• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas 7. Saeimas 1998. gada Rudens sesija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 1998. gada 10. decembra sēdē

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas 7. Saeimas

1998. gada Rudens sesija

4. burtnīca

7. – 14. decembris

Saeimas Prezidija

un Frakciju Padomes

1998. gada 7. decembra sēdē

Saeimas Prezidija un Frakciju padomes kopīgā sēdē izskatīja jautājumu par Centrālās zemes komisijas locekļu kandidātiem.

Frakciju padomē netika panākta vienošanās par kandidatūru atsaukšanu darbam Centrālajā zemes komisijā. Jautājums tiks balsots Saeimas sēdē aizklāti ar vēlēšanu zīmēm.

Saeimas Prezidija un Frakciju padome nolēma ierosināt Saeimai slēgt Rudens sesiju 1998. gada 22. decembrī un Saeimas darbu atsākt Ziemas sesijā 1998. gada 11. janvārī.

Par nākošo Frakciju padomes sēdi frakcijas tiks informētas.

Saeimas sekretāre S.Dreimane

Saeimas Prezidija

1998. gada 7. decembra sēdē

1. Sēdē izskatīja trīs saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs nolēma Saeimas 1998. gada 10. decembra sēdi pulksten 10 pārtraukt un aicināt deputātus uz svinīgo pasākumu Sarkanajā zālē, kur sakarā ar Vispārējās cilvēka tiesību deklarācijas parakstīšanas 50. gadadienu uzrunu teiks ANO pastāvīgais koordinators Latvijā Jans Sands Sorensens, kā arī tiks nolasīts 7. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Aicinājums sakarā ar ANO Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 50. gadadienu.

3. Izskatīja deputātes I.Ūdres iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātei I.Ūdrei neapmaksātu atvaļinājumu 1998. gada 10. decembrī.

4. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1998. gada 10. decembra sēdes darba kārtību.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par Baltijas asamblejas 13. sesijā pieņemtajiem dokumentiem.

6. Pieņēma zināšanai satiksmes ministra A.Gorbunova paziņojumu, ka viņš atsauc savu iesniegumu par 7. Saeimas deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku.

7. Pieņēma zināšanai informāciju, ka izveidota Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Jūrniecības un zivsaimniecības apakškomisija. Par minētās apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēts I.Burvis.

8. Pieņēma zināšanai informāciju, ka izveidota Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Dzīvokļa jautājumu apakškomisija. Par minētās apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēts J.Lagzdiņš, par priekšsēdētāja biedru — J.Bunkšs, bet par sekretāru — A.Golubovs.

9. Pieņēma zināšanai informāciju, ka izveidota Eiropas lietu komisijas apakškomisija sadarbībai ar Eiropas Parlamentu. Par minētās apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēts G.Bojārs.

10. Pieņēma zināšanai informāciju, ka izveidota Latvijas un Norvēģijas parlamentu sadarbības grupa.

11. Pieņēma zināšanai informāciju, ka izveidota Latvijas un Zviedrijas parlamentu sadarbības grupa.

12. Pieņēma zināšanai Latvijas Sociāldemokrātu apvienības frakcijas nolikumu.

Pieņēma zināšanai informāciju, ka par minētās frakcijas priekšsēdētāju ievēlēts E.Baldzēns, bet par frakcijas priekšsēdētāja vietnieku — O.Zvejsalnieks.

13. Pieņēma zināšanai deputāta R.Mežecka iesniegumu, kurā viņš informē, ka saskaņā ar Korupcijas novēršanas likuma 17. panta prasībām ir iesniedzis atlūgumu Rīgas domes priekšsēdētājam A.Bērziņam par atbrīvošanu no ieņemamajiem amatiem.

14. Pieņēma lēmumu par darba grupas apstiprināšanu Saeimas valdījumā esošās ēkas Torņa ielā 3/5 pārbūves darbu uzraudzīšanai un koordinēšanai.

15. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija 1997. gada 22. decembra lēmumā "Par Saeimas štatu sarakstu 1998. gadam".

16. Prezidijs nolēma Revīzijas komisijas priekšlikumus nodot Saeimas Kancelejai.

17. Prezidijs nolēma nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja J.Ādamsona iesniegumu par nepieciešamajiem grozījumiem Saeimas štatu sarakstā izskatīšanai Saimnieciskajā komisijā.

18. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: R.Jurdžam (Saeimas 26. novembra sēdē); G.Krastam (Saeimas 26. novembra sēdē); V.Krištopanam (Saeimas 26. novembra sēdē); V.Makarovam (Saeimas 26. novembra sēdē); J.Ādamsonam (Saeimas 26. novembra sēdē); I.Burvim (Saeimas 26. novembra sēdē); I.Godmanim (Saeimas 26. novembra sēdē); A.Panteļējevam (Saeimas 26. novembra sēdē); V.Birkavam (Saeimas 3. decembra sēdē); B.Cilevičam (Saeimas 10. decembra sēdē).

19. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas sekretāres biedram A.Bartaševičam un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājam A.Seikstam laikā no 1999. gada 18. janvāra līdz 22. janvārim uz semināru Odesā (Ukraina);

2) Latvijas delegācijas vadītājam Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā J.Sinkam 1998. gada 15. un 16. decembrī uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Politisko lietu komitejas kārtējo sēdi Parīzē (Francija);

3) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam R.Ražukam, delegācijas loceklim J.Sinkam, delegācijas sekretārei A.Jankevicai un šoferim Z.Pudānam 1998. gada 10. un 11. decembrī uz Baltijas asamblejas Prezidija sēdi Viļņā (Lietuva);

4) Saeimas Juridiskā biroja vadītājam G.Kusiņam laikā no 1998. gada 13. decembra līdz 15. decembrim uz semināru Vīnē (Austrija);

5) Latvijas delegācijas sekretārei Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā I.Podgaiskai laikā no 1998. gada 16. decembra līdz 20. decembrim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sekretariāta rīkoto nacionālo delegāciju sekretāru sanāksmi Parīzē (Francija).

20. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja R.Ražuka pārskatu par piedalīšanos Lietuvas un Polijas asamblejas sesijā Viļņā laikā no 20. novembra līdz 22. novembrim;

2) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja R.Ražuka pārskatu par piedalīšanos Baltijas asamblejas 13. sesijā Tallinā laikā no 26. novembra līdz 28. novembrim;

3) Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E.Inkēna un Eiropas lietu komisijas konsultanta G.Ostrovska pārskatu par piedalīšanos Eiropas Savienības dalībvalstu un asociēto valstu parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju konferencē Vīnē šā gada 23. un 24. novembrī;

4) deputāta J.Sinkas pārskatu par komandējumu uz Ķīli laikā no 1998. gada 1. decembra līdz 3. decembrim.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!