• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietuvas daļa Latvijas sirdī, Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1998., Nr. 366 https://www.vestnesis.lv/ta/id/33341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas daļa Latvijas sirdī, Rīgā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.12.1998., Nr. 366

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuvas daļa Latvijas sirdī, Rīgā

Rimants Karazija,

Lietuvas ārkārtējais un pilnvarotais

vēstnieks Latvijā, — "Latvijas Vēstnesim"

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Vietā, kur Rīgā kopā satek Rūpniecības un Hanzas iela, agrāk bija tukšājs ar dažiem nīkulīgiem krūmiem. Ka te patiesi ir pats Rīgas centrs, liecina blakus esošā Vidus iela — tādu vārdu taču nedod tāpat vien. Glīti iežogotā pagalmā līdzās staltai trīsstāvu jaunbūvei kopš 1998. gada 14. augusta plīvo Lietuvas karogs. Tas tika pacelts, atklājot jauno Lietuvas vēstniecības namu Latvijas galvaspilsētā. Ēka ar savām atturīgajām un stingrajām aprisēm lieliski iekļaujas pilsētas ainavā. Pēc mūsu valsts neatkarības atjaunošanas tā ir pirmā tieši vēstniecības vajadzībām būvētā jaunceltne. Tuvāk ar to iepazīstina Lietuvas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Rimants Karazija:

— Vēstniecības vajadzībām tika nopirkts 2961 kvadrātmetrs zemes. Būvbedrē pirmo kausu zemes ekskavators izraka 1995. gada 20. decembrī — Ziemassvētku priekšvakarā, bet pa īstam celtniecība sākās 1996. gadā. Un šogad 14. augustā pacēlām mastā savas valsts karogu un sākām apsaimniekot jauno namu. Jaunbūves projekts ir tapis Viļņas sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Vilprojektas", arhitekti — Jaunutis Makarūns un Audrus Navidausks, galvenais inženieris — Donāts Barons, bet inženiertīklus un komunikācijas projektēja rīdzinieki — akciju sabiedrība "Komunālprojekts". Būvdarbus veica Kauņas celtniecības un remontu 3. akciju sabiedrība, par apakšuzņēmēju piesaistot Latvijas celtniekus — SIA "Norma S", ko vada direktors Andris Loze. Visi celtniecībā izmantotie materiāli tika atvesti no Lietuvas.

Trīsstāvu jaunceltnes kopplatība ir apmēram 1200 kvadrātmetru, tur iekārtotas ne tikai biroja telpas, bet arī dzīvokļi vēstniecības darbiniekiem. Ir autonoma apkures sistēma, arī viss cits, kas vajadzīgs, lai varētu sekmīgi strādāt. Projekts ir labs, un nevar salīdzināt ar iespējām pirms tam, kad vēstniecība atradās sešās istabās ēkā Elizabetes ielā 2. Kopumā šī būve izmaksāja aptuveni septiņus miljonus litu, galīgās aplēses patlaban vēl nav pabeigtas.

Neesam paguvuši arī sarūpēt mākslas darbus, lai vēstniecības telpas izskatītos košākas un mājīgākas. Un pavisam dīvainu joku ar mums izspēlēja novembrim neparasti aukstais laiks, kas spiež rīdziniekus vairāk izmantot elektrību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!