• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2022. gada 31. augusta saistošie noteikumi Nr. 59 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Tukuma novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2022., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/op/2022/176.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

12.09.2022., Nr. 176

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 59

Pieņemts: 31.08.2022.

OP numurs: 2022/176.19

2022/176.19
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 59

Tukumā 2022. gada 31. augustā (prot. Nr. 14, 2. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Tukuma novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Tukuma novada domes
31.08.2022. lēmumu (prot. Nr. 14, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu un Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija
noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas
atvieglojumu noteikumi" 17. punktu

Izdarīt pašvaldības domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Tukuma novadā" (turpmāk – noteikumi) šādus grozījumus:

1. svītrot noteikumu 5. punktā vārdus "tajā skaitā profesionālās ievirzes izglītības iestādi, kas īsteno tādas pašas vai līdzīgas izglītības programmas, kas ir pieejamas pašvaldības esošajās izglītības iestādēs vai profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.",

2. svītrot noteikumu 7. punktā vārdu "Vispārējās",

3. svītrot noteikumu 8.2. apakšpunktā vārdus "administratīvās teritorijas" un aiz vārda "pilsētas" papildināt ar tekstu "administratīvajā teritorijā vai uz Engures Mūzikas un mākslas skolu",

4. papildināt noteikumus ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Pašvaldība kompensē Tukuma Sporta skolas izglītojamo pārvadājumus Tukuma reģionālajos vietējas nozīmes maršrutos, kuri apstiprināti likumā paredzētā kārtībā. Par pārvadājumiem pašvaldība maksā saskaņā ar apstiprinātajiem tarifiem un sporta skolas izdotiem taloniem.",

5. papildināt noteikumu 12. punktu aiz vārda "maršrutos" ar vārdiem "izņemot Tukuma Sporta skolas izglītojamajiem"

6. papildināt noteikumus ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

"18.1 Veicot noteikumu 14., 14.1 un 16. punktos paredzēto transporta kompensāciju pārskaitījumu uz fizisku personu (vecāku) iesniegumā norādīto norēķinu kontu, no transporta kompensācijas summas aprēķina iedzīvotāju ienākuma nodokli un veic tā nomaksu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 59 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Tukuma novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma

raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Tukuma novadā" (turpmāk – Noteikumi) nepieciešams veikt izmaiņas, paredzot, ka pašvaldība nesedz izglītojamam braukšanas izdevumus, ja izglītojamais apmeklē citā pašvaldībā esošu izglītības iestādi, kā arī papildināt saistošos noteikumus ar 9.punktu, nosakot Tukuma Sporta skolas izglītojamo pārvadājumu kompensēšanu reģionālajos vietējas nozīmes maršrutos. Tiek papildināts 8.2. apakšpunkts paredzot, ka pašvaldība daļēji kompensē izglītojamo vecākiem un likumiskajiem pārstāvjiem izdevumus, ja izglītojamais, kurš apmeklē vispārējās izglītības un/vai profesionālās ievirzes izglītības iestādi un kura faktiskā dzīvesvieta ir ārpus Tukuma vai Kandavas pilsētas administratīvās teritorijas, tiek vests ar personīgo transporta līdzekli uz izglītības iestādi Tukuma vai Kandavas pilsētas administratīvajā teritorijā vai uz Engures Mūzikas un mākslas skolu. Saistošie noteikumi tiek papildināti ar 18.punktu, kas paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķinu un nomaksu no transporta kompensācijas gadījumos, kad izglītojamais uz izglītības iestādi tiek nogādāts ar personīgo transporta līdzekli.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi tiek papildināti ar 9.1 un 18.punktu. Tiek precizēti noteikumu 5., 7., 8. un 12. punkts.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts būtisku ietekmi uz budžetu nerada.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas administratīvas procedūras nav nepieciešamas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav veiktas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!