• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 15. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1998., Nr. 373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 15. decembra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 15. decembra sēdes

Vēl šajā numurā

16.12.1998., Nr. 373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 15. decembra sēdē

Akceptēti "Noteikumi par zvejas tiesību izmantošanu privātajos ūdeņos". Noteikumi regulēs zvejas tiesību izmantošanu un kontroli privātajos ūdeņos gan amatierzvejā makšķerēšanā, gan rūpnieciskajā zvejā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumos Nr.21 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību". Grozījumi nosaka, ka, izmantojot zvejas tiesības privātajos ūdeņos, ir jāievēro spēkā esošo Ministru kabineta noteikumu vispārējās normas, kas regulē rūpniecisko zveju. Grozījumi paredz noteikt vienotu maksāšanas kārtību par zivju resursu izmantošanu iekšējās ūdenstilpēs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.augusta noteikumos Nr.288 "Valsts ieņēmumu dienesta Informatizācijas projekta uzraudzības padomes nolikums". Tie nosaka, ka turpmāk pārstāvjus padomei deleģēs attiecīgo institūciju vadītāji un padomes sastāvā papildus iekļaus Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvi.

Akceptēti "Noteikumi par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumi un aizliegumi". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ceļu pārvaldītājs uz valsts autoceļiem un pašvaldību ceļiem aizliedz vai ierobežo transportlīdzekļu satiksmi, lai aizsargātu autoceļus, kā arī kārtību, kādā pašvaldību, uzņēmumu un māju ceļi pievienojami valsts autoceļiem.

Valdība akceptēja noteikumus "Dzelzceļa aizsargjoslu noteikšanas metodika". Šie noteikumi nosaka dzelzceļa aizsargjoslu ekspluatācijas un drošības prasības, piekļūšanas iespējas dzelzceļa infrastruktūras objektiem aizsargjoslās, vides un cilvēka aizsardzības prasības, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroles mehānismu, kā arī aizsargjoslu noteikšanas un uzturēšanas kārtību.

Akceptēti noteikumi "Autotransporta līdzekļu vadītāja darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanas kontrolierīces lietošanas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā, izmantojot tahogrāfus, veicama autotransporta līdzekļu vadītāju darba un atpūtas laika uzskaite. Noteikumi pamatos skar pasažieru pārvadājumus ar autobusiem un kravu komercpārvadājumus ar autotransportu, kuru maksimālais pieļaujamais svars pārsniedz 3,5 tonnas. Noteikumi stāsies spēkā 1998.gada 20.decembrī. Noteikumu 3.punkts attiecībā uz starptautiskajiem pārvadājumiem piemērojams ar 1999.gada 1.janvāri, bet attiecībā uz iekšzemes pārvadājumiem — ar 2001.gada 1.janvāri.

Akceptēts grozījums 1995.gada 9.jūnijā Rīgā parakstītajā "Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumā par valsts robežas šķērsošanas vietām". Nolīguma 1.pants papildināts ar apakšpunktu: "Zemgale — Latvijas Republika, Turmantas — Lietuvas Republika".

Akceptēts rīkojums "Par bērna tiesību aizsardzības komisiju". Par komisijas priekšsēdētāju apstiprināts izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ventspils Augstskolas rektora apstiprināšanu". Par Ventspils Augstskolas rektoru apstiprināts Dr.chem. Fredis Jānis Rekners.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Kultūras akadēmijas rektora apstiprināšanu". Par Latvijas Kultūras akadēmijas rektoru apstiprināts profesors Pēteris Laķis.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā naftas produkti tiek piegādāti uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri tos izmanto par izejvielu". Tie nosaka kārtību, kādā naftas produkti tiek piegādāti uzņēmumiem, kuri tos produkcijas ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmanto par izejvielu. Noteikumi stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Ministru kabinets akceptēja noteikumu "Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplinārais reglaments". Šie noteikumi nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmas — Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Drošības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Sardzes pulka, Latvijas Policijas akadēmijas, Informācijas centra, Sakaru centra, kā arī Iekšlietu ministrijas centrālā aparāta — darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm apbalvojumus un disciplinārsodu veidus, kārtību, kādā tie piemērojami un pārsūdzami, kā arī kārtību, kādā iesniedzamas un izskatāmas dienesta sūdzības un ierosinājumi.

Valdība akceptēja noteikumus " Iestāžu, organizāciju un uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) ugunsdrošības dienesta vai brīvprātīgo ugunsdrošības formējumu paraugnolikums".

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 148 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 12 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums par akciju sabiedrības "Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra" pilnvarošanu degvielas atbilstības novērtēšanai.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 1999.gadā". Obligāto iemaksu likme, ja darba ņēmējs ir apdrošināts visos sociālās apdrošināšanas veidos, ir 37,09% no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju paredzēts 28,09% un 9%.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 25.jūnija noteikumos Nr.233 "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi". Grozījums nosaka, ka ministrs ir tiesīgs atsevišķos gadījumos piešķirtā finansējuma ietvaros noteikt dienas naudu vai daļu no tās par mācību komandējuma laiku, kas ir ilgāks par 30 dienām.

Akceptēti "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru". Minimālais apmērs pašnodarbinātajiem noteikts 540 latu gadā, brīvprātīgo iemaksu objekta minimālais apmērs — 1080 latu gadā un obligāto iemaksu maksimālais apmērs un brīvprātīgo iemaksu objekta maksimālais apmērs — 14 000 latu gadā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Francijas Republikas valdības līgumu par īslaicīgās uzturēšanās vīzu atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par priekšapmaksas veikšanu nekustamo īpašumu iegādei Berlīnē un Vašingtonā. Ārlietu ministrijai no 1998.gadā piešķirtajiem budžeta līdzekļiem uzdots: veikt priekšapmaksu Ls 500 000 apmērā nekustamo īpašumu iegādei Latvijas Republikas diplomātiskās pārstāvniecības vajadzībām Berlīnē, Reinerz Str. 40/41 un Ballenstedter Str. 17; veikt priekšapmaksu Ls 55 000 apmērā nekustamo īpašumu iegādei Latvijas Republikas diplomātiskās pārstāvniecības vajadzībām Vašingtonā, 1780 Massachusetts Avenue D.C.

Akceptēti "Noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmuma prognozes neizpildes kompensāciju pašvaldībām 1998.gadā". Tie nosaka kārtību, kādā tiek iesniegti un izskatīti pašvaldību motivētie iesniegumi un pašvaldībām tiek kompensēta nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmuma prognozes neizpilde, kas radusies no pašvaldības darbības neatkarīgu apstākļu dēļ.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" darbības pārskatu. Privatizācijas aģentūrai noteiktā kārtībā līdz 1999.gada 1.februārim uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par iespējām nodrošināt sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" līdzdalību sakaru līniju ierīkošanā.

Bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai "Valsts informācijas tīkla aģentūra" uzdots noteiktā kārtībā līdz 1999.gada 1.februārim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē ziņojumu par alternatīviem risinājumiem, ja sakaru līniju ierīkošana netiks nodrošināta ar sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" līdzdalību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!