• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 23. augusta noteikumi Nr. 520 "Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 16. septembra noteikumos Nr. 553 "Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2022., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/op/2022/164.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 521

Grozījumi Ministru kabineta 2001. gada 3. jūlija noteikumos Nr. 298 "Kārtība, kādā pārtraucama sabiedrisko pakalpojumu sniegšana"

Vēl šajā numurā

25.08.2022., Nr. 164

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 520

Pieņemts: 23.08.2022.

OP numurs: 2022/164.4

2022/164.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 13 Pēdējās nedēļas laikā 8 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 520

Ludzā 2022. gada 23. augustā (prot. Nr. 41 1. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 16. septembra noteikumos Nr. 553 "Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes nolikums"

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas
likuma 13. pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 16. septembra noteikumos Nr. 553 "Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 189. nr.; 2017, 91. nr.; 2018, 128. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt tiesību akta izdošanas pamatojuma norādi šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13. pantu".

2. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskā padome (turpmāk – padome) ir koleģiāla un koordinējoša institūcija, kas izveidota, lai nodrošinātu saskaņotu starpresoru sadarbību sekmīgai pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju politikas, kā arī viedās specializācijas stratēģijas (turpmāk – stratēģija) jautājumu virsuzraudzībai un tādējādi stiprinātu zinātnes un inovāciju kapacitāti, veicinātu pētniecības un industrijas integrāciju un sabiedrības izpratni par inovācijām un pētniecību kā darbībām, kas sekmē nacionālo mērķu sasniegšanu pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju jomā, veido zināšanu sabiedrību, kā arī veicina Latvijas attīstību un konkurētspēju."

3. Izteikt 2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.1. nodrošināt pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju nacionālās pārvaldības stratēģisku virsuzraudzību, tai skaitā par pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju mērķa rādītājiem, riskiem to sasniegšanā, pētniecības un attīstības ieguldījumiem, stratēģijas nacionālās pārvaldības un monitoringa modeli, kā arī pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju vides jautājumiem kopumā;".

4. Izteikt 2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju un iesaistīto pušu (zinātnieku un komersantu) sadarbības virsuzraudzību šo noteikumu 2.1. apakšpunktā minētajos jautājumos, lai sekmētu šo noteikumu 1. punktā minēto mērķu sasniegšanu un radītu nepieciešamos priekšnosacījumus Latvijas konkurētspējas stiprināšanai un attīstībai."

5. Izteikt 3.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.1. reizi gadā izskatīt ziņojumu par pētniecības, attīstības un inovāciju mērķa rādītāju sasniegšanu un finanšu ieguldījumu efektivitāti atbilstoši Latvijas Nacionālajā attīstības plānā definētajiem mērķiem, izvērtēt riskus to sasniegšanā, kā arī dot uzdevumus un sniegt ieteikumus Inovāciju un pētniecības pārvaldības padomei;  ".

6. Izteikt 3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2. ne retāk kā reizi divos gados izskatīt ziņojumu par stratēģijas monitoringa rezultātiem, tai skaitā kopsavilkumu par katru no stratēģijas jomām, kā arī dot uzdevumus un sniegt ieteikumus Inovāciju un pētniecības pārvaldības padomei par pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju politikas un stratēģijas pilnveidošanu, tostarp par pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovāciju politikas specializācijas virzienu, prioritāšu vai jomu pārskatīšanu vai aktualizēšanu;".

7. Izteikt 3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3. izskatīt citus jautājumus, kas saistīti ar stratēģijas nacionālo pārvaldību, kā arī pētniecības, tehnoloģiju un inovāciju jomas attīstību un starptautisko konkurētspēju; ".

8. Izteikt 3.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.4. reizi gadā izskatīt ziņojumu par prioritārajiem darbības virzieniem intelektuālā īpašuma tiesību jomā un sniegt ieteikumus Tieslietu ministrijai, lai veicinātu sabiedrības izpratni par intelektuālo īpašumu, intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību un ar to saistīto pārkāpumu novēršanu."

9. Svītrot 3.5. apakšpunktu.

10. Svītrot 3.6. apakšpunktu.

11. Papildināt ar 5.23. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.23. aizsardzības ministrs;".

12. Papildināt ar 5.24. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.24. Latvijas Jauno Zinātnieku apvienības pārstāvis;".

13. Papildināt ar 5.25. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.25. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvis."

14. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Padomes sēdes notiek ne retāk kā reizi gadā. Padomes sēdes sasauc padomes priekšsēdētājs pēc savas iniciatīvas vai pēc jautājuma steidzamības izvērtēšanas, vai ja padomes sekretariātā saņemts pamatots padomes locekļa priekšlikums saistībā ar izskatāmo jautājumu. Padomes sēdes, ja nepieciešams, var sasaukt arī padomes priekšsēdētāja vietnieki, iepriekš to saskaņojot ar padomes priekšsēdētāju."

15. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Padome ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vairāk nekā puse padomes locekļu."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta vietā -
izglītības un zinātnes ministre A. Muižniece

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!