• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu mērķis - vienota, stabila Eiropa (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.1998., Nr. 369/372 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Norvēģijas vēstnieks - Latvijas iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

15.12.1998., Nr. 369/372

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu mērķis — vienota, stabila Eiropa

Turpinājums

no 1.lpp.

Ministru prezidents Vilis Krištopans — ES Padomes Vīnes sanāksmē 12.decembrī:

AUS3.JPG (19317 BYTES)

Latvijas Ministru prezidents Vilis Krištopans (otrajā rindā) , Austrijas kanclers Viktors Klima, Francijas prezidents Žaks Širaks, Beļģijas premjerministrs Žans Luks Dehāne, Rumānijas prezidents Emiliu Konstantinesku Foto: Hanss Tehts, epa/A.F.I.

Komisija pilnībā ir balstījusies uz Luksemburgas principiem, kas ļāvuši precīzi saskatīt Latvijas sasniegumus un ierindot to kandidātvalstu līderpozīcijās.

Šie ir labi priekšnoteikumi mūsu jaunās valdības turpmākajam darbam. Referenduma rezultāti, kā arī labais Komisijas progresa ziņojums dod Latvijai izredzes sākt pievienošanās sarunas 1999.gadā. Latvijas gadījums parāda, ka ES paplašināšanās kurss ir bijis pareizs un tas tikpat aktīvi jāturpina. Latvijai ir svarīgi uzsākt iestāšanās sarunas. Tās ir ne tikai atalgojums par paveikto, bet arī instruments mūsu valsts tālākas attīstības virzīšanā. Tāpēc vilcināšanās nevar tikt attaisnota.

Vienlaikus Komisijas progresa ziņojums dod vadlīnijas mūsu turpmākajam darbam. Latvijas sadarbība ar Komisiju ir bijusi ļoti sekmīga. Pievienošanās partnerības īstermiņa prioritāšu īstenošanai ir bijis viens no Latvijas panākumu nosacījumiem. Latvijas valdība līdz jaunā pievienošanās partnerības dokumenta apstiprināšanai, balstoties uz Komisijas progresa ziņojumu, ir izstrādājusi rīcības plānu. Šis plāns būs valdības darbības pamatā.

Nobeigumā vēlos izteikt pateicību Austrijas prezidentūrai par tās nozīmīgo ieguldījumu paplašināšanās procesa turpināšanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!