• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrs: - atklātā vēstulē Rīgas domei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2001., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: - Latvijas Radio

Vēl šajā numurā

10.08.2001., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs:

— atklātā vēstulē Rīgas domei

Šā gada 27. jūnija Iekšlietu ministrijas un Rīgas domes vadītāju sanāksmē par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Rīgas pilsētā tika panākta vienošanās par veicamajiem pasākumiem, lai Valsts policija kopīgi ar Rīgas pilsētas pašvaldības policiju varētu sekmīgi veikt sabiedriskās kārtības nodrošināšanu masu pasākumu laikā. Tomēr esmu spiests atkārtoti vērst Jūsu uzmanību uz līdz šim neatrisinātajiem jautājumiem.

Rīgas dome savlaicīgi neinformē Valsts policiju par plānotajiem pasākumiem Rīgas pilsētā. Piemēram, par Rīgas pilsētas izpilddirektora M.Tralmaka atļauto masu pasākumu Doma laukumā š.g. 8. augustā Rīgas pilsētas Galvenā policijas pārvalde uzzināja tikai no masu saziņas līdzekļiem. Pirms pasākuma rīkošanas Rīgas dome tika informēta, ka Valsts policija iebilst pret koncerta norisi Doma laukumā, jo tas nav paredzēts plaša mēroga izklaides pasākumiem. Neraugoties uz to, koncerts Doma laukumā tika rīkots. Tikai pateicoties tiesībsargājošo institūciju profesionālajai darbībai, kā arī sadarbībai ar citām institūcijām, tika novērstas iespējamās traģiskās sekas. Diemžēl vairākiem pasākuma apmeklētājiem bija nepieciešams sniegt medicīnisko palīdzību.

Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes vadība vairākkārt rakstiski informējusi Jūs par sabiedriskās kārtības nodrošināšanas problēmām Rīgas pilsētā masu pasākumu laikā, lūdzot sniegt konkrētu palīdzību šo problēmu risināšanai. Tā, piemēram, lai nodrošinātu cilvēku drošību Rīgas 800 gadu jubilejas svinību laikā, Rīgas domei vairākkārt tika lūgts iegādāties speciālas aizsargbarjeras. Kaut arī līdz svētku kulminācijai atlikusi tikai nedēļa, Rīgas dome šo jautājumu nav atrisinājusi.

Izvērtējot radušos situāciju, esmu spiests informēt Jūs, ka Iekšlietu ministrija nevar uzņemties atbildību par iespējamajām sekām, ja nekavējoties netiks atrisināti visi jautājumi, kuri ir Rīgas domes kompetencē, lai policijas darbinieki varētu nodrošināt sabiedrisko kārtību un cilvēku drošību Rīgas 800 gadu jubilejas svinību laikā.

Ar cieņu,

M. Segliņš , iekšlietu ministrs

Rīgā 2001. gada 9. augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!