• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu parlaments — savas tautas un pasaules priekšā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.1998., Nr. 373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 1998.gada 17.decembra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

16.12.1998., Nr. 373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu parlaments — savas tautas un pasaules priekšā

Silvija Dreimane, Saeimas sekretāre, — "Latvijas Vēstnesim", 11. decembrī

Turpinājums no 1.lpp.

D2.JPG (18305 BYTES) — Kāda būs jūsu līdzdalība Saeimas starpparlamentu jeb starptautiskajos kontaktos?

— Pašlaik vadu Latvijas Saeimas delegāciju Rietumeiropas savienībā (RES). Mēs jau esam tikai asociētā jeb novērotāja valsts šajā organizācijā, tomēr mums ir iespēja piedalīties Rietumeiropas savienības plenārsēdēs, kā arī darba un pastāvīgajās komisijās. Ir ļoti svarīgi mums būt klāt RES dokumentu sagatavošanā. Decembra sākumā es un abi pārējie mūsu delegācijas locekļi piedalījāmies RES sanāksmē Parīzē. Bija ļoti svarīgi, manuprāt, ka mēs guvām iespēju uzstāties no šīs augstās eiropeiskās tribīnes. Jo sevišķi tagad, kad mums rēgojas ekonomiskā krīze, kas saistīta ar iespējamajām kataklizmām Krievijā, mums ir vajadzīgs veidot cerīgas un konstruktīvas attiecības ar rietumvalstīm.

— Kādas svešvalodas jūs esat apguvusi?

— Es labi protu angļu un krievu valodu. Savulaik zināju diezgan labi arī franču valodu, bet tagad iegūtās zināšanas atkal jānostiprina un jāpapildina. Mans sapnis ir iemācīties arī itāļu valodu. Valodu zināšanas, protams, man palīdzēs, veicot Saeimas sekretāres darbu. Jo ar ārzemniekiem acīmredzot iznāks bieži sastapties gan tieši, gan netieši — ar mūsdienīgo informācijas izplatības līdzekļu starpniecību.

— "Latvijas Vēstnesis" jums novēl gaišus un priecīgus Ziemassvētkus. Arī jauku noskaņojumu Ņujorkā, kur jūs atradīsities šajā pirmssvētku nedēļā.

— Paldies. Uz Ņujorku dodos, kā mēdz sacīt, pusoficiālā vizītē. Faktiski tas ir mans iekavēts parāds. Tagad beidzot tur ieradīšos pēc privāta ielūguma — tātad ne jau par Saeimas budžeta naudu —, lai sastaptos ar dažādu pārstāvniecību vadītājiem. Dodos uz Ameriku ar pārliecību, ka tā būs lietderīga vizīte ne tikai man, bet arī Latvijas parlamentam.

Vēlu jaukus un cerīgus Ziemassvētkus visiem "Latvijas Vēstneša" lasītājiem.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!