• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - koalīcijas frakcijām Ministru kabineta Komitejas 14. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā padarīt vispārējo cilvēktiesību deklarāciju par īstenību?

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — koalīcijas frakcijām

Ministru prezidents Vilis Krištopans piektdien, 11.decembrī, nosūtīja vēstuli visām koalīcijas frakcijām.

Vēstulē Ministru prezidents ierosina turpmāk rīkot kopīgas koalīcijas frakciju sēdes, kurās tiktu atklāti diskutēts par visu svarīgāko plenārsēdes balsojumu "par" un "pret" pozīcijām, lai vēlāk Saeimas balsojumos nerastos nepamatoti pārmetumi. Vēstulē teikts, ka par koalīcijas stabilitāti atbildība jāuzņemas visiem tās partneriem.

Vēstulē Ministru prezidents izsaka neapmierinātību ar valdības koalīcijas partneru attieksmi pret atsevišķiem balsojumiem 10. decembra Saeimas sēdes darba gaitā. V.Krištopans uzskata, ka koalīcijas darbības pamatā jābūt saskaņotas komandas principiem. Ministru prezidents pauž pārliecību, ka tikai ar konstruktīvu pieeju var sasniegt kopīgos mērķus, kas minēti valdības deklarācijā.

Ministru prezidents ierosina koalīcijas frakcijām sanākt kopā trešdienās pulksten 15 Saeimas Sarkanajā zālē, uzsākot šo tradīciju 16.decembrī. Pirmās sanāksmes darba kārtībā apspriešanai ieteikti šādi jautājumi: Saeimas nākamās sēdes darba kārtība un noteikumu projekti, ko valdība plāno izskatīt Satversmes 81.panta kārtībā.

Ministru kabineta Komitejas 14. decembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Valsts statistikas likums". Likumu paredzēts papildināt ar normu, kas uzdod Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā izstrādājama un ieviešama vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēma.

Akceptēts noteikumu projekts "Apdrošināšanas brokeru sertificēšanas kārtība".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par valsts bezpeļņas sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts"". Noteikts, ka "Latvijas standarts" ir Latvijas Nacionālā standartizācijas un metroloģijas centra tiesību un saistību pārņēmējs standartizācijas jomā un atrodas Ekonomikas ministrijas pārziņā.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Studējošo kreditēšanas noteikumi". Grozījumi paredz noteikt gadījumus, kad kredītu pēc augstskolas beigšanas dzēš no valsts budžeta līdzekļiem. Kredīts tiks dzēsts, ja kredīta ņēmējs kļūst par darbinieku tajās valsts un pašvaldību institūcijās un profesijās, kuru sarakstu, kā arī attiecīgo speciālistu skaitu pēc ministru iesnieguma apstiprinājis Ministru kabinets, kā arī tiks dzēsti 30 procenti no kredīta, ja kredīta ņēmējam (vai viņa laulātajam) piedzimst bērns.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes sadalījumu pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem". Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju paredzēts 28,09 un 9 procenti.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Kārtība, kādā tiek aprēķinātas un atmaksātas pārmaksātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un veikts pārrēķins sociāli apdrošināto personu kontos". Grozījumi noteikumos nepieciešami sakarā ar izdarītajiem grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Zāļu un farmaceitisko produktu cenu veidošanas noteikumi". Paredzams, ka tie neattieksies uz zālēm, kuru iegāde pacientam tiek apmaksāta no valsts obligātās veselības apdrošināšanas līdzekļiem un stāsies spēkā 1999.gada 1.februārī.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.marta noteikumos Nr.111 "Galvojumu iesniegšanas un pieņemšanas kārtība Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs"". Grozījumi precizēs licences veidu, kas jāsaņem apdrošināšanas sabiedrībai, kas vēlas iegūt galvinieka statusu, kā arī noteiks minimālo vispārējā galvojuma summu atkarībā no preču veida un galvojuma apjomu no iespējamā muitas parāda summas.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Medicīnisko pretindikāciju saraksts, kuras liedz iegūt dzelzceļa speciālista kvalifikāciju un pildīt šos pienākumus".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Dzelzceļa pārvadātāju licencēšanas noteikumi". Tie noteiks kārtību, kādā izsniedz un anulē licences dzelzceļa pārvadātājiem, kā arī papildu nosacījumus, kādiem jāatbilst uzņēmumiem, lai saņemtu licenci.

Komiteja akceptēja instrukcijas projektu "Instrukcija par gada publisko pārskatu sagatavošanas kārtību". Šī instrukcija noteiks kārtību, kādā ministrijas un to pakļautībā un pārraudzībā esošās iestādes, Eiropas integrācijas birojs un Valsts pārvaldes reformas birojs sagatavo un izplata publiskos gada pārskatus, lai informētu sabiedrību par darbības mērķiem un rezultātiem, par tām piešķirto budžeta līdzekļu racionālu un efektīvu izlietošanu, kas nodrošinātu valsts budžeta izpildes informācijas pieejamību un atklātību.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!