• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bauskas novada domes 2022. gada 28. jūlija saistošie noteikumi Nr. 17 "Grozījumi Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Bauskas novada pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2022., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/op/2022/155.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Par vīna, raudzēto un pārējo alkoholisko dzērienu ražošanas atļaujām

Vēl šajā numurā

12.08.2022., Nr. 155

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Bauskas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 28.07.2022.

OP numurs: 2022/155.23

2022/155.23
RĪKI

Bauskas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 17

Bauskā 2022. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 13, 4. p.)

Grozījumi Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Bauskas novada pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
15. panta pirmās daļas 7. punktu, Sociālo pakalpojumu un sociālās
palīdzības likuma 33. panta trešo daļu un 36. panta sesto daļu

Izdarīt Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Bauskas novada pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem" šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2.1. pabalstu ēdināšanai pirmsskolas, vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs".

2. Izteikt V nodaļu šādā redakcijā:

"V. Pabalsts ēdināšanai pirmsskolas, vispārējās un profesionālajās izglītības iestādēs".

3. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Tiesības saņemt pabalstu pusdienām ir:".

4. Papildināt noteikumus ar 21.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.1. profesionālo izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuru mājsaimniecībai vai atsevišķas personas mājsaimniecībai, ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātās statuss".

5. Papildināt noteikumus ar 21.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.2. Bauskas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu 10.–12. klašu izglītojamajiem, kuru mājsaimniecībai vai atsevišķas personas mājsaimniecībai, ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātās statuss".

6. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Tiesības saņemt pabalstu brokastīm, pusdienām un launagam ir Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu izglītojamiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu un, kuru mājsaimniecībai vai atsevišķas personas mājsaimniecībai, ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātās statuss.".

7. Papildināt noteikumus ar 22.1 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Tiesības saņemt pabalstu brokastīm un launagam ir Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu izglītojamiem, kuri apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu un, kuru mājsaimniecībai vai atsevišķas personas mājsaimniecībai, ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātās statuss".

8. Izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. 21., 22., un 22.1 punktā noteiktais pabalsts tiek piešķirts, sākot ar tā mēneša 1. datumu, kad pieņemts Sociālā dienesta lēmums".

9. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. 21.1. apakšpunktā minētā pabalsta izmaksu apmērs nevar pārsniegt 4 euro dienā".

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Mačeks

 

Bauskas novada domes 2022. gada 28. jūlija saistošo noteikumu Nr. 17 "Grozījumi Bauskas novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Bauskas novada pašvaldības sociālās palīdzības pabalsti"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, 15. panta pirmās daļas 7. punktu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešo daļu un 36. panta sesto daļu 2021. gada 25. novembrī ir apstiprināti Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 12 "Par Bauskas novada pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem", kura spēkā esošajā redakcijā cita starpā noteikts, ka Sociālais dienests piešķir un izmaksā pabalstu brīvpusdienām profesionālajās izglītības iestādēs un bezmaksas ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs.

Ņemot vērā, ka ir apstiprināti Bauskas novada pašvaldības noteikumi "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Bauskas novada pašvaldībā", kuros paredzētas izmaiņas pabalstu piešķiršanā, nepieciešams veikt grozījumus minētajos saistošajos noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošo noteikumu V nodaļā noteikts, ka:

1) profesionālo izglītības iestāžu izglītojamiem, kuru mājsaimniecībai noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, ir tiesības saņemt pabalstu pusdienām;

2) Bauskas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu 10.–12. klašu izglītojamajiem, kuru mājsaimniecībai noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, ir tiesības saņemt pabalstu pusdienām;

3) Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamajiem un vispārējās izglītības iestāžu izglītojamiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu, kuru mājsaimniecībai noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, ir tiesības saņemt pabalstu brokastīm, pusdienām un launagam;

4) Bauskas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu izglītojamiem, kuri apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu, kuru mājsaimniecībai noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, ir tiesības saņemt pabalstu brokastīm un launagam.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Finanšu līdzekļi izvērtēti, plānojot Bauskas novada Sociālā dienesta 2022. gada budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Bauskas novada pašvaldības mājaslapā www.bauska.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks A. Mačeks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!