• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 24 "Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2022., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2022/174.27

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 41/2022

Grozījumi Mārupes novada pašvaldības 2022. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 32/2022 "Par Mārupes novada pašvaldības neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

08.09.2022., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 30.06.2022.

OP numurs: 2022/174.27

2022/174.27
RĪKI

Jelgavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 24

Jelgavā 2022. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 27, lēmums Nr. 27)

Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma
31. panta pirmo daļu

Precizējumi: Jelgavas novada domes
2022. gada 31. augusta lēmums Nr. 6 (prot. Nr. 33)

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Jelgavas novada pašvaldībai (turpmāk – Pašvaldība) piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu, tajā skaitā ar dzīvojamo telpu funkcionāli saistītu palīgtelpu (turpmāk – Dzīvojamās telpas) īres maksas aprēķināšanas metodiku, apmēru un noteikšanas kārtību.

II. Īres maksas aprēķināšanas metodika un apmērs

2. Dzīvojamo telpu īres maksa tiek noteikta aprēķina rezultātā, kuru veic Pašvaldības dzīvojamā fonda apsaimniekotājs (turpmāk – Apsaimniekotājs), izmantojot šādu īres maksas aprēķināšanas formulu:

ĪM=(Liet+Aps) *Pl, kur

ĪM – īres maksas apmērs (euro mēnesī par dzīvojamās telpas kopējo platību);

Liet – īres maksas vērtība, ko īrnieks maksā izīrētājam par dzīvojamās telpas lietošanu (euro mēnesī par dzīvojamās telpas kopējās platības vienu kvadrātmetru);

Aps – dzīvojamās ēkas apsaimniekošanas un pārvaldīšanas izdevumi un maksājums dzīvojamās mājas uzkrājumu fondā, kas noteikti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām (euro mēnesī par dzīvojamās telpas kopējās platības vienu kvadrātmetru). Dzīvojamās ēkas apsaimniekošanas un pārvaldīšanas izdevumi ir daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku kopības noteiktā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekošanas maksa, bet mājās, kuru dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu nav pārņēmusi pārvaldīšanā un apsaimniekošanā un kuras dzīvokļu īpašnieki normatīvajos tiesību aktos noteiktajā kartībā nav lēmuši par pārvaldīšanas un apsaimniekošanas kartību un noteikusi maksu par to, pārvaldīšanas izdevumi tiek noteikti atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 11. jūlija noteikumiem Nr. 408 "Dzīvojamas mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi";

Pl – dzīvojamās telpas kopējā platība (noteikta kvadrātmetros), kas precizēta, ņemot vērā lodžiju platībai piemērojamo koeficientu 0,5 un balkonu un segto terašu platībai – koeficientu 0,3.

3. Noteikt, ka īres maksas vērtība Liet, ko īrnieks maksā izīrētājam par dzīvojamās telpas lietošanu, Jelgavas novada administratīvajā teritorijā sastāda – 1,125 euro/m2.

4. Noteikumos noteiktā īres maksas vērtība Liet tiek samazināta:

4.1. 100 % apmērā dzīvojamai telpai, kas piešķirta kā sociālais dzīvoklis;

4.2. 50 % apmērā dzīvojamai telpai, kas piešķirta kā palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā.

5. Dzīvojamās telpas īres līgumiem, kuri noslēgti līdz noteikumu spēkā stāšanās brīdim, noteikumos noteiktā īres maksa pilnā apmērā tiek piemērota ar 2022. gada 1. oktobri.

6. No jauna noslēdzamiem Dzīvojamās telpas īres līgumiem noteikumos noteiktā īres maksa pilnā apmērā tiek piemērota ar šo noteikumu spēkā stāšanās brīdi.

7. Apsaimniekotājam vienu mēnesi pirms saistošie noteikumi stājušies spēkā ir rakstveidā jāpaziņo īrniekam par dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu.

8. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. oktobrī.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 

Saistošo noteikumu Nr. 24 "Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma 31. panta pirmo daļu, pašvaldībai piederošas vai tās nomātas dzīvojamās telpas īres maksas apmēru nosaka pašvaldība, ņemot vērā tās saistošos noteikumus par īres maksas noteikšanu.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nosaka Jelgavas novada pašvaldībai piederošo vai tās nomāto dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu izpildi nodrošinās pašvaldības pilnvarotā persona, kas veic pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Precīzu saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognozi uz pašvaldības budžetu noteikt nav iespējams.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi neatstās tiešu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības pilnvarotā kapitālsabiedrība.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!