x        

(4.3. AKTĪVI; turpinājums)

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Avansa maksājumi tiešo investīciju uzņēmumam par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem 4070     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  407     x        
  407     x        
  407     x        
Pircēja un pasūtītāja (tiešo investīciju uzņēmuma) parādi 4080     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  408     x        
  408     x        
  408     x        
Pārējie ar tiešo investīciju uzņēmumu saistītie aktīvi 4090     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  409     x        
  409     x        
  409     x        

4.4. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri tiešo investīciju uzņēmuma īpašumā 4110              
Nerezidenta
valsts
kods
  411              
  411              
  411              
No tiešo investīciju uzņēmuma saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 4120     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  412     x        
  412     x        
  412     x        
No tiešo investīciju uzņēmuma saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 4130     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  413     x        
  413     x        
  413     x        
No pircēja (tiešo investīciju uzņēmuma) saņemtie avansa maksājumi 4140     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  414     x        
  414     x        
  414     x        
Parādi piegādātājam un darbuzņēmējam (tiešo investīciju uzņēmumam) 4150     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  415     x        
  415     x        
  415     x        
Pārējās saistības pret tiešo investīciju uzņēmumu 4160     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  416     x        
  416     x        
  416     x        

5. CITI ĀRĒJIE AKTĪVI UN SAISTĪBAS

INFORMĀCIJA PAR STATISTISKO DATU SNIEDZĒJA ĀRĒJIEM AKTĪVIEM UN SAISTĪBĀM AR CITIEM NEREZIDENTIEM

5.1. AKTĪVI

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3++4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – akcijās (mazāk par 10%) 5010              
Nerezidenta
valsts
kods
  501              
  501              
  501              
Ieguldījumi citu nerezidentu uzņēmumu pašu kapitālā – kapitāla daļās (mazāk par 10%) 5020              
Nerezidenta
valsts
kods
  502              
  502              
  502              
Citu nerezidentu emitētie parāda vērtspapīri 5030              
Nerezidenta
valsts
kods
  503              
  503              
  503              
Ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) citiem nerezidentiem 5040     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  504     x        
  504     x        
  504     x        
Īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizdevumi (t.sk. finanšu līzings) citiem nerezidentiem 5050     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  505     x        
  505     x        
  505     x        
Avansa maksājumi citiem nerezidentiem par precēm, t.sk. par pamatlīdzekļiem un pakalpojumiem 5060     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  506     x        
  506     x        
  506     x        
Pircēju un pasūtītāju (citu nerezidentu) parādi 5070     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  507     x        
  507     x        
  507     x        
Norēķinu kontu atlikumi ārvalstīs reģistrētās kredītiestādēs 5080     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  508     x        
  508     x        
  508     x        
Termiņnoguldījumu atlikumi ārvalstīs reģistrētās kredītiestādēs 5090     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  509     x        
  509     x        
  509     x        
Ārvalstu valūta statistisko datu sniedzēja kasē 5110     x        
Pārējie ar citiem nerezidentiem saistītie aktīvi 5120     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  512     x        
  512     x        
  512     x        

5.2. SAISTĪBAS

Pozīcijas nosaukums Rindas kods Iepriekšējā ceturkšņa beigās Pārmaiņas pārskata ceturksnī
(ja negatīvas, norādīt ar "–" zīmi)
Pārskata ceturkšņa beigās
(1+2+3+
+4+5)
Pārskata ceturksnī aprēķinātie procenti
Darījumu radītās pārmaiņas Cenu pārmaiņas Valūtas kursa svārstību radītās pārmaiņas Citas pārmaiņas
A B 1 2 3 4 5 6 7
Statistisko datu sniedzēja emitētie parāda vērtspapīri citu nerezidentu īpašumā 5130              
Nerezidenta
valsts
kods
  513              
  513              
  513              
  513              
No citiem nerezidentiem saņemtie ilgtermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 5140     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  514     x        
  514     x        
  514     x        
  514     x        
No citiem nerezidentiem saņemtie īstermiņa (pēc sākotnējā termiņa) aizņēmumi, t.sk. finanšu līzings 5150     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  515     x        
  515     x        
  515     x        
  515     x        
No pircējiem (citiem nerezidentiem) saņemtie avansa maksājumi 5160     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  516     x        
  516     x        
  516     x        
  516     x        
Parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem (citiem nerezidentiem) 5170     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  517     x        
  517     x        
  517     x        
  517     x        
Pārējās saistības pret citiem nerezidentiem 5180     x        
Nerezidenta
valsts
kods
  518     x        
  518     x        
  518     x        
  518     x        
Izpildītājs     Iesniegšanas datums  
  (vārds, uzvārds; e-pasta adrese; tālruņa numurs)      

Latvijas Bankas prezidents M. Kazāks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!