• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ropažu novada domes 2022. gada 6. jūlija saistošie noteikumi Nr. 29/22 "Par neapbūvētu, Ropažu novada pašvaldībai piederošu un piekrītošu zemesgabalu nomas maksu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2022., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/op/2022/150.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 31/22

Ropažu novada pašvaldības interešu izglītības programmu mērķdotācijas sadales kārtība

Vēl šajā numurā

05.08.2022., Nr. 150

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ropažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 29/22

Pieņemts: 06.07.2022.

OP numurs: 2022/150.14

2022/150.14
RĪKI

Ropažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ropažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 29/22

Ulbrokā 2022. gada 6. jūlijā

Par neapbūvētu, Ropažu novada pašvaldībai piederošu un piekrītošu zemesgabalu nomas maksu

Apstiprināti ar
Ropažu novada pašvaldības domes
sēdes lēmumu Nr. 1324
(prot. Nr. 42/2022, 53. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350
"Publiskas personas zemes nomas
un apbūves tiesības noteikumi"
31. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ropažu novada pašvaldība aprēķina nomas maksu par pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai tā daļu, ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts.

2. Neapbūvēta zemesgabala, kas ir starpgabals, vai neapbūvēts zemesgabals (tostarp zemesgabals ielu sarkanajās līnijās), kas nav izmantojams patstāvīgai izmantošanai un tiek iznomāts tikai piegulošā nekustamā īpašuma īpašniekam vai lietotājam, nomas maksa gadā ir 2 (divu) procentu apmērā no zemes kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 28 euro.

3. Neapbūvēta zemesgabala, kas novada teritorijā iznomāts ar mērķi – pagaidu atļautā izmantošana sakņu dārziem, nomas maksa gadā ir 2 (divu) procentu apmērā no kadastrālās vērtības, bet:

3.1. ne mazāk kā 0,05 euro par 1/m2, ja sakņu dārza platība ir līdz 400 m2;

3.2. ne mazāk kā 0,03 euro par 1/m2, ja sakņu dārza platība ir lielāka par 400 m2.

4. Neapbūvētā zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām laukos atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam nomas maksa gadā ir 4 (četru) procentu apmērā no zemes kadastrālās vērtības, bet:

4.1. ne mazāk kā 10 euro, ja platība ir līdz 0,5 ha;

4.2. ne mazāk kā 15 euro, ja platība ir no 0,5001 ha līdz 1 ha.

5. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi atzīt par spēku zaudējušiem:

5.1. bijušās Ropažu novada pašvaldības domes 2011. gada 23. februāra saistošos noteikumus Nr. 5 "Neapbūvētu Ropažu novada pašvaldībai piederošu vai piekrītošu zemesgabalu nomas maksas noteikšanas kārtība";

5.2. bijušās Stopiņu novada pašvaldības domes 2019. gada 16. janvāra saistošos noteikumus Nr. 1/19 "Par neapbūvētu, Stopiņu novada pašvaldībai piederošu un piekrītošu zemesgabalu nomas maksu";

5.3. bijušās Inčukalna novada pašvaldības domes 2019. gada 21. augusta saistošos noteikumus Nr. 3/2019 "Par neapbūvētu zemes gabalu nomas maksas aprēķināšanas kārtību Inčukalna novadā".

6. Šie saistošie noteikumi nav piemērojami tiesiskajiem darījumiem, kas noslēgti pirms šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 

Paskaidrojuma raksts
Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 6. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 29/22 "Par neapbūvētu, Ropažu novada pašvaldībai piederošu un piekrītošu zemesgabalu nomas maksu"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome ne vēlāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.
2. Īss projekta satura izklāsts Ministru kabineta 19.06.2018. noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31. punkts nosaka, ka pašvaldībai savos saistošajos noteikumos ir tiesības noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3. apakšpunktā.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek paredzēti trīs gadījumi, kuros Ropažu novada pašvaldība par tai piederošiem vai piekrītošiem zemesgabaliem noteiks lielāku nomas maksas apjomu, kā minēts Ministru kabineta noteikumu 30. punktā. Attiecīgi:

1. zemesgabaliem, kas ir starpgabali, vai neapbūvēti zemesgabali (tostarp zemesgabali ielu sarkanajās līnijās), kas nav izmantojami patstāvīgai izmantošanai un tiek iznomāti tikai piegulošā nekustamā īpašuma īpašniekam vai lietotājam;

2. zemesgabaliem, kas pilsētā iznomāti ar mērķi – pagaidu atļautā izmantošana sakņu dārziem;

3. zemesgabaliem, kas tiek izmantoti personisko palīgsaimniecību vajadzībām laukos atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Normatīvā akta izpilde neradīs papildu izdevumus Ropažu novada pašvaldības budžetā, savukārt ieņēmumi nav precīzi aprēķināmi.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav plānotas būtiskas izmaiņas ietekmei uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu piemērošanā var vērsties Ropažu novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļa vietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!