• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 23. augusta noteikumi Nr. 531 "Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 19. aprīļa noteikumos Nr. 312 "Enerģijas lietotāju apgādes un kurināmā pārdošanas kārtība izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā un valsts apdraudējuma gadījumā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2022., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/op/2022/165.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 560

Par nekustamā īpašuma Kalvenes ielā 14A, Aizputē, Dienvidkurzemes novadā, pārņemšanu valsts īpašumā Finanšu ministrijas valdījumā un pārdošanu

Vēl šajā numurā

26.08.2022., Nr. 165

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 531

Pieņemts: 23.08.2022.

OP numurs: 2022/165.2

2022/165.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 18 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 531

Ludzā 2022. gada 23. augustā (prot. Nr. 41 52. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 19. aprīļa noteikumos Nr. 312 "Enerģijas lietotāju apgādes un kurināmā pārdošanas kārtība izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā un valsts apdraudējuma gadījumā"

Izdoti saskaņā ar Enerģētikas likuma
64. panta pirmo daļu un 73. pantu un
Mobilizācijas likuma 9. panta 7. punkta "a" apakšpunktu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 19. aprīļa noteikumos Nr. 312 "Enerģijas lietotāju apgādes un kurināmā pārdošanas kārtība izsludinātas enerģētiskās krīzes laikā un valsts apdraudējuma gadījumā" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 69. nr.; 2013, 37., 179. nr.; 2016, 164. nr.; 2017, 70. nr.; 2018, 101. nr.; 2019, 257. nr.; 2021, 225. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.11. nodrošināmie lietotāji – mājsaimniecības, skolas, pirmsskolas izglītības iestādes, slimnīcas, valsts un pašvaldību ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas, krīzes centri, sociālās rehabilitācijas institūcijas personām, kurām izveidojusies atkarība no narkotiskajām, toksiskajām vai citām apreibinošām vielām, avārijas dienesti, telekomunikāciju mezgli, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki, Valsts policija, Valsts robežsardze, valsts drošības iestādes, ūdensapgādes un kanalizācijas stacijas, brīvības atņemšanas iestādes, mobilizējamie civilās aizsardzības formējumi, kā arī energoapgādes komersants, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektroenerģijas sistēmas vadības un lietošanas kārtību kontrolē dispečervadības grafika ģenerētājvienību ar jaudu virs 100 MW un elektroenerģijas jaudas ģenerācijas pieejamību vismaz 900 stundas gadā;".

2. Izteikt 6.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. pirmās grupas enerģijas lietotājiem un nodrošināmiem lietotājiem, kā arī dabasgāzes lietotājiem tādā apmērā, kādā tie glabā dabasgāzi Inčukalna pazemes gāzes krātuvē pirmā līmeņa enerģētiskās krīzes izsludināšanas brīdī, enerģijas patēriņš no dabasgāzes netiek ierobežots;".

3. Izteikt 7.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.4. nodrošināmiem lietotājiem, kā arī dabasgāzes lietotājiem tādā apmērā, kādā tie glabā dabasgāzi Inčukalna pazemes gāzes krātuvē otrā līmeņa enerģētiskās krīzes izsludināšanas brīdī, enerģijas patēriņš netiek ierobežots."

4. Izteikt 8.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.4. nodrošināmiem lietotājiem, kā arī dabasgāzes lietotājiem tādā apmērā, kādā tie glabā dabasgāzi Inčukalna pazemes gāzes krātuvē trešā līmeņa enerģētiskās krīzes izsludināšanas brīdī, enerģijas patēriņš netiek ierobežots."

5. Papildināt ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Izsludinātas valsts enerģētiskās krīzes gadījumā dabasgāzes uzglabāšanas sistēmas operators vienas dienas laikā iesniedz Valsts enerģētiskās krīzes centram un dabasgāzes sadales sistēmas operatoram dabasgāzes patērētāju sarakstu un informāciju par dabasgāzes apjomu, kas tiek glabāta  Inčukalna pazemes gāzes krātuvē enerģētiskās krīzes izsludināšanas brīdī."

6. Papildināt ar 9.2 punktu šādā redakcijā:

"9.2 Energoapgādes komersantiem, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektroenerģijas sistēmas vadības un lietošanas kārtību kontrolē dispečervadības grafika ģenerētājvienību ar jaudu virs 100 MW un elektroenerģijas jaudas ģenerācijas pieejamību vismaz 900 stundas gadā, Valsts enerģētiskās krīzes centrs nosaka enerģijas patēriņa ierobežojumus individuāli katram lietotāja objektam. Valsts enerģētiskās krīzes centrs par ierobežojumiem  katram lietotāja objektam informē dabasgāzes sadales sistēmas operatoru."

7. Papildināt ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Ja atbilstoši šo noteikumu 33. punktam Ministru kabinets lemj izsludināt valsts enerģētisko krīzi dabasgāzes apgādes jomā un dabasgāzes tirgotājs nevar apgādāt nodrošināmos lietotājus ar dabasgāzi, nodrošināmo lietotāju apgādi veic akciju sabiedrība "Latvenergo"."

8. Papildināt ar 10.2 punktu šādā redakcijā:

"10.2 Akciju sabiedrībai "Latvenergo" ir tiesības pieprasīt, lai dabasgāzes tirgotājs un dabasgāzes sadales sistēmas operators sniedz informāciju, kas nepieciešama šo noteikumu  10.1 punktā minētās funkcijas izpildei."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministre I. Indriksone

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!