• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cilvēkiem kā katras valsts vērtīgākajiem resursiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1998., Nr. 373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cilvēkiem kā katras valsts vērtīgākajiem resursiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.12.1998., Nr. 373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Problēmas

Par cilvēkiem kā katras valsts vērtīgākajiem resursiem

Vakar, 15. decembrī, Kongresu namā notika Labklājības ministrijas un Apvienoto Nāciju Organizācijas Iedzīvotāju fonda rīkotā konference "Iedzīvotāji un attīstība. 1994 — 1999" ar vadmotīvu — iedzīvotāji ir katras valsts vērtīgākie resursi.

Pasākums tika veltīts diskusijai par rezultātiem, kas gūti Latvijā, ieviešot pirms pieciem gadiem Kairā notikušajā konferencē "Iedzīvotāji un attīstība" pieņemto rīcības programmu, kuru parakstīja 179 valstu valdību pārstāvji, to skaitā arī no Latvijas. Diskusijā piedalījās ANO pastāvīgās pārstāvniecības Latvijā un Iedzīvotāju fonda, Saeimas, Latvijas Universitātes, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, nevalstisko organizāciju pārstāvji un neatkarīgie eksperti.

Kā pasākuma atklāšanā atzina labklājības ministrs Vladimirs Makarovs, tik augsta līmeņa sarīkojums, veltīts tautas attīstībai, Latvijā ticis organizēts pirmoreiz. Bet tam, tāpat kā Kairas konferencē pieņemtajai rīcības programmai, ir bijis pamatots iemesls — nepieciešamība pievērst valdības un sabiedrības uzmanību pasaulē, arī Latvijā, saasinātajām iedzīvotāju resursu attīstības problēmām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!